GFriend - My k-blog

2016. január 25., hétfő

GFriend


 GFRIEND (여자친구) egy 6 tagból álló lánycsapat, mely egy relatívan kis ügynökség, a Source Music (2019-től a Big Hit Ent. leányvállalata) szárnyai alatt debütált. A lányok a "Season of Glass" című minialbummal debütáltak. Karrierjük stabilan indult, szép helyeken végeztek a zenei listákon, illetve elnyerték a 2015-ös év végi díjátadókon a MelOn Music Awards Legjobb új női előadó díját és további két Új előadó kategóriás díjat. Először a "GFriend's No Peeking!" 5 epizódos műsorukban, majd újabb két reality műsorban is szerepeltek a lányok, ezek a "GFriend! Take Care Of My Puppy" és a "GFriend One Fine Day".
 A banda nemzetközi figyelemre is szert tett, amikor még az angol hírekben is említésre kerültek, ám nem hétköznapi módon. A 2015-ös Dream Concert során ugyanis a csúszós színpadon a tagok egymást követve zuhantak a földre a "Me Gustas Tu" daluk előadása közben. A lehetetlen körülmények ellenére a lányok kitartottak és mosolyogva táncolták végig műsoridejüket. A rookie csapat profizmusa mély benyomást keltett a közönségben.
 2016-ban megjelent első teljes hosszúságú albumuk, a "LOL". Negyedik minialbumuk megjelenése után, 2017 áprilisára meghirdették első fantalálkozójukat is, "Dear Buddy" néven, 2018 januárjában pedig első koncertjüket, a "Season of GFriend"-et tartották meg, melyhez a helyszínt az előkelő Olympic Hall biztosította. Hamarosan Japánban is debütáltak. A GFriend apránként építette karrierjét, az évek alatt azonban Dél-Korea egyik prominens lánycsapatává váltak.
    2021. május 18.-án a Source Music bejelentette, hogy a lányok külön utakon folytatják tovább karrierjüket, miután egyik tag sem szerette volna megújítani a szerződését az ügynökséggel. A Source Music a következő közleményt adta ki: "Hello! Itt a Source Music.
A GFRIEND és a Source Music exkluzív előadói szerződése május 22-én lejár. Alapos mérlegelés és széleskörű megbeszélések után a GFRIEND és a Source Music megállapodtak abban, hogy külön utakon haladnak a további növekedés felé. Az elmúlt hat évben a GFRIEND a K-pop rajongók határtalan szeretetét nyerte el a koncepciók, előadások és dalok széles skálájával, amelyek a lánycsoportok és a zene új generációját fémjelezték. Szeretnénk őszinte és szívből jövő hálánkat kifejezni a GFRIEND-nek, aki megengedte a Source Musicnak, hogy elkísérje őket az útjukon. Szeretnénk mélyen köszönetet mondani minden BUDDY-nak és rajongónak, akik kimutatták szeretetüket a GFRIEND iránt, és kérjük, hogy adják meg változatlan szeretetüket és támogatásukat a tagoknak, akik új és változatos területeken kezdik meg kalandjaikat. A Source Music mindig szurkolni fog a tagoknak, ahogy megteszik az első lépést az új kezdetek felé. Köszönjük!"
➞ Nevük jelentése: koreaiul 여자친구 (yeojachingu) azt jelenti lánybarátnő; angolul girlfriend, nevük átirata tehát ennek a rövidítése.

Aktív évek2015-2021
Debütálás dátuma2015. január 16.
Koreai ügynökségSource Music
Japán kiadóKing Records
Rajongók neve: Buddy (버디)
Japán nevük: ジーフレンド
Hivatalos színek: Cloud Dancer, Scuba Blue és Ultra Violet (KÉP)
Kiáltás: Two, three, Hello we are GFriend!

HIVATALOS:
♡♡♡
♡♡♡

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése