Felbomlott és inaktív bandák listája - My k-blog

2016. július 27., szerda

Felbomlott és inaktív bandák listája

A lista természetesen nem teljes, de igyekeztünk minél több előadót összegyűjteni! Az alábbi lista felbomlott vagy inaktív csapatokat tartalmaz. A listán nem szerepelnek azon csapatok, melyek a kötelező katonai szolgálat miatt inaktívak, továbbá az első generációs csapatokat sem tüntettük fel, azonban róluk és munkásságukról bővebben olvashatsz itt!10X10 (텐텐) · 2015–2016
(Balról jobbra: Rica, Yoonah, Hyeonsung, Hanyu és Jiyoon)
A Gaon Ent. alatt debütált csapat 2015 nyarán indult. Miután Cindy kilépett csatlakozott Yoonah. Három kiadott kislemez után a csapat felbomlott. Rica szólóban folytatta.
Debütáló dal: AMOMIA

1PUNCH (원펀치) · 2015
(Punch és One)
A Brave Ent. duója felbomlott, amikor One kilépett és a YG Ent.-tel kötött szerződést. Punch, aki egyébként a Seventeen debütálása előtt tagja volt a fiúbandának akkor Samuel néven, 2015 szeptemberében azt mondta, hogy minden rendben van körülötte, a Brave Ent. pedig azt mondta, hogy a 1PUNCH nem bomlik fel, akár új taggal is bővülhet a jövőben. Punch 2017-ben a "Produce 101" egyik versenyzőjeként indult. 2017-ben One és Punch is szóló előadóként debütáltak a YG Ent., ill. a Brave Ent. alatt.
One-ról bővebben: ITT
Punch-ról bővebben: ITT

2AM (투에이엠) · 20082015 (INAKTÍV)
(Balról jobbra: Jinwoon, Jo Kwon, Changmin és Seulong)
A 2AM a 2PM testvércsapata, akik a JYP Ent. alatt indultak. Miután 2015-ben Jinwoon, Seulong és Changmin szerződései lejártak elhagyták az ügynökséget, egyedül Jo Kwon maradt. Changmin HOMME duó tagjaként volt aktív, míg Jo KwonSeulong és Jinwoon szólóként dolgoznak azóta. Később Jo Kwon is ügynökséget váltott, jelenleg a CUBE Ent. tagja, míg Changmin a Big Hit Ent.-el való szerződésének lejárta után megalapította saját egyszemélyes ügynökségét, ahol jelenleg szólóban aktív.
Mindezek ellenére Seulong és Jo Kwon is azt nyilatkozta, hogy a 2AM nem oszlott fel, csak szünetet tartanak.
Bővebben: ITT

2NE1 (투애니원) · 2009–2016
(Balról jobbra: Bom, CL és Dara)
A 2NE1 a YG Ent. első lánybandája volt, amely hatalmas sikernek örvendett világszerte. A csapat utolsó albuma 2014-ben jelent meg. 2015-ben már inkább szóló tevékenységeikre koncentráltak a tagok: Dara színészkedett, CL szólóénekesi karrierjét egyengette, míg Minzy megnyitotta saját táncstúdióját. 2015 decemberében, óriási meglepetés volt, amikor a 2NE1 ismét színpadra állt a MAMA díjátadóján. Az óriási lelkesedéssel fogadott visszatérésüket azonban a 2016 áprilisában érkezett a bejelentés törte meg, mely szerint Minzy kilép és a 2NE1 trióként folytatja. A csapat szerződése májusban járt le, a YG Ent. pedig 2016. november 25-én tette közzé, hogy a csapat hivatalosan is felbomlik, mivel nincs kilátás jövőbeli promóciókra.
Bővebben: ITT

3Chongsa (삼총사) · 2009–2010
(Balról jobbra: Haewon, Ghun és Kangwoo)
A trot-trió hamar, szinte teljesen eltűnt a köztudatból. Haewon és Ghun az X-5 bandában folytatták, ám miután az is felbomlott már csak Haewon munkásságát tudtuk figyelemmel követni, aki a L.A.U fiúbandában debütált újra 2014-ben, ekkor már J.ONE névvel. Nevük egyébként a 3 muskétást jelenti.
Dalok: Let's GoEat Eat!

4L (포엘) · 2014–2016
(Balról jobbra: Chany, Yeseul, Jayoung és J-Na)
Már debütálása után közvetlen rendkívül hírhedtté vált a csapat, ugyanis egyesek szerint klipjük erősen hasonlított a Stellar "Marionette" klipjére, azonban általánosan botrányt kavart a videó túlzott erotikus tartalma miatt. Az év végére Yeseul kilépett, mert nem bírta elviselni a túlzottan erotikus imázst, amivel a csapat dolgozott, majd szólókarrierbe kezdett. 2016 júniusában vált hivatalossá, hogy Jayoung 'J.Young' néven fog trot énekesnőként debütálni. Chany-nak azóta semmilyen megjelenése nem volt, hivatalos weboldaluk pedig inaktív.
Debütáló dal: Move (18+)

4MINUTE (포미닛) · 2009–2016
(Balról jobbra: Gayoon, Jiyoon, HyunA, Jihyun és Sohyun)
A 4MINUTE cége, a CUBE Ent. 2016. június 13-án tette közzé, hogy a lányok szerződései lejártak és úgy döntöttek, eljött az idő, hogy más területeken folytassák. Közülük egyedül HyunA újította meg szerződését, aki már korábban is aktív volt szólistaként. A többi tag kikövette HyunA Instagram fiókját a felbomlás után, HyunA ezt azonban kölcsönösen már hónapokkal korábban megtette. Pénzügyi szempontok szerint vizsgálva a banda nem tudott profitot termelni és egyes feltételezések szerint talán a cég nem is engedte meg, hogy a tagok megújítsák szerződéseiket. A pontos körülmények tisztázatlanok és kicsit hirtelennek tűnt a döntés, hiszen a lányok még egy búcsúelőadást sem tartottak.
Bővebben: ITT

84LY (에잇폴리) · 2012
(Balról jobbra: Vosun, Daya, Solip, Sua, Minyoung és Liha)
A SHOW M Ent. lánybandája 2012 júliusában indult, amikor megjelent debütáló és tulajdonképpen egyetlen minialbumuk. A banda 2012-ben már nem volt aktív. A rajongók többször is felszólaltak a csapatért, többek között 2013-ban is. Felbomlásuk nem lett kimondva, de a tagok igyekeztek különféle egyéni munkákat keresni, Solip (most Taehee) és Daya pedig kiléptek és 2014-ben az A.KOR lánybanda tagjaiként debütáltak újra.
Debütáló dal: Girl Talk

8eight (에이트) · 2007–2014
(Balról jobbra: Baek Chan, Joohee és Lee Hyun)
Sokan nem is gondolnák, hogy a BigHit Ent. nem a semmiből tűnt elő 2013-ban, hiszen R&B-pop vokáltriója még 2007-ben indult. Több albumuk is megjelent, azonban amikor 2014. december 21-én  Baek Chan és Joohee szerződései lejártak ők már nem újították meg őket. Ekkor lett kijelentve a trió ideiglenes felbomlása. Lee Hyun szerződése a katoani szolgálata miatt később járt le, de amint lejárt ő is elhagyta a céget. A tagok azonban nem mondtak le az éneklésről, hiszen Lee Chan és Changmin a 2AM-ből 2010-ben megalakították a HOMME duót, ami a mai napig aktív. Noha Lee Chan a Source Music-hoz szerződtetett a HOMME duó továbbra is a BigHit-hez tartozik. Ami Joohee-t és Baek Chan-t illeti, ők 2015 nyarán a YMC Ent.-hez csatlakoztak, ahol olyan előadók dolgoznak, mint Ailee, a Lucky J vagy Mighty Mouth. A trió megígérte, hogy ha alkalom adódik rá még fognak esetleg közösen fellépni.
Díjnyertes daluk: Without a Heart

ACE (에이스) · 20152016
(Balról jobbra: SeolA, Jinah, Youjin és Darum)
A Worthy Ent. lánycsapata debütálása után eltűnt a zenei színről.
Debütáló dal: Falling Out

A.H.H.A (아하) · 20152016
(Balról jobbra: Eun A, Yeojin, Byulha és Kangbin)
A YellOCean lánycsapata debütálása után eltűnt a zenei színről.
Debütáló dal: Hood On

A.T.O (에이티오) · 20142015
(Balról jobbra: Rihan, Sihoo és Noah)
A Con Ent.-nél debütáló trió 2014 novemberében indult. Mindössze három kislemez kiadása után a csapat felbomlott 2015 tavaszán. Rihan (ma Yul) és Noah (ma Zica) később a JJCC fiúbandához csatlakoztak.
Utolsó daluk: Crazy

A6P (에이식스피) · 2015–2016
(Balról jobbra: Yaho, Ado, Actin, Jelly-P, Jungyeon és Jaguar)
A KETC és DS Ent. jóvoltából, 2015 májusában debütáló csapat rendkívül rövid életű volt, ugyanis debütáló kislemezük az egyetlen megjelent munkájuk. Jaguar ugyan kilépett a csapatból, de ismét feltűnt a képernyőn, amikor a "BOYS24túlélő-showban láttuk őt viszont, mint versenyző. Jaguar és Ado a "Produce 101" versenyzőiként indultak.
Debütáló daluk: Face Off

AA (더블에이) · 2011–2015
(Balról jobbra: Kimchi, Jinhong, Aoora, Hoik és Woosang)
A Wellmade Yedang (ma Imagine Asia) fiúcsapata eredetileg 5 taggal indult. A debütálásuk több elismerést is kapott, később kislemezeket adtak ki és 2013-ban egy minialbumot. A minialbum kiadása után Juwon kilépett, hogy színészként dolgozhasson inkább. Ekkor adták hozzá a csapathoz Jinhong-ot. 2015 májusában Jinhong a 24K csapathoz csatlakozott, ám kiderült, hogy időközben Kimchi is kilépett a bandából. 2015-ben Aoora és Hoik egy duóként promótáltak, azonban 2016 márciusában, mikor Aoora szerződése lejárt ő is elhagyta a csapatot és szólóban folytatta.
Hivatalosan nem mondták ki, hogy felbomlanak, azonban már csak Woosang és Hoik alkotják a csapatot, ami így, duóra redukálódott.

ABLE (에이블) · 2010–2015
(Balról jobbra: Jiyeol, Cheolwoong, Juho és Sungmin)
H Line Ent. fiúcsapata eredetileg egy balladai trióként indult 2010-ben. 2011-ben már duóként tértek vissza, Hyo Chan nélkül. 2012 szeptemberében már egy minialbummal tértek vissza, ekkor négy taggal. 2015 augusztusában bomlottak fel.
Dalok: Only The Words I Love YouMysteryBang Ya

AFOS (아포스) · 2016
(Balról jobbra: Jooen, Aknow, Zett és Hu)
Az AFOS egy hip-hop banda volt, mely hivatalosan 2016-ban debütált, annak ellenére, hogy ezelőtt több számot is kiadott mind a hat tag jelenlétével.
A csapat 2016 decembere óta inaktív. Decemberben kerültek oldalaik utoljára frissítésre, amikor megjelent HU kislemeze. Mikor 2017 első felében Jooen a "Produce 101" versenyzőjeként próbált szerencsét ő már az STL Ent. gyakornokaként indult, a csapat azonban nem szerepel az STL Ent. oldalán. Ez arra enged következtetni, hogy a csapat vagy csendben felbomlott, vagy inaktív, Jooen pedig nem tagja.
Bővebben: ITT

After School (애프터스쿨) · 20092015 (INAKTÍV)

Az AFTER SCHOOL a Pledis Ent. alatt debütált 2009-ben. A szép sikereknek örvendő csapat 2015 óta inaktív.
Bővebben: ITT

Airplane (에어플레인) · 20132015
(Balról jobbra: mNine, Mekid és Bokiri)
A Plane Ent. hip-hop triója 2013-ban indult. 2014 decemberében jelent meg utolsó lemezük, az újévet pedig menedzserükkel együtt ünnepelték. A tagok 2015 januárjában, amikor lejártak szerződéseik elhagyták ügynökségüket és feloszlatták a csapatukat. Biztosan tudjuk, hogy Mekid szólóban folytatta tovább.
Dalok: So PrettyGive Me a ChanceHow R U?; Back To The Future

Alice White (엘리스 화이트) · 20142015
(Balról jobbra: Minyoung, Sieun, Eunjo, Arin és Jenny)
A lánycsapat 2014 márciusában indult. Debütáló kislemezük volt egyetlen megjelent daluk, ugyanis szerződésük lejártával, 2015 januárjában fel is bomlottak.
Debütáló dal: Baby Like That

April Kiss (에이프릴 키스) · 20112012
(Balról jobbra: Julie, Sara, Haezn, Sumin, Coo.G és Xiho)
Az Andy Bros lánycsapata 2011 szeptemberében indult, ám debütáló kislemezük megjelenése után nem hallottunk felőlük. A hivatalos oldalaik eltűntek és az ügynökség is letörölte nevüket az oldalukról. A 2012-es évben pedig egyáltalán nem volt megjelenésük.
Debütáló dal: Hello Bus

A-PRINCE (에이프린스) · 20122015
(Balról jobbra: Seungjun, Minhyuk, Sungwon, Woobin és Siyoon)
2011-ben indult a TAKEN fiúcsapat, amit több tagcsere után átneveztek A-PRINCE névre és ezután debütált a New Planet Ent. alatt. A csapatot sokan kedvelték, 2015-ben mégis felbomlottak. A rajongók bánatát azonban enyhítette az, hogy MinhyukSeungjun (ma J.Jun), Siyoon (ma Sun) és Woobin (ma J.Vin) 2015-ben a MAP6 fiúcsapatban debütáltak újra.

A'ST1 (에이스타일) · 2008–2009
(Balról jobbra: Haiming, Jungjin, Jangmun, Tomo, Hanbyul és Inkyu)
A DPS Media fiúcsapatában a koreai tagok mellett helyet kapott egy kínai és egy japán tag is. 2008 márciusában indult, ám 2009 decemberében ügynökségük bejelentette, hogy az A'ST1 felbomlott.

B1A4 (비원에이포) · 20112018 (INAKTÍV)
(Balról jobbra: Gongchan, Baro, Jinyoung, Sandeul és CNU)
A B1A4 egy öt tagból álló csapat, mely a WM Ent. szárnyai alatt alakult meg, hivatalosan a Music Core színpadán debütáltak "O.K" című számukkal 2011-ben. 2018. június 30-án lejárt a csapat szerződése. Jinyoung és Baro nem újították meg szerződésüket a WM Ent.-tel, így útjaik elváltak az ügynökséggel, míg Sandeul, CNU és Gongchan maradtak. Jinyoung és Baro távozása a WM-től nem egyenértékű a B1A4 felbomlásával, így a jövőben még nem kizárt, hogy együtt látjuk a csapatot 5 taggal.
Bővebben: ITT

B2Y (비투와이) · 2009–2010
(Balról jobbra: Jinwoong, Nara, Lika és Hanyeon)
2B Ent. koedukált csapata nem tudott sokáig a köztudatban maradni. 2011 januárjában az ügynökség elbocsátotta Nara-t és Lika-t, akiket megbotránkoztató és erkölcsileg helytelen cselekedeteikért pénzügyi büntetésre is ítéltek menedzserükkel együtt. A cég elmondta, hogy egy négytagú fiúcsapattá alakítani az együttest, de végül ez a projekt sosem fejeződött be.
Dalok: Jeez!Be Crazy

BB.Boys (비비 보이즈) · 2011–2012
(Balról jobbra: Jino, Siwoo és Taehee)
A BB.Boys egy pop-trió volt. 2012-ben bomlottak fel, közülük Taehee és Jino (ma Yooseung) az M.Pire fiúcsapatban debütáltak újra 2013-ban.
Debütáló daluk: We Will Be Okay

B.Dolls (돌스) · 2010–2011
(Balról jobbra: Yewon, Geunyoung, Hayeon és Seo I)
Harvest International lánycsapata 2010-ben indult. Miután Seungjoo és Taeyoon kiléptek csatlakozott Yewon és Seo I. 2011 januárjában jelent meg második daluk, ám Hayeon nem tudott csatlakozni a promóciókhoz, mivel egy autóbalesetet szenvedett. Február óta inaktív a csapat.

B.O.M (비오엠) · 2011–2013
(Balról jobbra: Tagoon, Jisoo, Sechang és Yua)
A B.O.M egy balladai csapat volt. Miután Raewon kilépett Jisoo érkezett helyére. A csapat mindössze azért kényszerült 2013-ban a felbomlásra, mert ügynökségük, a Y2Y Contests Company, tönkrement. Jisoo és Yua BTL bandában, Tagoon (közismerten MINO) először a Block B gyakornokaként, majd pedig a YG. Ent. WINNER csapatában folytatta. Miután a BTL felbomlott Yua a "Produce 101" egyik versenyzőjeként indult.

B.O.i (비오아이) · 2013

Az M.Felicitas fiúcsapata feltehetőleg 2013-ban indult és még abban az évben is bomlott fel. A tagok Noah, Luxin, Dal, Joonhyun, Han.S voltak. Egy ex-tag volt, Toby. Dal a BLAST, majd All Star csapatban folytatta, de All Star taggá vált Joonhyun és Noah is.
Debütáló daluk: Please Look for Her

BEATWIN (비트윈) · 2014–2017 (INAKTÍV)
(Balról jobbra: Youngjo, Jungha (ex-tag), Seongho (ex-tag), Yoonhu (ex-tag) és Sunhyuk)
A BEAT WIN 2014-ben debütált az Elen Entertainment (korábban Heavenly Ent.) alatt a "She's My Girl" c. számmal. A banda eredeti 6 tagja Sangkyu, Sunhyeok, Jungha, Youngjo, Sungho és Yoonhoo voltak, viszont 2015-ben Sangkyu elhagyta a csapatot személyes okok miatt. Első mini albumuk ugyanezen év augusztusában jelent meg, ekkor már 5 taggal. 2017 szeptemberében lépett ki Seongho és Yoonhu, decemberben pedig Jungha is követte őket. A csapat azóta inaktív, feltehetőleg felbomlott.
Bővebben: ITT

Bebe Mignon (베베 미뇽) · 20102011
(Balról jobbra: Ben, Gaeul és Haegeum)
YWHO Enterprise és Happyface Ent. trióját nevezték debütálásuk előtt a női 4MEN-nek. Miután Gaeul 2011-ben kilépett a trió felbomlott. Ben ezután szólóban folytatta és a mai napig aktív, míg Haegeum színészi karrierbe kezdett.
Dalok: I'm Short And Not PrettyI've Only Done Good Things For YouDoo Be Doo Ba

BESTie (베스티) · 20132017
(Balról jobbra: Uji, Hyeyeon, Haeryung, Dahye)
A BESTie egy négy taggal debütált lánycsapat a YBN Entertainment alatt. 2013 nyarán debütált a csapat "Pit-a-Pat" című számával. Dahye kivételével az összes tag része volt a sikeressé vált EXID lánycsapatnak, ám kiléptek 2 hónap promótálás után, továbbá ügynökséget váltottak, különböző, személyes okokra hivatkozva. 2017 szeptemberében vált ki a csapatból Uji és Dahye, ezután pedig Hyeyeon és Haeryung is egyéni tevékenységeikkel folytatták. Uji később a CUROHOLDINGS Ent.-hez szerződtetett, mint szólóénekes és musicalszínésznő. Az ügynökség ekkor még azt mondta, hogy 2018 elején a csapat meg fog újulni és vissza fog térni, erre azonban már nem került sor.

Bővebben: ITT

Black Beat (블랙 비트) · 20022007

Az SM Ent. csapatának utolsó megjelenése 2006-ban volt az SM Ent. karácsonyi koncertjén, felbomlásukat pedig 2007-ben hivatalosították. Eredetileg hét tagból állt a csapat, háttérvokálokat biztosítottak és háttértáncosok voltak, de megjelent egy albumuk is.
Debütáló daluk: In The Sky

Black Pearl (블랙펄) · 20072012
(Balról jobbra: Hwieun, Jungmin, Nami és Youngjoo)
Az MBK Ent. R&B-pop lánycsapata volt. Első kislemezük után lépett ki Mikka, majd ezután csatlakozott Jungmin. Több betétdalt is elénekeltek.

BLAST (블래스트) · 20142015
(Balról jobbra: Chanwoo, Haejong, Daehee, Jiwon és Hangang)
A Kings Ent. fiúcsapata feltehetőleg több generációt tervezett átívelni, mielőtt felbomlott volna, talán ez lehet a számos ex-tag magyarázata. HaroJiwooKainZree és Jaeho valószínűleg már egy következő generáció lehettek, ugyanakkor Dal és B-Crown is ex-tagok. Dal az All Star csapatban folytatta, Kain és Zree pedig az Underdog tagjaiként folytatták. Jiwoo a  Lose Control tagjává vált, ám debütálás előtt kilépett onnan is.
Debütáló daluk: Git it Girl

BOB4 (비오비포) · 2012
(Balról jobbra: Myungkyu, Inhwae, Minsoo és Yubin)
2012 júniusában indult a négytagú hangszeres fiúbanda, az In Ent. szárnyai alatt. A fiúk számára csak egy comeback adatott meg, októberben még megjelent egy betétdaluk, ám onnantól kezdve semmilyen hír nem érkezett felőlük.
Debütáló daluk: Mystery Girl

Bob Girls (단발머리) · 20142015
(Balról jobbra: Yoojung, Danbi, Dahye és Jina)
A Chrome Ent. lánycsapatának igen tragikus sors jutott. Az egyik tagnál, Jina, agydaganatot diagnosztizáltak, amit szerencsére időben észrevettek, de a kezelések miatt nem folytathatta az éneklést. A többi tag nem akarta trióban folytatni, ezért felbomlottak. Dahye (ma Migyo) és Danbi a Love Us bandában debütáltak újra 2015-ben, ami szintén felbomlott.
Debütáló daluk: No Way

Brand New Day (브랜뉴데이) · 2009
(Balról jobbra: Suji, Sua és Chaerin)
A Castle J Ent. alatt debütált a lánytrió 2009 januárjában tűnt fel, azonban két digitális kislemez megjelentetése után, ugyanazon év nyarán el is tűntek, azóta inaktívak. Sua egy új cég alatt kezdett trot-énekesnői karriert, Geum Dan Bi néven.
Dalok: SurvivableSoulmates

BTL (비티엘) · 20142015
(Balról jobbra elöl: Do Ka, Q.L, Jisoo, Allen, Jean-Paul és Max
Balról jobbra hátul: Jay, Robin és YuA)
A BTL (Beyond The Limit) a Kiroy Company ígéretes fiúbandájának mutatkozott a maga 9 tagjával. Debütálásuk után nem sokkal Yua kilépett. Ekkor bejelentették, hogy 8 taggal fogják folytatni, visszatérő minialbumukat pedig már csak Kínában jelentették meg 2015-ben, ahol egyébként nagyobb népszerűségnek örvendett a csapat, mint odahaza. Ezután inaktívvá vált a banda, az év végére pedig minden bejelentés nélkül felbomlottak, a cégükkel együtt, ami ezután újraalakult és a Shinhoo Ent. nevet kapta. Do Ka Road Boyz csapatban folytatta.
Debütáló daluk: Too-G

BT-Swing (비티스윙) · 2012–2015

A 101 Doors Ent. lánycsapatából, hamar duó lett, ugyanis debütáló kislemezük megjelenése után nem sokkal kilépett H.Hyun és Baby Kimi. Azonban a Xing Na és J.Bin alkotta duóról sem hallhattunk többet, mint a kilépő tagokról.
Debütáló daluk: Rescue 101

Bulldok (불독) · 20162017
(Balról jobbra: Genie, Kimi, Hyongeun, Sora és Say)
A Bulldok eredetileg 2016-ban debütált az InnoK Ent. (korábban KConic Ent.) szárnyai alatt, mint az ügynökség első lánycsapata. 2017 áprilisában hagyta el a csapatot Hyongeun, ugyanezen év szeptemberében pedig Sora is kilépett. 2018. január 18-án vált hivatalossá, hogy a csapat felfüggeszti tevékenységeit és inkább a tagok egyéni karrierjeire fog fókuszálni, azaz a Bulldok felbomlik.
Bővebben: ITT

C-CLOWN (씨클라운) · 2012–2015
(Balról jobbra: Siwoo, Maru, Rome Ray, Kangjun és T.K)
A Yedang Ent. fiúcsapata, tisztázatlan indokok miatt, 2015. október 5-én hivatalosan felbomlott.
"Köszönök mindent nektek, akik mindig mellettünk álltak, történt is bármi! Elszomorít a tudat, hogy többé nem teljesíthetjük be azokat az álmokat, amiket C-Clownként álmodtunk meg. Köszönünk nektek mindent!" - Rome utolsó tweetje a rajongóknak.
Bővebben: ITT

ChAOS (카오스) · 2012–2013
(Balról jobbra: Taeyang, Dongmin, Heejae, Hyunsun és Duhwan)
A Winning InSight alatt debütált a csapat, két kislemez és egy minialbum után azonban 2013 felbomlott a csapat, a tagok pedig külön utakon folytatták.
Dalok: She's ComingRacerKiss Kiss

Chi Chi (치치) · 2011–2013
(Balról jobbra: Boreum, Azi, Sui, Semi és Shine)
A Trophy Ent. lánybandája számos tagcserén ment keresztül. 7 taggal indultak, azonban NaraPeach és Ji U hamarosan kiléptek. Ezután csatlakozott Shine. 2012 augusztusában Boreum már nem dolgozott a lányokkal és kilépett. 2013-ban egy tweetből megtudhattuk koreográfusuktól, hogy valóban felbomlottak. A lányok továbbá elmondták, hogy egy idő után már nem érezték jól magukat, a cég pedig legjobbnak látta, ha felbomlik a csapat, mivel már nem tudott kellően jó képességű énekeseket keresni a kilépő tagok helyére.
Dalok: Don't Play AroundLongerLove is Energy


ChoColat (쇼콜라) · 2011–2013
(Balról jobbra: Tia, Juliane, Melanie és Soa)
A Paramount Music lánycsapata eredetileg öt tagból állt, ám debütáló kislemezük kiadása után Jaeyoon visszavonult. 2013-ban csatlakozott Lori, aki már feltűnt a "Black Tinkerbell" klipben, de még nem promotált. Az új, ismételten öttagú ChoColat azonban már nem tért vissza, mivel a cégnek pénzügyi problémái akadtak. Twitter bemutatkozókból kitörölték a banda nevét és már sehol sem léptek fel.
Dalok: SyndromeOne More DayBlack Tinkerbell
Bővebben: ITT

Chocolate (초콜릿) · 2010
(Balról jobbra: Bom, Meng, Sui, Hena és Cheryl)
A H Line Ent. lánycsapatában találkozhattunk koreai, kínai és amerikai tagokkal is. Olyan pletykák kezdtek el terjengni, hogy Meng és Cheryl szexuális botrányba keveredtek. Az ügynökségük megerősítette, hogy másik két emberről van szó, de ez olyan negatív hatást keltett, hogy hetekkel debütálásuk után felbomlottak.
Debütáló daluk: What Should I Do?

Co-Ed School (남녀공학) · 2009–2015
(Balról jobbra: Hyoyoung, Yoosung, Soomi, Taewoon, Sungmin,
Noori, Chanmi, Taewoon, Hyewon és Kwanghaeng)
Az MBK Ent. koedukált csapata talán a mai napig is a legemlékezetesebb a K-pop világában. A csapatot két egységre tagolták. A lányok alkották a F-VE DOLLS, a fiúk pedig a SPEED csapatot. A lányok 2011-ben, a fiúk 2012-ben debütáltak. Ügynökségük elmondta, hogy a két csapat külön-külön már elég jól működik és nem is tervez számukra több közös projektet.

C-Real (씨리얼) · 2011–2013 (INAKTÍV)
(Balról jobbra: Ann J, Chemi és Effie)
A NAP Ent. lánycsapata eredetileg öttagú volt, 2013-ban azonban Re Dee és Lenny kiléptek. A csapat jelenleg inaktív, de ügynökségük azt mondta, hogy a közeljövőben még fognak együtt zenélni. Utolsó daluk 2012-ben jelent meg és bár ügynökségük oldalán szerepelnek, ha rákattintunk, a nevük alatti rovat üres.
Dalok: No No No No NoJoma JomaSorry But IDanger Girl

DalShabet (달샤벳) · 2011–2017
(Balról jobbra: Subin, Ahyoung, Serri és Woohee)

A DalShabet 2011 elején alakult az E-Tribe által és a "Supa Dupa Diva" c. számmal debütált a Happy Face Ent. alatt. Eredetileg 6 tagból állt, ám később tagcserékre került sor. Először 2016 januárjában tértek vissza 4 taggal, a "Naturalness" albummal, melyet további egy minialbum követett, mielőtt 2017 decemberében le nem járt volna a lányok szerződése. Ekkor hagyta ott a Happy Face Ent.-et Serri, Ahyoung és Subin is, amivel a csapat gyakorlatilag felbomlott, bár a Happy Face Ent. ezt nem mondta ki, csupán annyit fűzött az ügyhöz, hogy a nem megerősítettek a DalShabet jövőbeli tervei. Ahyoung a SidusHQ Ent.-hez szerződtetett, ahol színésznőként folytatta.
Bővebben: itt

Demion (데미온) · 2013–2014
(Balról jobbra: Sangbum, Yun, Nak Hun, Haekeun és Ssun)
A Lions Bridge fiúcsapata felbomlása kényszerült, miután ügynöksége nem tudta azt tovább finanszírozni. Nak Hun egy tweetben értesítette rajongóikat, továbbá elmondta, hogy a tagok jó barátok maradtak és igyekeznek egymást segíteni és támogatni, amiben csak tudják. Ezen kívül pedig bocsánatot kért a rajongóktól.
Debütáló daluk: Ask Her Out

DMTN (디엠티엔) · 20102013 (INAKTÍV)
(Balról jobbra: Inati, Donglim, Daniel, Simon és Jeesu)
A DMTN egy 6 tagú fiúbanda, amely a Monkey Funch alatt alakult meg. Hivatalosan sosem jelentették ki a DMTN felbomlását, de Daniel botránya óta nem jelent meg semmilyen közös projekt, hanem a tagok külön-külön tevékenykednek, más cégek irányításával.
2013-ban került nyilvánosságra Daniel botránya. Igaz, Daniel nem élt semmilyen tudatmódosító szerrel [haj- és vizeletmintái is mind negatív eredményt hoztak], illetve árulni sem árult semmilyen drogot, mégis bűnös volt, mint közvetítő. Elismerte hibáját, és mentségek nélkül a törvény által szerette volna tisztázni az ügyet. 2013 októberében 1 év börtönt és 7.160.000 won bírságot jelölt ki neki a bíróság a bűntettben való részvétele miatt. Daniel és ügyvédje(i) fellebbeztek, így nem kellett börtönbe vonulnia, helyette maradt a bírság, 180 óra közhasznú munka, 80 kábítószer-rehabilitációs óra és 2 év próbaidő. Ezt mind annak köszönheti, hogy büntetlen előéletű volt, s Amerikában sokkal lazábbak a drogokra vonatkozó törvények (Daniel onnan származik, így az volt a természetes neki). Büntetését testvére felügyelete alatt az Egyesült Államokban töltötte, ahol közben folytatta egyetemi tanulmányait.
2015 nyarán, Daniel ezt írta az Instagram fiókján: "Ha bármelyik tag is csak kislemezt vagy minialbumot megjelentet az már DMTN comebacknek számít! Egyszer majd ismét összejövünk és hivatalosan is visszatérünk, de addig is kérlek, legyetek türelemmel és támogassátok a tagokat külön-külön! Imádlak titeket, köszönöm!"
Bővebben: ITT

D-Unit (디유닛) · 2012–2014
(Balról jobbra: Zin, Ujin, JNey és RAM)
A D-Buisness Ent. lánytriójában JNey csupán egy ideiglenes tag volt a promóciók kedvéért. 2013 májusában Ujin kilépett, majd szólóban folytatta. Ügynöksége nem támogatta őt és feszültség volt Ujin és a cég között kilépése előtt. A csapat 2013-as albumának második fele 2014-re lett tervezve, de 2013 vége óta nem hallottunk a lányokról.

D.Q (디큐) · 2013

A JL Entercom lánycsapata debütálása után eltűnt a zenei színről.
Debütáló daluk: Hello

E2RE (이투알이) · 2011–2012
(Balról jobbra: Silver, Heejung, Yurim és I.Lin)
A CS Happy Ent. lánycsapata debütáló kislemeze és egy betétdal után eltűnt a zenei színről.
Debütáló daluk: Deep Night Sad Song

E7 (이세븐) · 2012
(Balról jobbra: GoUp, Iri, Bokeun, Lucky, Iz és Woosu)
Az Excellent Ent. fiúcsapata debütálása után teljesen eltűnt a zenei színről.
Debütáló dalaik: U; Don't Let You Go

EvoL (이블) · 2013–2015
(Balról jobbra: Jucy, Hayana, Say, J-Da és Yull)
Block B egykori társai voltak, ugyanis mindketten a Stardom Ent. csapatai voltak. Utoljára 2013-ban jelent meg közös albumuk, 2015 nyarán YullHayana és J-Da kiléptek. Jucy egyénileg kiadott egy mixtape albumot és szerepelt a "SMTM" műsorban, Say pedig koreográfusként kezdett dolgozni. Ügynökségük feltehetőleg tönkrement időközben, 2015-ben pedig egy másig cég meg is vette.
Dalok: We Are a Bit DifferentGet Up

F1RST (퍼스트) · 2010–2013

A KN Media koedukált csapata 2013 nyarán bomlott fel. Számos tagja volt, mint RacoonHansaemRayJunghoonDoahSulheeJenny és MinkyungHajiLina és Hyeyeon női tagok voltak, akik kiléptek.

F.I.X (픽스) · 2011–2012
(Balról jobbra: Noori, Jeongwook és Ohsong)
A The Groove Ent. csapata négy taggal indult. 2011 és 2012 között több dalt is kiadtak, később viszont eltűntek a köztudatból. 2012-ben Sungwoo kilépett, hogy színészkedhessen.
Dalok: Let Me LivePlease Don't SayPlease Don't Say Goodbye

Fiestar (피에스타) · 2012–2018
(Balról jobbra: Cao Lu, Yezi, Jei, Hyemi és Linzy)
A FIESTAR 2012-ben debütált a LOEN Tree alatt "Vista" című dalával. 2016-ban jelent meg utolsó kislemezük, az "Apple Pie", ezt követően pedig hiátusra vonult a csapat, a tagok egyéni tevékenységeikkel foglalkoztak. 2018. április 30-án a csapat szerződése lejárt az ügynökséggel, május 15-én pedig nyilvánosság vált, hogy a Fiestar felbomlik.
Bővebben: itt

F-VE DOLLS (파이브돌스) · 2011–2015
(Balról jobbra: Hyewon, Hyoyoung, Nayeon, Eunkyo, Seunghee és Yeonkyung)
Eredetileg közülük négyen Soomi, Chanmi, Hyoyoung és Hyewon voltak az MBK Ent. Co-Ed School bandájának női tagjai. Miután Eunkyo csatlakozott, debütáltak, mint 5DOLLS. Soomi és Chanmi 2012-ben elhagyták a csapatot, ezután csatlakozott NayeonSeunghee és Yeonkyung, ekkor pedig nevüket is megváltoztatták. Három minialbumuk jelent meg és öt kislemezük. 2014 novemberében, amikor ügynökségük nevet változtatott a csapat neve nem került vissza az oldalra a frissítés után. 2015 márciusában megerősítette az MBK Ent., hogy felbomlottak, de az ügynökségnél maradt tagok hamarosan új csapatokban fognak debütálni. Seunghee DIA lánybanda tagjaként folytatta, azonban amikor 2016 áprilisában lejárt a szerződése nem újította meg, ezzel együtt pedig a csapatot is elhagyta, hogy inkább színészként dolgozzon tovább.

Gangkiz (갱키즈) · 2012–2014
(Balról jobbra: Hyeji, Jihyun, Esther, Haein, Eunbyul, Sooeun és Somin)
Az MBK Ent. lánycsapata 2012 májusában debütált. 2013 elején nyílt meg fancafé oldaluk, ám ekkorra már csak két aktív tagja volt a bandának. Haein később megerősítette, hogy kilépett, a többi tagról azonban nem tudtunk meg többet. A hátramaradt két tag, Esther és Hyeji, 2014-ben végleg kiléptek.
Dalok: Honey HoneyMAMA


G.I. (지아이) · 2013–2016
(Fentről, balról jobbra: Jiamin, Dokyung, Nayeon, Heeso és Eunji)
A Simtong Ent. lánybandájába. 2014-ben Aram és Hayeon kiléptek. 2015 februárjában OneKet pert indított ügynökségük ellen, mire az ügynökség azt állította, hogy OneKet és Aram megszegték szerződéseiket. Ezután három új tag is érkezett DokyungJiamin és Heeso személyében. 2016 márciusában Eunji is kilépett, Dokyung pedig minden tweetjét törölte.
Debütáló daluk: DoliGo DoliGo


G.IAM (지아이) · 2013–2014
(Balról jobbra: Kyeolshil, A-TOM, U1, Paulo és Vega)
A Red Apple Ent. csapata eredetileg hat tagból állt, a vokál, Eunyul kilépett. A-TOM szólóként folytatta, Vega bevonult a hadseregbe és 2014 óta semmilyen hír nem érkezett a fiúkról, ami feltehetőleg annak a jele, hogy már nem aktív a csapat.
Dalok: Brand New WorldBe ThereYou're My Everything

GIRLS' GENERATION (소녀시대) · 2007–2017 (INAKTÍV)
(Balról jobbra: YoonA, Sooyoung, Tiffany, Hyoyeon, Yuri, Taeyeon, Sunny és Seohyun)

A GIRLS' GENERATION Dél-Korea legendás lánycsapata, mely az SM Ent. alatt debütált 2007-ben az "Into The New World" számmal. 2014 októberében vált ki a csapatból az egykori tag, Jessica, 2017 őszén, nem sokkal 10. évfordulójuk megünneplése után pedig Tiffany, Sooyoung és Seohyun sem újították meg szerződésüket, ezzel végső búcsút mondva az SM Ent.-nek. A csapat nem bomlott fel, illetve a kilépő három tag sem úgy vélekedett, hogy a Girls' Generation itt véget ért volna, csupán külön utakon folytatják majd a tagok.
Bővebben: itt

GLAM (글램) · 2012–2014
(Balról jobbra: Miso, Zinni, Dahee és Jiyeon)
A GLAM a Source Music és BigHit Ent. lánycsapata volt. A csapat eredetileg 5 tagból állt, ám hamarosan kilépett Trinity, aki egészségügyi okokra hivatkozott. A lányok remek dalokkal látták el a közönséget, egészen addig, amíg fény nem derült egy, a banda sorsát megpecsételő, titokra. Dahee részt vett Lee Byung Hyun színész megzsarolásában, amiért 1 év börtönbüntetésre ítélték. Az ítélet januárban született, ekkor pedig megerősítették, hogy 2014 végén felbomlott a csapat.
Dalok: Party (XXO)I Like ThatIn Front of The Mirror

Goddess (가디스) · 2012
(Balról jobbra: Sojung, Eunjee, Bitna és Yejin)
KW Ent. alatt indult lánybanda debütálása után hamar eltűnt a zenei színről.
Debütáló daluk: Farewell Party

Guy.M (가이엠) · 2010

A balladai kvartett debütálása után teljesen eltűnt a köztudatból. A tagok SeyoungJooyoungYejoon és Seungwoo voltak.
Debütáló daluk: Say On My Knee

H.A.M (햄) · 2009–2012
(Balról jobbra: Sujin, Hyoni és Gayeon)
A H.A.M, azaz Heart & Mind, a Lee Yeon Ent. lánycsapata volt, akik 2009 szeptemberében indultak, eredetileg 4 taggal. Két megjelent kislemez után Japán felé vették az irányt, ami nem tett jót a csapat karrierének, mivel kb. 1 évre eltűntek a koreai iparból. 2010 októberében kilépett Miyu, a leader. 2011 februárjában jelent meg utolsó daluk, 2012 decembere óta pedig teljesen inaktív a csapat. Sujin BBde Girl lánycsapatban debütált újra 2012 szeptemberében.

HeartB (하트비) · 2014–2016 (INAKTÍV)
(Balról jobbra: Jinwook, Dojin, Byulha és Chanyoung)
A HeartB egy balladai csapatként alakult meg a Marble Pop Ent. alatt. A fiúk 2014 végén kezdték el előkészíteni a debütálásuk, amikor megjelentették a "Shine" c. daluk. 2016 tavaszán vonult be Dojin és megkezdte kötelező katonai szolgálatát. Chanyoung és Stella Jang közös száma, a "Sweet Her" volt az utolsó kiadott lemez, mely a csapat nevéhez fűzhető, mielőtt 2016 végére, a www.heart-b.com váratlanul bezárult. Az ügynökségről annyit tudhattunk meg, hogy elköltözött, ezért a rajongókat is tájékoztatták, hogy nem tudnak ajándékokat küldeni a srácoknak. Az ügynökség semmilyen közleményt nem adott ki azóta. 2017 májusában Byulha egy olyan üzenetet hagyott, melyben azt írta, hogy ismét elkezd énekelni. A csapat lehetséges, hogy felbomlott, ám ha nem bomlott fel, mindenféleképpen inaktív és Byulha már nem része.
Bővebben: itt

HIGH4 (하이포) · 2014–2017
(Balról jobbra: Sunggu, Alex, Myunghan és Youngjun)
A HIGH4 a N.A.P Ent. alatt levő fiúcsapat, mely eredetileg négy taggal debütált. 2014-ben debütáltak hivatalosan "Not Spring, Love, or Cherry Blossoms" dalukkal, melyben IU is közreműködött. 2017 januárjában vált ki a csapatból a leader, Sunggu, aki még abban az évben szóló karrierbe kezdett Reno néven. Az év második felében Myunghan és Youngjun indultak a "MIXNINE" versenyben, ám akkor már az ELEVEN9 ügynökség neve alatt. Alex is szóló tevékenységeire fókuszált, 2018 márciusában pedig bevonult a katonaságba. A csapat a "Blessed" album kiadása óta inaktív, sőt, Alex egy 2017-es év végi livestreamjében utalt is arra, hogy a HIGH4-nak vége, a csapat hivatalos felbomlása azonban sosem lett kimondva.
Bővebben: itt

HISTORY (히스토리) · 2013–2017
(Balról jobbra: Sihyoung, Jaeho, Yijeong, Jyungil és Dokyun)
A HISTORY a FAVE Ent. (LOEN Ent.) első fiúbandája volt. 2013-ben debütáltak "Dreamer" kislemezükkel. A csapat 2016-os "HIM" minialbumának promóciói után Kyungil bevonult a hadseregbe, hogy letöltse kötelező sorkatonai szolgálatát. Ezután a csapat négy aktív tagok számolt, ám ők már nem jelentettek meg dalokat. 2017. május 12-én a FAVE Ent. közzétette, hogy a katonai szolgálat miatt a tagok nem tudnák együtt dolgozni, így a 4 éves csapat felbomlik. A tagok az ügynökségnél maradnak, a jövőben pedig egyéni tevékenységeikre fognak fókuszálni.
Bővebben: ITT


HOMME (옴므) · 2010–2018
Changmin és Lee Hyun
HOMME (옴므) egy project duó/kollaborációs duó, minek tagja Lee Hyun (egykori 8Eight) és Changmin (2AM). A duó 2010-ben debütált egy kislemezzel, melynek címe "Still Eating Well".  2018-ban járt le Changmin szerződése a Big Hit Ent.-el, amit nem hosszabbított meg. Mindkét előadó szólóban folytatja tovább karrierjét.

Bővebben: ITT

Ilips (아이립스) · 2012

A csapat debütálása után hamar eltűnt a zenei színről. Tagjai SoraShirleySooyeonMia és Mina voltak.
Debütáló daluk: Take On Me

INX (인엑스) · 2016–2017
(Balról jobbra: Bonkuk, Sangho, Jinam, Junyong és WIN)
Az INX egy öt tagból álló fiúbanda, mely 2016. augusztus 2-án debütált az NA Ent. első csapataként. A srácok SNS oldalai 2017 júliusában inaktívvá váltak. Junyong a LUK Factory-hez csatlakozott, majd a NOIR fiúcsapat tagjaként folytatta. Később kiderült, hogy a csapatot ügynökségük embertelen körülmények között dolgoztatta, a létminimumot biztosítva nekik. Olyanokat is mondtak nekik, hogy nem fognak éhen halni, ha kihagynak egy-egy étkezést. A csapat pert indított az NA Ent. ellen, amit 2018 nyarán meg is nyertek.
Bővebben: itt

I.O.I (아이오아이) · 2016–2017
(Balról jobbra: Chaeyeon, Nayoung, Mina, Sohye, Jieqiong, Chungha, Somi, Sejeong, Doyeon, Yeonjung és Yoojung)

Az I.O.I egy igen emlékezetes, 11 tagból álló projektcsapat volt, melyet a "Produce 101" első évadának 11 finalistája alkotott. A 11 tagot 101, különféle ügynökségtől érkező gyakornok közül választhatta ki a közönség szavazás útján. A csapat szerződése szerint debütálásától számított egy évig promótál, majd felbomlik. A lányok hivatalosan "Chrysalis" minialbumukkal debütáltak 2016 májusában, a YMC Ent. menedzselése alatt. A csapat január 29-én hivatalosan felbomlott. A csapat fancafé oldala és V Live csatornája bezárult, a lányok pedig mind visszatértek eredeti ügynökségükhöz.
Bővebben: itt

JBJ (제이비제이) · 2017–2018
(Balról jobbra: Taehyun, Kenta, Donghan, Longguo, Hyunbin és Sanggyun)
A JBJ a "Produce 101" második évadának versenyzőiből álló projektcsapat, melyet egy mindössze 7 hónapra szóló szerződéssel alapítottak meg. A csapat koncepciója hasonló az első évad I.B.I csapatáéhoz: a tagok nem kerültek be a legjobb 11 közé, a rajongók azonban szívükbe zárták őket és szívesen látták volna őket együtt promótálni. A csapat április 17-én adta ki utolsó albumát, majd április 21-én és 22-én tartotta búcsúkoncertjét, mely a "Really Desirable Concert – Epilogue" nevet kapta, hiszen első koncertjük nagy sikerének folytatásaként tartották meg. A csapat tevékenységei 2018. április 30-án értek véget, s a JBJ is hivatalosan ekkor bomlott fel. A csapat felbomlása után Sanggyun & Kenta duót alakítottak.

Bővebben: itt

Jewelry (쥬얼리) · 2001–2015
(Balról jobbra: Yewon, Semi, Eunjung és Baby J)
A Jewelry a leghosszabb ideig fennálló koreai női csapat volt, mielőtt felbomlott. 2001-ben alakultak a Star Empire Entertainment szárnyai alatt. 2013 nyara után elcsendesült a média körülöttük. 2014 márciusában Eunjung szerződése lejárt, ő pedig nem kívánta azt megújítani. Yewon és Semi a tévében szerepeltek, ám továbbra sem érkezett további információ egy visszatérésről. Novemberben Baby J szerződése is lejárt, egy hónappal később pedig Semi sem újította meg szerződését. 2015. január 7-én a Jewelry hivatalosan felbomlott. A csapat ex tagjai Jungah, Inyoung, Minah, Jihyun, Eunmi és Yujin.
Dalok: FoolOne More TimeBack It UpPassLook At MeHot & Cold

JQT (제이큐티) · 2009–2012
(Balról jobbra: Minjung, Gajin, Jieun és Minsun)
A GP Ent. 2011-ben adta ki utolsó albumát. Miután Minsun kilépett Jinkyung érkezett helyére, ő azonban már nem tudott a lányokkal debütálni, ugyanis addigra felbomlottak. Mikor szerződéseik lejártak nem újították meg a tagok. MinjungGajin és Jieun korábban az i-13 tagjai voltak, a JQT után pedig beharangozták, hogy egy S THE ONE nevű csapatban fognak újra debütálni.
Dalok: I Fell For YouNo Need To KnowPeeKaBo

Jumper (점퍼) · 2009
(Dongmin és Rocky)
Az ND Ent. duója debütálása után eltűnt a köztudatból. Rocky később a 100% fiúcsapat tagjaként debütált újra 2012-ben.
Debütáló daluk: Yes!

KARA (카라) · 2007–2016 (INAKTÍV)
(Balról jobbra: Youngji, Gyuri, Seungyeon és Hara)
2016. január 15-én erősítette meg a pletykákat a DSP Media, melyek szerint GyuriSeungyeon és Hara szerződései lejártak. A lányok nem újították meg szerződéseiket annak érdekében, hogy egymás hátráltatása nélkül új területeken folytathassák karrierjüket. Youngji továbbra is a cégnél maradt szólistaként. A KARA 9 éven át volt aktív, ez idő alatt pedig egy ikonikus és rekordokat felállító csapattá nőtték ki magukat.
Igazából nem mondták ki, hogy felbomlottak volna és a mai napig inkább úgy emlegetik, hogy csak szünetet tartanak.
Bővebben: ITT

KISS&CRY (키스&크라이) · 2014
(Balról jobbra: Bohye, Hae Na, Dia és Soyumi)
Winning Insight M csapatát sokak megszerették debütálásukkor, ez azonban nem tartott túl sokáig. 2014 januárjában debütáltak, májusban volt első visszatérésük azonban szeptemberben már csak három tagot számlált a csapat, mivel Hae Na elhagyta a céget szerződésének lejártával. Ő később a Matilda lánycsapatban debütált újra, Soyumi pedig szólókarrierbe kezdett. Hae Na elárulta, hogy a csapatot azért oszlatta fel a cég, mivel nem tudtak akkora figyelmet vonzani, mint azt ügynökségük remélte.
Debütáló daluk: Domino Game
Bővebben: ITT

Lady Collection (레이디 컬렉션) · 2009
(Balról jobbra: Sei, Ally és JC)
A R&B-pop csapat rövid életű volt, miután felbomlottak pedig minden tag szólóban folytatta.
Debütáló dalaik: A Guy Who I Know; Peeking-Melancholy Talk

LAY.T (레이티) · 2012–2015

A Baeksang Ent. ambíciókkal teli csapata debütáló kislemeze után eltűnt a köztudatból. A tagok Nara, Daeun, Woori, Areum és Sarang voltak.
Debütáló daluk: Soft Soft

LC9 (엘씨나인) · 2013–2015
(Fentről, balról jobbra: AO, King, J-Hyo és Jun)
A NEGA Network fiúcsapata igen kevés dalt adott ki, mielőtt felbomlottak volna. Két ex tagja van a csapatnak, E.DEN és Rasa. Felbomlásuk után J-Hyo és King a Circus Crazy formáció tagjaiként folytatták.
Dalok: MaMa BeatEast of Eden

Leader'S (리더스) · 2011–2015
(Balról jobbra: Seoyeon, SeulA, Hyoji, Yoonbyul és Sandy)
TGN Ent. lánycsapata több, mint 20 taggal rendelkezett és ennek a nagy bandának voltak alcsapatai. Számos tag kilépett, míg végül a csapat fel nem bomlott. SeulA és Hyoji Recipe csapatban folytatták, míg Sandy Lucky Girls trióban debütált újra.
Debütáló daluk: Please

LedT (레드티) · 2010–2016
(Balról jobbra: Jun, Kei és Aki)
A LedT, korábban LEDApple, a Starkim Ent. rockbandája volt. Eredetileg öt taggal debütált, ám számos tagcserén ment keresztül az évek során. 2016 márciusában, felbomlásakor, három tagból állt a csapat.
A tagok koreai, japán és angol nyelvű búcsúüzeneteket is hagytak, több rajongókkal készült képet feltöltöttek, köszönetet mondtak ügynökségüknek és rajongóiknak is. Noha Hanbyul addigra már kilépett, mégis megköszönte a fiúknak, hogy befejezték az utat, amit ő már nem tudott, továbbá ezt írta: "Isten áldja lelketek. Minden megtörtént mögött jelentés van."
A korábbi tagok: Junyeong, I-OH, Sunghyun, Minyong, Chihoon, Jaehoon, Keon U, Hanbyul, Kwangyeon és Kyosung voltak. Hanbyul szólóban folytatta, miután elhagyta a bandát.
Bővebben: ITT

Love Us (러브어스) · 2015–2016
(Balról jobbra: Hayang, Danbi, Migyo és EunA)
Creative Su Ent. alatt indult lánybanda debütálása után hamar eltűnt a köztudatból, Migyo pedig szólistaként próbált szerencsét.
Debütáló daluk: Tickle

Lucky J (럭키제이) · 2014–2016
(Balról jobbra: J-Yo, Jessie és J'Kyun)
A YMC Ent. triója sokak figyelmét felkeltette debütáló "Can You Hear Me?" dalával. Tagjai Jessi, J'Kyun és J-Yo voltak. A tehetséges szólistákból álló trió sajnos két kislemez és egy betétdal után, 2016 augusztusában felbomlott. A tagok azonban egyénileg aktívak.

Luluz (루루즈) · 2014–2015
(Balról jobbra: Seoyoon, Loa és Eunsom)
A Zenith Media Content triója debütálása után hamar felbomlott. Eunsom korábban a BADKIZ tagja volt. Először Loa lépett ki, Seoyoon és Eunsom pedig a Zenith Media Content egy másik csapatában, a WANNA.B-ben folytatták.
Debütáló daluk: What Do You Think of Me?

LXIA (릭시아) · 2012

A 2J Production lánycsapata debütálása után teljesen eltűnt a zeneiparból. Tagjai JiniGoeunZion és Chaejin voltak, akik közül Goeun és Chaejin a LAYSHA lánycsapatban debütáltak újra 2015-ben.
Debütáló daluk: Sexy Brown

MADTOWN (매드타운) · 20142017
(Balról jobbra: H.O, Lee Geon, Jota, Moos, Daewon, Buffy és Heojun)

A MADTOWN egy hét tagból álló fiúcsapat, mely 2014-ben debütált a J.Tune Camp szárnyai alatt. A fiúk 2016 decemberében váltottak ügynökséget. A 2017-es év sajnos nem sok sikert tartogatott a fiúk számára, ugyanis kellemetlen szituációba cseppentek, minek következtében kísérletet tettek szerződésük felbontására a GNI Ent.-tel. (teljes cikk)

Bővebben: itt

MBLAQ (엠블랙) · 20092015 (INAKTÍV)
(Balról jobbra: Seungho, G.O és Mir) (kép forrása)

Az MBLAQ az egyik leghíresebb dél-koreai fiúbanda, melyet Rain alkotott meg a J.Tune Camp szárnyai alatt. A csapat eredetileg 5 tagból állt, Lee Joon és Thunder 2014-ben léptek ki.2014. december 16-án Thunder és Lee Joon elhagyták a bandát. A csapat legutóbbi albuma 2015-ben jelent meg, a csapat azóta inaktív.
Bővebben: itt

M.O.A (모아) · 2014
(Balról jobbra: Hyoju, Hika, Hyena, Nami Geonhye és Miba)
Már debütálásukat is sok kritika érte, ugyanis a KBS olyan gyenge minőségűnek találta debütáló klipjüket, hogy nem is vetítette azt. Eredetileg hét taggal indult a csapat, majd miután a tajvani Jelly és japán Yui kiléptek debütálásuk után csatlakozott Z.BRA és Dain, akik később szintén kiléptek. Chanhee (ma Chany), Jayoung és Gina (ma J-Na) 2014 tavaszán kiléptek, majd a mára szintén felbomlott, 4L lánycsapatban debütáltak újra. Ezzel egy időben Hika is kilépett.
Második kislemezük után teljesen eltűntek, bejelentett visszatérésükre pedig azóta sem került sor. Hivatalos bejelentés sosem érkezett arról, hogy feloszlottak, de szinte 100% biztos, mivel pár tag új csapatban kezdett karriert, a többi pedig letörölte Instagram bemutatkozójából a M.O.A feliratot.

M.I.B (엠아이비) · 20112017
(Balról jobbra: SIMS, Young Cream, 5ZIC és Kangnam)
Az M.I.B egy 4 tagból álló fiúcsapat volt, mely 2011-ben debütált "G.D.M" dalával a Jungle Ent. szárnyai alatt.
2014-es nagyalbumuk megjelenése után a csapatnak már nem volt több közös lemeze. A tagok főként egyénileg tevékenykedtek, ám leginkább Kangnam volt az, akit a közönség ismert. Többször is felmerültek a pletykák, hogy Kangnam esetleg elhagyja a csapatot és kérdéses volt a csapat jövője is. 2017. január 4-én vált hivatalossá, hogy a kvartett felbomlik, 5ZIC, Young Cream és SIMS pedig nem újítják meg szerződéseiket. Az ügynökség egy képviselője azt mondta, hogy a tagok zenei stílusa túlságosan különböző volt.
Bővebben: ITT

MINX (밍스) · 20142016

A HappyFace Entertainment lánycsapata sajnos nem volt hosszú életű, ám az ügynökségük nem akarta a lányok tehetségét elveszni hagyni, ezért új tervet gondolt ki. A MINX öt tagja két másik új gyakornokkal 2017-ben ismét debütált, ezúttal, mint a DreamCatcher.

A Dream Catcher-ről bővebben: ITT

Miss A (미쓰에이) · 2010–2017
(Balról jobbra: Jia, Fei, Suzy és Min)
A miss A  JYP Ent. által létrehozott koreai-kínai lánycsapat. 2010-ben debütáltak Dél-Koreában "Bad But Good" kislemezükkel. A csapat jelentős sikereket ért el, mind Dél-Korea, mind Kína területén. 2016 májusában lejárt szerződését az ex-tag, Jia, nem újította meg, ezzel redukálva a tagok számát négyről háromra. 2017 novemberében Min szerződése is lejárt, azaz ő is otthagyta a JYP Ent.-tet. Az ügynökség először nem tett közzé semmit a csapat jövőjét illetően, miután már csak két tagból állt a miss A, ám 2017. december 27-én a JYP Ent. egy tömör közleményben megerősítette, hogy 7 év után a miss A valóban felbomlik.
Bővebben: itt

MIXX (믹스) · 20162017
(Balról jobbra: Mia, Hana, Heeyu, Arie és Liyah)
A Chiko Entertainment lánycsapata 2 koreai (Mia, Heeyoo) és 3 kínai (Liyah, Arie, Hana) tagból állt. A csapatot egyszerre két ügynökség menedzselte, a koreai Chiko Ent., illetve egy kínai ügynökség, akik a kínai promócióikkal foglalkoztak. 2016 májusában debütált a lánycsapat, és többen is megkedvelték a lányokat. Miután Hyeni kilépett, 2017 januárjában új tagokkal, név szerint Heeyu-val és Mia-val tértek vissza. 2017. március 17-én azonban váratlanul felbomlottak, amikor a kínai ügynökség visszavonta minden támogatását és befektetését, melyek nélkül a csapat nem tudott tovább fennállni.
A kínai ügynökség döntése nem kizárt, hogy politikai indítékú volt. Miután Dél-Korea THAAD-rakétákat telepített területvédelmi célokból, Kína több, az ország ellen irányuló intézkedést hozott be, melyek erősen befolyásolták a szórakoztatóipart is, ami számos előadó és színész munkáját gátolta.

M.PIRE (엠파이어) · 20132014 (INAKTÍV)
(Balról jobbra: Red, Lumin, Haru, Taehee, Yooseung, Jerry és T.O)

Az M.PIRE egy hét taggal rendelkező a Benjamin Ent. alatt. Eredetileg hat fővel indultak: TaeheeYooseungHaruRedT.O és JerryLumin csak később, 2013 októberében csatlakozott a bandához, így kiegészítve a felállást hét tagúra. 2014-ben megjelent albumuk után bejelentették, hogy a csapat hiátusra vonul.
Bővebben: ITT

Mr. Slam (미스터슬램) · 2012
(Balról jobbra: Taesun, Jun, Saeho, Yongjin és Jacky)
A Kkun Ent. fiúcsapata debütálása után hamarosan eltűnt a zenei színről. Taesun 2017-ben a VERMUDA csapat tagjává vált.
Debütáló daluk: Don't Call Me Baby

N*White (앤화이트) · 2013–2016
(Balról jobbra: Subin, Hakyung és Soohyun)
A J&J Ent. szárnyai alatt indló lánytrió két kislemez és egy minialbum után felbomlott. Eredetileg négy tagú volt a csapat, de első daluk megjelenése után kilépett Lina.
Dalok: Hello Boy; Paradise

N.Train (엔트레인) · 2011–2013
(Balról jobbra: Soul J, Jungkyun, Seunghyun, Yujin és Sangwoo)
A MediaLine Ent. R&B-balladai fiúcsapata öt tagból állt. Három kislemez után azonban felbomlottak. Felbomlásuk után Jungkyun BIGFLO csapatban folytatta, ám Soul J sem tűnt el, hiszen 2015-ben szólistaként debütált, ma pedig a feltörekvő énekesként, Babylon néven, ismerjük őt. Seunghyun bevonul a seregbe, ám utána Japánban kezdett szólókarrierbe NEER néven, de tanulmányaira összpontosító Sangwoo (Woody) sem tűnt el, néha megjelenik egy-egy dala.
Dalok: One Last CryCome Back To Me

Nep (엔이피) · 2012
(Balról jobbra: Sujin, Jisu, Eun Che és Ami)
A Naeum Ent. lánycsapata debütálása után teljesen eltűnt a zeneiparból.
Debütáló daluk: DoRaDoRa

Nevermind (네버마인드) · 2013–2014
(Balról jobbra: Changha, Jihoon, INO és G.ONE)
A TOEAST Music rockbandájának egy kislemeze és két klipje jelent meg mielőtt felbomlottak.
Dalok: Shooting StarHoi Hoi

New.F.O (뉴에프오) · 2011–2012
(Balról jobbra: Narae, Soyi, JN, Mima és Dana)
A 6theory és EnterArts Global lánycsapata debütálása után nem sokkal felbomlott. Érdekesség, hogy Dana Song Minho testvére, míg JN korábban a Girl's Day tagja volt.
Debütáló daluk: Bounce

NewUs (뉴어스) · 2012–2015
(Balról jobbra: Sangwook, Seoin, Jion, Hyunmo és Hooni)
A Starcubic Ent. csapatában feltehetőleg tagcserék történtek. Hooni az All StarSeoin az APL, míg Jion Le Quattro csapatban folytatta. Sangwook a "BOYS24" egyik versenyzőjévé vált. Jion, Sangwook és Hyunmo elhagyták a csapatot, a csatlakozó tagok pedig Pabi és Sihwan voltak. A fiúkról alig maradt valami az interneten, hivatalos oldalaik és klipjeik is törlésre kerültek.
Dalok: Right Now; Love PanicGet Away

NOM (엔오엠) · 2013–2016
(Balról jobbra: Yohan, A-In és K)
A JM Star Ent. csapata öt taggal indult, név szerint ők voltak Yohan, Hu, K, A-In és Yongki. A csapat több dalt is kiadott, sőt, két új tag - Yoon és TYTY - is készült arra, hogy csatlakozzon és ismét öt tagúra bővítse a csapatot, miután Yongki és Hu kiléptek. Hu, ma az AFOS tagja, míg YohanA-In és K a JSL Company Top Secret bandájában folytatták, ami még nem debütált.
Dalok: Pretty NoonaYou It YouKidding MeOnly U

OFFROAD (오프로드) · 2013–2018
(Harang, Rio, Habin, Kino, Daewon)
Az OFFROAD (오프로드) egy öt tagból álló fiúcsapat, ami 2012 szeptemberében debütált. 2012 szeptemberében debütáltak hivatalosan 'Bebop' című kislemezükkel az Inwoo Production szárnyai alatt. Első visszatérésükre 2013-ban került sor a 'Head Banging' kislemezükkel, amit nem más, mint Zico (Block B) producerelt.

A csapat első visszatérését követően 2013 után nem került ki új lemez, ám még 2016-ban is adtak koncertet csapatként; emellett 2013 és 2018 közt szóló előadóként, illetve alcsapatokban láthattuk még a fiúkat. 2017-ben Arkay és Addcorn  is részt vett a Produce101 második évadában, ám egyikük sem került bele végső 11 gyakornokba. 2018-ban jelentették be a csapat felbomlását. Ezt követően az utolsó felállás tagjai a AA duó és BNF trió keretein belül promotálnak tovább, ám már függetlenül az OFFROAD-tól.
Bővebben: ITT

OneTwo (원투) · 2003–2010
(Changhoon és Hobeom)
A OneTwo a JYP Ent. hip-hip/rap duója volt, akik egészen 2010-ig aktívak voltak. Ők voltak a JYP Ent. első hip-hop projektje, a tagokat pedig maga, Park Jinyoung fedezte fel. 2003-ban igen népszerű volt a debütáló daluk. Hobeom azóta megházasodott és három gyermek édesapja.
Dalok: 못된여자Fun'ch못된 여자 IIVery Good

Pandora (판도라) · 2012–2015 (?)
(Balról jobbra a negyedik Jinyoo, a leader)
A T.S. Family Ent. lánycsapata 2012-ben indult öt taggal, akik KarinJinyooBowonMiri és Sua voltak. (Ők vannak a fenti képen is.) 2015-re már feltehetőleg elhagyta a csapatot Bowon, Miri és Sua, helyükre pedig Chelsea, Seeun és Reni érkeztek, a csapat azonban debütálása óta semmilyen tevékenységet nem folytat, ami arra enged következtetni, hogy nem aktívak.
Debütáló daluk: Bad Boy

Penta-G (펜타지) · 2014–2015
(Balról jobbra: N.Jun, Haullim, Daechan, Minseo és Simon)
A Mirrorball Music alatt megalakult csapat debütálása óta inaktív. Daechan és Simon az 5NLHaullim az All StarN.Jun pedig a 1Tension tagjaként folytatta, tehát valószínűleg felbomlottak.
Debütáló daluk: Hey! Miss

Piggy Dolls (피기돌스) · 2011–2013

Winning InSight lánytriójának tagjai eredetileg MinsunJiyeon és Jieun voltak. Nevüket onnan kapták, hogy túlsúlyos tagok alkotják a csapatot, akik hangja erőteljes. Első visszatérésük alkalmával a lányok összesen 52 kg-ot adtak le, ami merőben megcáfolta koncepciójuk és első daluk hitelességét, de a legmeghökkentőbb talán az volt, amikor 2013-ban mindhárom eredeti tagot lecserélték három teljesen új énekesre, ők voltak Kang EunyoungLee Eunyoung és Lee Jiyoung. Ez azonban nem hozta meg a várt sikereket és hamarosan felbomlottak.
Dalok: Hakuna Matata보통여자Butterflies

PURE (퓨어) · 2013–2014
(Balról jobbra: Suhyuk, Chanhwee, Seongyu, Jungbin és Younghu)
Miután a csapat felbomlott Seongyu az IN4MALSuhyuk és Chanhwee pedig a B-Crown csapatban debütált újra. A bandát később megreformálták és ezután született a Pure Boys, amit később átneveztek és a Naughty Boys nevet kapta, majd 2018-ban debütált az NTB.
Dalok: I Still Love YouWedding Day

Puretty (퓨리티) · 2012–2014
(Balról jobbra: Jae Eun, Siyoon, Hyein, Chaekyung és Somin)
A DPS Media lánycsapata a KARA és Rainbow testvércsapataként indult, akiket ügynökségük egyszerre szeretett volna Dél-Koreában és Japánban debütáltatni. A lányok tulajdonképpen csak Japánban kezdtek karriert, de hamarosan felbomlottak. Siyoon és Chaekyung szerepeltek a "Produce 101" és a "The KARA Project" műsorokban. Somin az April tagjaként debütált újra, ám hamarosan elhagyta a csapatot. Később a K.A.R.D tagjaként debütált ismételten. Chaekyung a "Produce 101" zártával az I.B.I és C.I.V.A projektcsapatokban is debütált, majd 2016 novemberében hivatalosan is az April lánycsapat tagjává vált.
Dalok: Cheki☆Loveシュワシュワ BABY


Rainbow (레인보우) · 2009–2016
(Balról jobbra: Noeul, Hyunyoung, Jisook, Jaekyung, Woori, Seungah és Yoonhye)
A RAINBOW egy 7 tagból álló lánybanda volt a DSP Media szárnyai alatt, akiket a 'második KARA'-ként is emlegettek. A csapat negyedik és egyben utolsó minialbuma a "Prism" volt. Ügynökségük 2016. október 27-én jelentette meg a hírt, miszerint a lányok szerződésük lejárta után nem hosszabbítanak, tehát feloszlik a 7 éves múlttal rendelkező csapat. A szerződés lejárta november tizenkettedikére tehető.
Bővebben: ITT

RUBY (루비) · 2012
(Balról jobbra: Jooyoung, Yeseul, Sujin és Sori)
HY Ent. lánycsapata feltehetőleg öt taggal indult, majd hamarosan néggyel folytatta Hyunjeong kilépése után. Debütálásuk után eltűntek a köztudatból.
Debütáló daluk: Get Down

Scarlet (스칼렛) · 2014
(Balról jobbra: Jihye, Kimi, Rabyuel és Sara)
A Funny Collection Ent. négytagú  csapata két megjelent dal után felbomlott. A csapat három ex taggal rendelkezett: YerimAromi és Kimi. Kimi szerepelt a "Produce 101" műsorban. Kimi 2016-ban a Bulldok tagjaként debütált újra.
Dalok: Do Better; Hip Song

SHU-I (슈아이) · 2009–2015
(Balról jobbra: Changhyun, Minho, Inseok, Hyungjun és Jinseok)
A fiúk igen közkedveltek voltak és a Japán piacon sem voltak idegenek. 2015-ben azonban felbomlott a csapat, amikor három tag is bevonult a katonaságra. A hátramaradt tagok külön utakon folytatták. Később InseokChanhyun és Minho trióként debütáltak ismét, ZEUS néven.
Dalok: So In LUVBomb Bomb BombDon't Be Down'


SISTAR (씨스타) · 2010–2017
(Balról jobbra: Dasom, Bora, Hyolyn és Soyou)
A SISTAR a Starship Ent. lánycsapata volt. 7 év után, 2017. május 22-én érkezett a bejelentés, mely szerint a csapat nem újítja meg szerződését és felbomlik. A tagok hosszas tárgyalások után úgy gondolták, hogy a legjobb lesz, ha mind külön utakon folytatják. Hyolyn és Soyou a szólóénekesi pályát választották, míg Bora és Dasom a színészettel szerették volna folytatni. A csapat promócióit a május 31-én megjelenő kislemez fogja zárni. A lányok mind egy-egy kézzel írott levélben köszönték meg rajongóiknak az elmúlt 7 évet és köszöntek el.
Bővebben: ITT
SM☆SH (스매쉬) · 2008–2015
(Balról jobbra: World, Hero, Jerry, Naru és One Shot)
A TN Ent. csapata hat taggal indult, ám Cheonwoo korán kilépett. Miután a csapat debütált Japánban, 2010-ben, ott sokkal aktívabbak voltak, mint Dél-Koreában. 2015 végén felbomlottak.
Dalok: EmergencyNever Ending StoryI'll Keep It

Smile.G (스마일지) · 2014
(Balról jobbra: Insun, Lina, Woorin, Jieun és Maxy)
A  Show Works Ent. lánycsapata kb. fél év után felbomlott. Insun szerepelt a "Produce 101" műsorban.
Debütáló daluk: DoBiDoBob


Stellar (스텔라) · 2011–2018
(Balról jobbra: Yeongheun, Hyoeun, Minhee és Soyoung)
A Stellar a Top Class Ent. égisze alatt debütált 2011-ben a "Rocket Girl" dallal. A csapat több tagcserén ment keresztül, ám fokozatosan haladtak a siker útján, a 2016-ban megjelent "Sting" és "Crying" dalaik igen pozitív fogadtatásban részesültek. 2017 májusában csatlakozott Soyoung, így öt tagúra bővítve a csapatot. Augusztusban hagyta el a csapatot Gayoung és Jeonyul, akik helyére Yeongheun érkezett. Miután 2018-ban sem Hyoeun, sem Minhee nem szerette volna megújítani szerződését, a csapat hivatalosan is felbomlott. A lányok 2018. február 25-én tartották búcsúzó fanmeetingjüket, melyhez Gayoung és Jeonyul is csatlakoztak. (teljes cikk) A lányok többször is tettek említést arról, hogy ügynökségük borzasztóan menedzselte őket és minden promócióból, vagy merchandiseból befolyó pénzt ellopott.
Bővebben: itt

Supreme Team (슈프림팀) · 2009–2013
(Simon Dominic és E-Sens)
A hip-hop duó debütálásuk után megnyerte a MAMA "Legjobb új férfi csapata" díját. Miután E-Sens szerződése lejárt az Amoeba Culture-ral felbomlott a duó, mivel E-Sens szólókarrierbe szeretett volna kezdeni. Simon D sem tűnt azonban el a zenei színtérről, ugyanis Jay Park ügynökségéhez, az AOMG-hez, csatlakozott, mint társ-CEO.
E-Sen próbaidejében fogyasztott marihuánát, amiért 1,5 év börtönbüntetést kapott. Ő az első koreai rapper, aki börtönből adott ki albumot. Az albumra számos előrendelés érkezett, továbbá megnyerte a "Az év albuma" és "Legjobb rap & hip-hop album" díjakat is a 2016-os Korean Music Díjátadón. Simon hosszas kihagyása után, visszatérő dalával all-kill státuszt ért el a zenei listákon, de egyébként a "Show Me The Money" egyik zsűrijévé is választották.

SPEED (스피드) · 2013–2015
(Balról jobbra fent: Jongkook, KI-O, Yuhwan és Jungwoo
Balról jobbra lent: Sejun, Sungmin és Taeha)
A SPEED egy 7 tagú fiúcsapat volt az MBK Entertainment alatt. Eredetileg a CO-ED School albandája voltak, s csak a banda felbomlása után debütáltak, 2012-ben a T-ARA 'Lovey-Dovey' slágerének új változatával, mint különálló előadók.
2015 novemberében az fiúk ügynöksége eltávolította a banda profilját a hivatalos oldalukról, ezzel elindítva a pletykákat a feloszlásukról. Az MBK Ent. azonban még nem reagált a pletykákra. 2016. január 27-én Jungwoo közzétett egy képet az Instagram fiókján, melyből megtudtuk, hogy szerződése lejárt és elhagyja a céget. Sejun szintén kilépett, Taeha szólókarrierjét kezdte építeni, míg Sungmin színészkedéssel folytatta tovább.
Bővebben: ITT

SPICA (스피카) · 2012–2017
(Balról jobbra: Boa, Jiwon, Narae, Sihyun, Bohyung)
A SPICA (스피카) egy 5 tagból álló lánybanda volt, mely a B2M Ent. neve alatt debütált 2012-ben "Russian Roulette" kisalbumával. Két év hiátus után 2016-ban tértek vissza először, ekkor már a CJ E&M szárnyai alatt. A várva várt siker azonban elmaradt és egy újabb visszatérésre sem került sor. 2017 februárjában vált hivatalossá, hogy a lányok külön utakon folytatják, a csapat pedig felbomlik.
Bővebben: ITT

SPINEL (스피넬) · 2011–2013

A Join.S Ent. duójának két tagja Spin és EL voltak. Második kislemezükön szerepelt Trinity, aki ideiglenesen csatlakozott. EL később szerepelt a "The Last Audition of My Life" műsorban, ami olyan előadóknak nyújt egy második lehetőséget, akik korábban már debütáltak, ez pedig sikertelenségükre enged következtetni.
Dalok: Chu Chu; I Don't Know; Action

Swincle (스윙클) · 2011

A Kant Ent. lánycsapata debütálása után teljesen eltűnt. Tagjai JisooSongheeHyeranMika és Jihee voltak.
Egy cégnél dolgozó ember osztotta meg, hogy a egy menedzser megfenyegette a CEO-t és pénzt követelt tőle. A még nem debütált Swincle koncepcióját is felülírta.
A CEO ezután minden energiáját a csapatba fektette, hogy minél hamarabb profitot tudjanak termelni. A menedzser titokban megpróbálta a lányokat rábeszélni, hogy felbontsák szerződéseiket. A CEO ezután lemondott, de a menedzser még több pénzt követelt, sőt saját házában késsel fenyegette őt. Miután a CEO ellenkezett a menedzser harmadmagával fizikálisan bántalmazta őt, később pedig minden pénzt elloptak bankszámlájáról. Ezek mellett elvitték autóját, laptopját és mobiltelefonját is. Miután a CEO jelentette a rendőrségnek a történteket a menedzser megfenyegette őt azzal, hogy megöli, ha nem vonja vissza, ezért nem maradt más választása, mint ezt tenni. Ezután viszont a brókerek pert indítottak ellene és minden pénzügyi problémát egyedül kellett megoldania. Ebben a zűrös közegben nem is csoda, hogy a Swincle sosem tért vissza és eltűnt!
Jihee 2015-ben részt vett egy közös projektben, ahol elénekelte a "흐르는 시간" dalt, amely egy albumra is felkerült.
Debütáló daluk: Shake Ur Body

TAHITI (타히티) · 2012–2018
(Balról jobbra: Miso, Jerry, Ari és Minjae)
A TAHITI egy 4 tagból álló lánycsapat volt, mely 2012-ben debütált a Dream Star Entertainment szárnyai alatt, akkor még 6 taggal. A csapat számos tagcserén ment keresztül. 2017 decemberében vált ki a csapatból Jisoo, aki egy Instagram bejegyzésben tette ezt közzé először. Az ügyről bővebben itt olvashattok. A csapat felbomlása 2018. július 25-én került bejelentésre.
Bővebben: itt

TAKEN (테이큰) · 2011
(Balról jobbra: Seungyeol, Daon, Sungwon, Yoojoon, Taehyuk és Gunwoo)
2011-ben debütáltak, ám hamarosan tagcserék történtek. Sungwon, Daon (Minhyuk) és Taehyuk a csapatban maradtak, azonban Seungyeol, Gunwoo és Yoojoon kiléptek, akik helyére érkezett Seungjun és Siyoon. A csapat a New Planet Ent. szárnyai alá került, a végső tagváltozások után nevüket pedig A-PRINCE-re változtatták és újra debütáltak.
Debütáló daluk: Young Boy


T-ARA (티아라) · 2009–2018 (INAKTÍV)
(Balról jobbra: Qri, Eunjung, Jiyeon és Hyomin)
A T-ARA egy négy tagból álló lánycsapat, mely a Core Contents Media, a ma ismert MBK Entertainment, alatt debütált 2009-ben a "Lies" kislemezzel. Kínában és Japánban is hatalmas sikereket értek el, ám Dél-Koreában egy pletyka miatt kevésbé a közönség kedvenceik. A T-ARA számos slágert magáénak tudhat, ám miután több tagcsere után négy tagra redukálódott a csapat 2017-ben, sokan a csapat felbomlását jósolták. Ennek ellenére a lányok folytatták tevékenységeiket és egy minialbumot is kiadtak 2017-ben. 2018 januárjának elején a T-ARA szerződése lejárt az MBK Ent.-tel, amit egyik tag sem újított meg, maga a T-ARA azonban nem bomlott fel. A tagok ezt követően új ügynökségekhez szerződtek.
Bővebben: itt

The ARK (디아크) · 2015–2016
(Balról jobbra: Yujin, Jane és Halla)
A The ARK 2015-ben debütált a "The Light" című dallal, akkoriban 5 taggal. 2016 májusában Yuna és Minju elhagyták a bandát, ám ezt csak júliusban tette közzé a cégük. A lányok szerződései lejártak és nem is újították meg őket. A cég elárulta, hogy a lányok ismét 5 taggal fogják folytatni a jövőben, ám erre nem került sor. Mivel 2016 januárja óta a lányok közösségi oldalai teljesen inaktívak így arra következtethetünk, hogy a banda csendben felbomlott.
Bővebben: itt


The Grace (천상지희 더 그레이스) · 2005–2010 (INAKTÍV)
(Balról jobbra: Stephanie, Sunday, Lina és Dana)
Az SM Ent. lánycsapata négy taggal kezdte. Stephanie 2011-ben egy másik ügynökség alatt kezdett szólókarrierbe, majd az SM-mel kötött szerződésének lejártával 2016-ban a céget is elhagyta. Utolsó albumuk 2009-ben jelent meg Japánban, 2010-ben pedig hiátusra vonultak. Később Dana és Sunday még dolgoztak együtt. A tagok musicalszínésznőként is debütáltak és főként egyénileg tevékenykedtek. Nem bomlottak fel, de a csapat jelenleg inaktív.
Dalok: Too GoodBoomerangThe Club; My EverythingOne More Time OK?Dancer in the RainOne More Chance


The LEGEND (전설) · 2014–2017
(Balról jobbra: Listen, Jaehyun, Lito, Chansung és Roi)

Az SS Ent. fiúcsapata több, mint valószínű, hogy jelenleg inaktív, ugyanis 2016 júliusának közepén pert indítottak cégük ellen, mivel az nem biztosította a fiúk számára a szerződésben leírtakat. Például az SS Ent. nem biztosított számukra szállítást, így a fiúk nem tudtak próbákra járni, nem foglalkoztak a promóciókkal megfelelően és a lakásuk állapota sem a legkiválóbb, a fiúk ugyanis elárulták, hogy már áramuk sem volt. 2016-ban jogi harcba kezdtek a srácok, mely 2017-re keserédes eredményeket hozott. Felbomlásukról bővebben itt olvashattok.
A csapatról bővebben: ITT

TINUS (티너스) · 2012

A 2J Production lánycsapata debütálása után teljesen eltűnt. Tagjai ChelseaMoonSeeun és Hanbit voltak. A felbomlás után Moon tévés karrierbe kezdett.
Debütáló daluk: Honey

TINY-G (타이니지) · 2012–2015
(Balról jobbra: Mint, J.Min és Dohee)
A GNG Production lánycsapata eredetileg négy tagból állt, 2014-ben lépett ki Myungji. Ügynökségük kezdetben tagadta, hogy felbomlottak volna, csupán hiátusra vonultak, amíg a tagok egyénileg fejlődnek. Mint egy másik ügynökséghez csatlakozott, hivatalos oldalaik pedig bezártak.
Dalok: Tiny-GMinimanimoMiss YouIce Baby

Twilight (트와일라잇) · 2011–2012
(Balról jobbra: Heecheon, Tien, Siwan, Minyoung, Taesung és Black)
A Yein Ent. fiúcsapata 7 taggal indult, ám Siwoo hamarosan kilépett egészségügyi problémák miatt, ám Sangmin és Zeno is elhagyták a bandát, helyükre TienTaesung és Black érkeztek. A csapat 2012 óta nem aktív, Tien (ma Kichun) később a BIGFLO fiúcsapathoz csatlakozott, Heecheon pedig a HALO csapat tagjává vált.
Dalok: Without You; Twilight

Typhoon (타이푼) · 2006–2010

A Trifecta Ent. triója egy női és férfi vokálból, ill. egy férfi rapperből állt. WoojaeJihwan és Solbi alkották az első felállást. Miután Solbi nem tudott egy ideig dolgozni, Hana helyettesítette őt, aki két hónap múlva elhagyta a triót. 2009-ben Lee Kyung énekesnő érkezett a női tag helyére, 2010-ben azonban felbomlottak.
Első dalaik: SoI'll LoveOnly You

Unicorn (유니콘) · 2015–2017
(Balról jobbra: Winnie, Sally, Yujin, Rumi és Gayoung)
Unicorn (유니콘) eredetileg egy öttagú, a veterán R&B énekes, Kim Jo-han által kreált lánybanda volt a Show Brothers Entertainment alatt. Először a Naver TV Cast I Am A Girl Group nevű minisorozatában tűntek fel 2015 augusztusában, majd egy szűk hónap múlva hivatalosan is debütáltak a 'Once Upon a Time' című albummal. Nem egész egy évvel később Winnie egészségügyi okokra hivatkozva elhagyta a csapatot, a megcsonkult, immár négytagú banda pedig átszerződtetett egy másik céghez, a Cartoon Blue Company-hez. 2017 szeptemberében jött a hír Rumi felől: "...ettől a naptól kezdve megszűnünk Unicorn-nak lenni."
Bővebben: ITT

VIVIDIVA (비비디바) · 2015–2016
(Balról jobbra: Ha.L, Sara, Guu Me!, Sunyul és Saeyan)
A DN Ent. lánycsapata két kislemez kiadása után felbomlott.
Debütáló daluk: Service

VNT (브이엔티) · 2010–2011
(Balról jobbra: Soyumi, Lil J és Tina)
A Media Line csapata mindössze négy hónap után felbomlott. Soyumi KISS&CRY csapatban folytatta.
Debütáló daluk: Sound (Ye Ye Ye)

WE () · 2011–2015
(Balról jobbra: Kanghan, Rosie, Mandoo és Macho)
Az ent101 pop/hip-hop csapata debütáló kislemeze és egy minialbum után felbomlott.
Dalok: PartyRainy Days

Wonder Boyz (더보이즈) · 2012–2013
(Balról jobbra: K, Master One, Bakchigi és Young Boy)
A pop/hip-hop színeket képviselő fiúcsapat 2012-ben debütált az ent101 alatt. 2013-ban megjelent "Tarzan" daluk ugyan népszerű volt, ezért sem értették az emberek körülöttük a csendet. 2015 januárjában válaszolt Bakchigi egy rajongói hozzászólásra Instagram fiókján, melyben megerősítette, hogy a banda valóban felbomlott.
Dalok: Open The DoorTarzan


Wonder Girls (더걸스) · 2007–2017
(Balról jobbra: Yenny, Yubin, Lim és Sunmi)
A JYP Ent. ikonikus lánycsapata 10. évfordulóján bomlott fel. 2017. január 26-án érkezett a bejelentés, mely szerint a csapat szerződése lejárt, a Wonder Girls pedig felbomlik. Yubin és Lim a JYP Ent.-nél maradtak, míg Yenny és Sunmi hálálkodva búcsúztak el ügynökségüktől. "Thank You For Being So Wonderful" címmel felkerült egy búcsúzó videó is.
Bővebben: ITT
X-5 (엑스파이브) · 2011–2012
(Balról jobbra: Zin, Haewon, Ghun, Taefung és Sulhu)
Az X-5 vagy XENOS-5 az Open World Ent. fiúcsapata volt. Két minialbumuk jelent meg, amikor váratlanul felbontották a csapattagok szerződéseit, miután a rendőrség letartóztatta az ügynökségük elnökét. Ekkor az X-5 felbomlott, azonban három tag, Taefung (ma Donghyun), Sulhu (ma Jinwan) és Haewon (ma J.ONE), 2014-ben a L.A.U bandában ismét debütált. Jinwan és Zin egyébként a XING ötödik generációs gyakornokai volták, ám debütálásukra nem került sor.
Dalok: The Show is Over & FantasyDangerous

XING () · 2006–2009
(Balról jobbra: Zen, Husky, Soul, Kipalang, Rising, Gun, White és Yoon)
A Xing Ent. fiúcsapata összesen négy generációt ölelt fel, mielőtt felbomlott volna. A bandának olyan előadók is tagjai voltak, mint Kevin és Kibum (U-KISS) és Junhyung (BEAST). Kevin volt az utolsó első generációs tag, aki kilépett, ezután csatlakozott Rising és Soul. Az így létrejött 8 tagú banda egy körforgásos rendszerben kezdett promótálni, mindig más-más alformációkban, mint például a Xing Harmony és Xing Aria. 2009 júniusában jelent meg utolsó daluk, amit együtt énekeltek. Decemberben felkerültek az ötödik generációs gyakornokok előzetesei, azonban ők nem debüáltak, ezzel pedig kijelenthetjük, hogy a Xing felbomlott.
Ma Soul (ma Injun), Husky (ma Hyunmin), Kipalang (ma Jay), White (ma Mika) és Rising (ma Garam) alkotják a The Boss csapatot. Kibum 2 év után kilépett a U-KISS csapatból, majd szólóban folytatta, Kevin és Junhyung pedig a fent említett csapatokban.

 Első generáció: Kevin, Marumir, Yume és Hyesung
 Második generáció: Kevin, Yume, Chun Hye Sung, Junhyung és Zen
 Harmadik generáció: Kevin, Zen, Husky, White, Yoon, Gun és Kipalang
 Negyedik generáció: Husky, White, Yoon, Gun, Kipalang, Rising és Soul
 Ötödik generáció: Hyunjin, Jinwan, Wanchul, Doogwan és Donggeun

Dalok: In Your HandsHowMy GirlT-ExpressMemorizeLoveHi-Five

ZE:A (제국의 아이들) · 2010–2017 (INAKTÍV)Miután Taeheon és Minwoo bevonultak a csapat nem adott ki közösen új albumot. 2017. február 9-én röppent fel az első pletyka, mely szerint a ZE:A felbomlik, ám a tagok ezt hamar megcáfolták. A hír alapjául az szolgált, hogy több tag szerződése is lejárt, Kwanghee és Siwan pedig új ügynökséghez is szerződtek. 2017. április 12-én a Star Empire Ent. közzétette, hogy a csapat nem bomlik fel, viszont hiátusra vonul. A tagok egyéni tevékenységeikre fognak koncentrálni, s ha eljön az idő, ismét vissza fognak térni, mint csapat.
Bővebben: ITT

ZPZG (지피지기) · 2014–2016
(Balról jobbra: Jihoon, Khan, N.K és Gyeom)
J Star Ent. szárnyai alatt debütált 2014 szeptemberében. Mindössze két digitális kislemezük jelent meg. 2016. március 3-án pedig ügynökségük megerősítette, hogy a csapat hivatalosan felbomlott. Khan és Gyeom Z.ON csapatban folytatták. N.K 2017-ben a VERMUDA tagjává vált.
Dalok: Go CrazyAOAO

ZZBest (지지베스트) · 2014–2015
(Balról jobbra: Jungah, Miri, Dayoung, Miyoung és Eunbi)
A Face Ent. lánycsapata sem volt hosszú életű. 2014-ben már tartottak fellépéseket különböző rendezvényeken, ahol főként feldolgozásokat adtak elő. Debütáló kislemezük 2015 januárjában jelent meg, azonban később MiriDayoung és Miyoung kiléptek, novemberre pedig hivatalos oldalaikat már nem lehetett elérni.
Debütáló daluk: La La La


források: 1 2 3 4 5

11 megjegyzés:

 1. Wow, szép munkát végeztetek ezzel a gyűjteménnyel. köszönjük!
  Néhány infómorzsát tennék hozzá.
  Jumper Rocky most a 100% tagja.
  a XING tagjai közt volt a legtöbb X5 és The Boss tag is.
  M.Pire Lumin előtte az F.Cuz tagja volt LeeU néven.
  szerkesztési malőr: a WE alatt is a Wonder Boyz szövege jelenik meg.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon köszönjük! Nem mindenhol kerültek feltüntetésre, hogy ki milyen bandában volt előtte, mert erre tervezünk egy újabb listát, de oda jól jönnek ezek természetesen. Köszönjük a javaslatokat, hozzáadjuk! ^^

   Törlés
 2. istenem a the legend-ről nem is tudtam :'(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hidd el, mi is nagyon meghökkentünk a hír hallatán.:( Annyit még hozzátettem, hogy pontosabb legyen, hogy például nem kaptak fuvarokat, nem volt már áramuk és a promócióikkal se foglalkozott az ügynökségük rendesen. Sajnos azóta sem érkezett új hír, hogy mi történik a fiúkkal, de mi csak reméljük a legjobbakat!

   Törlés
 3. Esetleg az IMFACT-rol nem tudsz valamit? Miota megjelent a debut szamuk nem nagyon hallottam roluk mast :/ es erdekelne hogy egyaltalan egyutr vannak e meg

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! :D
   Persze, együtt vannak még, ha jól tudom pont mostanság indították el a saját műsoruk, az I'M FACT-et :)
   De ha követed a hivatalos facebookjuk (belinkelem alul) mindig megosztják, ha valami új programjuk, videójuk van a fiúknak :)

   Bár hogy teljesen őszinte legyek, örülnék egy comebacknek tőlük, rég volt már a debütálásuk ^^"

   Hivatalos facebook oldal: https://www.facebook.com/officialimfact/

   Törlés
  2. Huh, akkor megnyugodtam :D Nagyon köszönöm szépen az információt :3

   Törlés
 4. Szia :)

  Nagyon szépen összeszedted, nem is tudtam, hogy ilyen sok feloszlott/inaktív banda van o.o

  Sajnálom a C-Clown-t, meg a Led Apple-t, hisz rég óta ismerem mindkét csapatot :(

  Szerintem a SPEED is mehet inaktívnak, ugyanis jelenleg 2 tag van az MBK-nél, és ők is színészkednek, a többiek eljöttek ^^

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönjük! ^^~♡ Igen, egyszerűen hihetetlen és ráadásul ez csak egy része, amit sikerült megtalálni. Ki tudja hány van még, amiről még ennyi sem derül ki. :/ Illetve igazad van, lehet hogy csak szívfájdításból nem akartuk már hozzáadni a SPEED-et, de talán tényleg ideje volna. ㅠㅠ

   Törlés
 5. sZÉP GYŰJTEMÉNY. Én hiányolom a 2ne1 mert azt nagyon szerettem kár hogy már nincsenek. A 4L folytatását is vártam de sajnos nem volt....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönjük ^^ Igen :/ Sajnos nagyon sokan a süllyesztőben végezték, pedig sokkal többet érdemeltek volna :c És ez az idő előrehaladtával csak rosszabb lesz, de azt hiszem ilyen az ipar természete.

   Törlés