aespa - My k-blog

2021. január 7., csütörtök

aespa


Az aespa (에스파; æspa) az SM Entertainment egyik lánycsapata. 2020. november 17.-én debütáltak a "Black Mamba" című kislemezzel.

Nevük jelentése: az "ae" betűk az "Avatar X Experience" (Avatár X Élmény) és az "aspect" (nézőpont) szavakból jön. Ezek mögöttes jelentése az, hogy számos innovatív tevékenységet láthatunk majd a csapattól. "Megismerni az új világot az avatárok, azaz a másik önmagad által."

→ Fogadtatásuk: nagyon sokan örültek, hogy egy új lánybandát dob piacra az SM, de már az elején is meg kellett küzdeniük az utálattal. Egyesek szerint az SM ezentúl már csak az aespa-ra fog figyelni, a Red Velvet és a Girls' Generation pedig sokkal jobban háttérbe fog szorulni. Valamint ez az egész "avatár" koncepció, hogy digitális, "nem létező" tagokat is adtak a bandához nagyon K/DA koppintásnak tűnt (a K/DA a Riot Games híres játékához a League Of Legendshez készült AI csapat) kezdve a koncepció fotókkal. 

Debütálás dátum: 2020. november 17.
Ügynökség: SM Entertainment
Hivatalos rajongói név: MY (나의)
Kiáltásuk: Be my æ! Hi, we are æspa!


HIVATALOS:



1 megjegyzés:

  1. Már azt hittem mindegyikük kínai csillagjegye a sárkány lesz. 😄😄 De örülök, hogy lett egy nekik is egy saját profiljuk itt, már régóta vártam erre.

    VálaszTörlés