Kim Woojin bortánya (2020) - My k-blog

2022. március 5., szombat

Kim Woojin bortánya (2020)


"Egy történet arról, hogyan teheted tönkre valaki életét"

Minden 2020 szeptemberében kezdődött, amikor egy @a1b3c4s9 nevű Twitter felhasználó elkezdett posztokat közzétenni, amiben elmesélte, hogy egy nagyon híres személy hogyan zaklatta őt és barátnőjét egy koreai bárban. Először csak beszélgettek, de utána ez a híresség akivel "találkoztak" elkezdett dicsekedni, hogy melyik csapatban és ügynökségnél volt. Miután mondták neki, hogy nem érdekli őket, a sztár továbbra is rájuk erőltette magát és elkezdte a testüket is tapogatni. Amikor le akarták állítani nem hallgatott rájuk és agresszív is lett. Elmondásuk alapján ez nagyon megviselte őket. Ezt a hírességet nem nevezték meg szó szerint, de adtak egy tippet "W. Woo big3". Ez alapján mindenki rájött, hogy Woojin-ról van szó. Ezután egyre több személy és rajongó jött előre és mesélte el a történetét, amiben arról volt szó, hogy Woojin hogyan bántalmazta őket. Azonban mindegyikük ugyanaz volt. Találkoztak ezzel a hírességgel egy koreai bárba, majd beszélgetésbe elegyedtek vele, ami bántalmazásban végződött valamilyen úton-módon. Azonban csak 1 Twitter felhasználó története ment világgá. Az akinek volt "bizonyítéka" is. @Qp1qsOkw2xQY0IK közzétett egy képet, amin azt állította, hogy Woojin látható.
@Qp1qsOkw2xQY0IK szerint a felső, ami a képen látható ugyanaz a ruhadarab, amit Woojin hordott egy fényképén, amit Instagramra rakott fel. Woojin a képet 2020. április 29.-én rakta fel, ameddig a személy azt állította, hogy ugyanezen a napon találkozott a híreséggel a bárban, aki visszaélt a hírnevével és nem hagyta békén őket. Ez az interneten azonnal óriási botránnyá kerekedett. 10x Entertainment azonnal feljelentette ezt a személyt.
Következőnek egy sasaeng rajongó megosztotta Woojin személyes telefonszámát az interneten. Azonnal elkezdték zaklatni, fenyegetni a sztárt és nem akarták békén hagyni. Pedig már elterjedt akkor a hír, hogy Woojin szóló debütálásra készül. Hát igen... Mint látható ez akkor nem történt meg. De tudjátok, hogy mi segített rajtuk? Az, hogy az ügynökség vezérigazgatója whiskey mániás és nem ismerte a képen látható márkát, ami azt jelentette, hogy ezt az italt, ha importálják is Dél-Koreába, akkor egy nagyon új alkohol lehetett. Így az ügynökség dolgozói elkezdték keresni a kép forrását, amit aztán Instagramon meg is találtak. Aztán elkérték a bár térfigyelő kameráinak a felvételeit is, attól a bártól, ahol a kép készült. A videón látszott, hogy a személy akiről ez a kép készült nem csak hogy nem Woojin volt, de az asztal közelében sem voltak hölgyek. Valamint a kép 2020. augusztus 30.-án készült és nem 2020. április 29.-én, ahogyan azt a Twitter felhasználó állította. Azonban itt még nem ért véget minden. Minden bizonyítékot kidobhattak a kukába, ugyanis azzal vádolták az ügynökséget, hogy minden Photoshoppolva lett, mivel lehetetlen, hogy ilyen gyorsan rájöjjenek mindenre.
Mindeközben egy újabb problémába ütközött az ügynökség. Azt kellett bizonyítaniuk, hogy a 10x Entertainment nem hamis ügynökség. "Rajongók" keresései alapján rájöttek, hogy az ügynökség logója ugyanaz, mint egy bútor cégé, ami szerintük csak azt jelenthette, hogy Woojin ezt az ügynökséget csak kitalálta, hogy megvédhesse magát. Mindeközben Woojin:
Woojin Youtube csatornáján közzétettek egy "office tour" videót, mindemellett sok más dokumentumot szolgáltattak ahhoz, hogy bizonyítsák, hogy nem hamis az ügynökség.
Ámde! Nem minden probléma lett megoldva. Woojin Instagram profilját folyamatosan letiltották, ugyanis folyamatosan feljelentették különböző indokokkal. Az ügynökség számos dokumentumot elküldve az Instagramnak és megszámlálhatatlan sok nap után végre visszakapták az Instagram fiókot.
Mindezt tudhattuk meg a "Finger Killer" című dokumentációból, ami ezt a botrányt mutatja be az ügynökség szempontjából. Azonban egy bizonyos dologról nem volt szó benne, valószínűleg érthető okokból. Még pedig arra a kitalációra/tényre (ki minek hiszi) gondolok, ami arról szól, hogy Woojin bántalmazta a Stray Kids tagokat mind fizikailag, mind lelkileg. Miután ezt valaki tényként közölte a világnak, rajongók sora kezdett el videókat szerkeszteni olyan pillanatokról, amiken látszik, hogy "Woojin bántalmazta a tagokat". Amit így visszagondolva azért is találok lehetetlennek, mivel: 1) az ügynökség miért hagyná, hogy egy tag feltűnően bántalmazza egy társát; 2) úgy ismeritek Bang Chan-t, mint aki ezt hagyná(?); 3) attól, hogy egy tag nem jó szemmel nézett Woojin-ra az még nem azt jelenti, hogy azért mert bántalmazta őt.
Én úgy gondolom, hogy ez a botrány tökéletes lehetőség volt arra a rajongóknak, hogy végre meglássák azt, hogy néha nem szabad hinni csak úgy olyan dolgokba, amit valaki igaznak állít, addig ameddig az ügynökség olyan jeleket nem ad rá. Egy ügynökség létezésének megkérdőjelezése pedig alapból nem csak, hogy bunkóság, hanem nevetséges is. Ti mit gondoltok erről az esetről? Véleményeteket írjátok meg nyugodtan a bejegyzés alatt!


források: 1, 2

2 megjegyzés:

  1. Borzasztóan utálom, hogy ezeket állítottak róla. Annyira jó ember, és mégis ezt kell csinálni vele? Szörnyű, hogy ez mostmár lassan gyakori lesz ott. Annyira örültem mikor ténylegesen debütálhatott szólóban. Mai napig nagyon nagy erőt ad a Redy Now című száma.

    VálaszTörlés
  2. Én akkor nem tudtam mit higgyek. Mondjuk a bántalmazós részt én is megkérdőjeleztem, ahogy ti is írtátok, Chan biztos nem engedte volna meg, sőt most sem. Biztos kezét, lábát törte volna annak, aki kezét emel a fiúkra, vagy rá, őt meg ember legyen a talpán aki megmeri ütni. 😅😅
    Na de vissza térve a lényegre, nekem az egész annyira abszurdnak tűnt. És nem is nagyon foglalkoztam vele. Én az eset előtt egy évvel lettem STAY, és Woojin nekem mindig olyan semleges tag volt. Jó ott van, ő is a banda tagja és ennyi. Így voltam vele. De ezek után sem utálom, csak próbálták bepiszkítani. Most is nekem csak egy idol a sok közül.

    VálaszTörlés