Songpyeon (szongpjon) elkészítése - My k-blog

Songpyeon (szongpjon) elkészítése


Hozzávalók:
2 1⁄2 csésze rizsliszt
kóser só (konyhasó is használható)
1⁄4 csésze szárított adzuki (vörösbab), leöblítve
3 evőkanál méz, plusz még több a tálaláshoz
1 evőkanál cukor
frissen reszelt szerecsendió
1⁄4 csésze pirított és meghámozott gesztenye
1⁄4 csésze pirított szezámmag
1 evőkanál szezámolaj

Elkészítés:
    1. A tésztához keverje össze a rizslisztet 1 1⁄4 csésze forró csapvízzel egy közepes tálban, és gyúrja addig, amíg sima tésztát nem kap. Formázzunk korongot, és felhasználásig csomagoljuk műanyagba.
    2. Egy 1 literes serpenyőben forraljuk fel a vörösbabot és 2 csésze vizet, és főzzük puhára, kb. 30 percig. Csöpögtessük le a babot, és terítsük ki egy sütőlapra; hagyjuk száradni 1 órán át. Tegyük a babot egy mini konyhai robotgépbe 1 evőkanál mézzel, 1 teáskanál cukorral, egy csipet sóval és egy csipet szerecsendióval, és őröljük pasztává. Tegyük át egy tálba, és tegyük félre. Törölje tisztára a robotgépet, és adja hozzá a gesztenyét egy újabb 1 evőkanál mézzel, 1 teáskanál cukorral, egy csipet sóval és egy csipet szerecsendióval, és őrölje pasztává. Tegyük át egy másik tálba, és tegyük félre. A szezámmagot fűszerdarálóban őrölje péppé, tegye át egy tálba, és keverje össze a maradék 1 evőkanál mézzel, 1 teáskanál cukorral, egy csipet sóval és egy csipet szerecsendióval, amíg be nem keveredik.
    3. Osszuk a tésztát 40, evőkanál méretű golyóra, és a hüvelykujjunkkal nyomjunk mindegyik golyó közepébe egy mélyedést. Kanalazzunk 1 teáskanálnyit a három töltelék egyikéből a közepébe, és zárjuk vissza golyóvá. A kezünkkel formázzuk a golyót félhold alakúra. Ismételje meg ezt a folyamatot felváltva a három töltelékkel; a végén 10 szezámmal töltött süteményt, 10 gesztenyével töltött süteményt és 20 vörösbabbal töltött süteményt kell készítenie.
    4. Egy bambuszgőzölőben, amelyet forró vízzel teli serpenyőbe állítunk, a rizspogácsákat addig pároljuk, amíg át nem sülnek, kb. 25 percig. Tegyük át egy tálra, és kenjük meg szezámolajjal. Mártogatós mézzel tálaljuk.
    5. Teával vagy rizsborral tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk a finom songpyeon-hoz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése