Sechs Kies - My k-blog

2019. július 28., vasárnap

Sechs Kies


A Sechs Kies (젝스키스) v. 6kiesDaesung Entertainment (mai nevén DSP Media) alatt megalakult fiúbanda volt, akik 1997-ben debütáltak "학원별곡" dalukkal. A tagjai Jiwon, Jaejin, Jaeduc, Sunghoon, Jiyong és Suwon voltak. Jiwon és Sunghoon, a cég által elsőként felfedezett két tehetség, eredetileg egy hip-hop duóként debütált volna, ám látva az H.O.T sikerét a cég újragondolta terveit és egy hat tagból álló banda mellett állapodott meg. Jaeduc és Jaejin egy táncos videót küldtek el a meghallgatásra, Suwon személyesen látogatott el a meghallgatásra, Jiyong pedig Sunghoon által vált a hatodik taggá. A banda két 3-3 fős alformációra bomlott: Black Kies (Jiwon, Jaejin, Jaeduc) és White Kies (Sunghoon, Jiyong, Suwon).
Debütálásuk után több díjat is megnyertek, és hamarosan nemzetközi turnéra indultak. Egy évvel később megjelent saját filmjük 'Seventeen' címmel, visszatérő "Roadfighter" daluk pedig egymás után kétszer is győztes lett az SBS Inkigayo műsorban, ami már akkoriban is nagyon különleges érdem volt. Az év végén számos Bonsang díjat megnyertek olyan neves díjátadókon, mint a Golden Disk Award, SBS Music Awards vagy KMTV Korean Music Awards. A Sechs Kies valódi legendának számított, mivel széleskörű zenei stílusokkal dolgoztak, ezzel bizonyítva, hogy a koreai zene többről is szól, mint a hagyományos trot zene, amelynek hallgatására egykor szüleik kényszerítették a koreai fiatalokat. 2 éves évfordulójuk alkalmából egy különleges rajongói találkozót tartottak, ami a mai találkozók elődje volt. A negyedik albumukba fektetett munka sajnos nem tudott megtérülni, mert ekkor már a felbomlás veszélye fenyegette a bandát.

Felbomlás:
2000. május 18-án a banda egy sajtótájékoztató keretén belül elmondta, hogy a csapat visszavonul a zeneiparból. Akárcsak a Seo Taiji & Boys, úgy érezték, hogy karrierjük csúcsán szeretnék abbahagyni. 2000-ben, a Dream Concert színpadára álltak utoljára. Ezen év augusztusában egy utolsó dalt osztottak meg online, melyet a rajongóknak írtak, ez pedig a "Thanks" címet kapta. Összesen 5 stúdióalbumot adtak ki karrierjük során. 

Újra egyesül a csapat:
16 évvel felbomlásuk és az utolsó fellépésük után, a csapat 2016. április 14-én tartott egy koncertet. Május 11-én meglepő hírek érkeztek, melyekből megtudtuk, hogy a Sechs Kies - Jiyong kivételével - szerződést kötött a YG Entertainmenttel, ahol azóta is aktívan tevékenykednek. 2018. decembere óta a csapat 4 taggal promotál, ugyanis Kang Sung Hoon elhagyta a kiadót és a csapatot is korábbi botránya miatt.

➞ Nevének jelentése: a nevük "hat kristály" jelent.

Yellow Skies oceán

Debütálás dátuma1997. április 15.
Aktív évek: 1997-2000; 2016 - napjainkig
ÜgynökségYG Entertainment
Volt ügynökségDaesung Entertainment
Hivatalos rajongói név Yellow Skies*

Sub-unitokWhite Skies, Black Skies**
Szólók: Jiwon, Jaejin, Sunghoon

Dear Sechskies Friend (D.S.F) volt a rajongóik neve, ezt 2016-ben változtatták meg jelenlegi fandom nevükre.
** Két sub-unitjuk a rappereket (Black Skies), és a vokalistákat (White Skies) foglalja magába.



⋅∶⋄∶
Videográfia
⋅∶⋄∶



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése