Wonho drogbotránya - My k-blog

2021. április 24., szombat

Wonho drogbotránya

 

A 2019-es év számos botrányt tartogatott, egyike volt ezek közül Wonho esete is. Október 29-én Jung Da Eun vádolta meg többek között azzal, hogy drogoztak együtt, valamint Jung Da Eun szerint Wonho még fiatalon javítóintézetben is volt, tartozott is neki valamint eladott különböző tárgyakat melyek Jung Da Eun tulajdonában voltak.
Később a Dispatch megírta, hogy 2013-ban marihuanát szívott velük az azóta más ügyekben elhíresült Burning Sun klubban, melyet egy ott dolgozó meg is erősített. A Starship Entertainment minden Wonho ellen felhozott vádat tagadt, erre jöttek az újabb pletykák a lopásról, javító intézetről valamint adósságról.
Az esetet követően Wonho egy kézzel írt levélben elnézést kért rajongóitól, valamint bejelentette hogy elhagyja a csapatot hogy ezzel ne rontsa a Monsta X hírnevét.
"Habár voltak hibáim és éretlen tetteim, megpróbáltam nem szégyenkezni magam miatt miután idol gyakornok lettem." - írta többek között a levelében. A Starship erre szintén egy levélben reagált, melyben azt írták hogy tiszteletben tartják Wonho döntését és hogy az üggyel kapcsolatban továbbra is felelősségre vonják a hamis valamint kreált vádak terjesztőit.
Miután a hírek napvilágot láttak kilépésével kapcsolatban, a fandom petíciókba kezdett, hogy maradjon a csapatban, ne lépjen ki és aláírásokkal akarták ezt elérni. Néhányan még a Starship épületéhez is elmentek amire öntapadós cetliket ragasztottak egyfajta csendes tüntetésként. 
Ekkor lépett a színre Han Seo Hee, aki november 2-án Wonho egy csapattársát, Shownu-t keverte botrányba azzal, hogy elvileg kapcsolata volt egy házas nővel. Később a Starship megírta, hogy habár tényleg találkozott a szóban forgó nővel, még az esküvője előtt lezártak mindent.
Ebben az időszakban a Monsta X tagok épp a "Follow" című albumukhoz tartozó promóciókat folytatták, így Wonho a fellépéseken már nem vett rész velük.
2020. azonban fordulópontnak ígérkezett az ügyben, ugyanis Wonho-t tisztázták a vádak alól és ezt a Starship egy levélben tette közzé:
"Március 10-én a Szöuli Rendőrkapitányság nyomozása alapján Wonho az összes ellene felhozott vád alól tisztázódott, és az eljárás alatt teljes együttműködést mutatott feléjük. Az elmúlt öt hónapban átfogó vizsgálatokat folytattak, majd végül az ügyet március 10-én lezárták."
Még 2020. februárjában a Dispatch készített Wonho-val egy interjút, melyben őszíntén mesél a múltjáról, a sötét időszakokról és arról, mi történt vele a múltban. (Ezt itt olvashatjátok magyarul: Interjú)
2020. áprilisában viszont végre minden a helyére került, Wonho bejelentette, hogy a Highline Entertainment alatt kezd szólókarrierbe, ezzel is folytatva álmait, szólódebütálására pedig 2020. szeptemberében került sor a "Love Synonym #1 : Right For Me" címet viselő minialbummal. 


források: 1, 2, 3, 4

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése