BLK - My k-blog

2017. december 2., szombat

BLK


 A BLK (비엘케이) a BYKING Entertainment hét tagból álló fiúcsapata volt. A csapat korábban az Acemax Black (에이스맥스 블랙) nevet viselte és a Checkmate Ent. (az FNC Ent. kínai leányvállalata) alatt készülődött a debütálásra, ahol előttük egy Acemax Red nevű kínai lánycsapat debütált. A fiúcsapat debütálása azonban egyre kilátástalanabbnak tűnt, így valószínűleg ezért is csatlakoztak 2017-ben a BYKING Ent.-hez. A csapat az "INTO BLK PART.1 I" minialbummal debütált, melyhez a "HERO" dal társult, mint promótáló szám. A csapat 2018 áprilisában bővült 7 tagúra, amikor MingMing is hivatalosan debütált a Japánban megrendezett KCON alkalmával. Mielőtt MingMing egy teljes értékű comebackkel is debütálhatott volna, a csapat felbomlott.

A felbomlás, Taebin levele:
 Több hónapnyi csend után Taebin szólalt először fel a fancafé oldalukon, amiben megosztotta a rajongókkal, hogy a BLK tulajdonképpen felbomlásra kényszerült. Augusztus környékén lépett ki először Taebin és I, a többiek pedig szeptember körül. A csapat Makestar projektjét is törölte az ügynökség, azonban nem térítette vissza a rajongók pénzét, ezért pedig sokan a tagokat kezdték el hibáztatni. Az ügynökség semmilyen hivatalos közleményt nem adott ki, amiben tájékoztatta volna a rajongókat. Taebin tisztázni szerette volna, hogy nem a tagokon múlott a csapat felbomlása.
 Taebin azt is elmondta, hogy rémisztő volt számára a kilépés. Az alkoholhoz fordult, mert nélküle aludni sem tudott. A gondolat, hogy közel 8 éven át volt gyakornok, ezen munka pedig kárba veszett és jövője egyáltalán nem úgy alakult, ahogy szerette volna, életkedvét is elvette. Azzal, hogy Taebin volt az első, aki felszólalt és megtörte csendet, a legtöbb figyelem és egyben kritika is őt érte, noha csak el szerette volna oszlatni a keringő pletykákat és megerősíteni, hogy a csapat felbomlott. Voltak, akik KakaoTalk-on írtak neki és hibáztatták őt és a többi tagot, illetve követelték vissza pénzüket a Makestar projektből. "Mindezt akkor kaptam, amikor már a halál gondolata keringett fejemben" - mondta. "Életem legszörnyűbb nyarát töltöttem el, amint a kilépés miatti bánatommal és a leírhatatlan fájdalommal küzdöttem. Természetesen megértem, hogy semmilyen információt nem kaptatok. Nem volt bejelentés, így számos találgatás és pletyka kapott szárnyra. Nem tudom mindenkinek egyesével elmagyarázni, hogy mi is történt, ezért írtam ide." [...] "Nagy bátorságra volt szükségem, hogy így beszéljek arról, hogy miként értek véget a dolgok. Most már tényleg vége. El kell fogadnom..." [...] "Számos idol csapat születik és tűnik el Dél-Koreában. Néhány idol sikeressé válik és fényesen ragyog, de én egy új utat fogok járni most már. Rövid idő volt, de emlékezni fogok a BLK-re és rám, Taebin-re, aki egykor egy aprócska fény volt. Mélyen szívembe zárom a sok szeretetet, amit tőletek kaptam, az életünket Japánban és Kínában, mielőtt debütáltunk, a vidám showcase fellépésünket, a tortát és a számtalan levelet, amit a születésnapomra küldtetek, az első közvetítésünket, az aprócska fan partit, a szuper KCON-t, az utolsó közvetítésünket - amiről akkor még nem tudtuk, hogy az utolsó lesz -, illetve az utolsó betétdalt, amit a BLK neve alatt énekeltünk fel. Azt hiszem, hogy ezek az emlékek fognak engem segíteni abban, hogy mostantól keményen dolgozzak."
 "Még nem tudom, hogy milyen munkát fogok vállalni. Még mindig azon aggódom, hogy vajon énekeljek-e, bevonuljak-e, vagy egy teljes új karriert válasszak-e, de imádkozom, hogy bárhol is legyek, a jövőben egy napon újra találkozhatunk majd!" - így zárta levelét.

➞ Nevük jelentése: A BLK a "Beyond Key Limit" rövidítése.

Aktív évek: 20172018
Debütálás dátuma: 2017. november 28.
ÜgynökségBYKING Entertainment
Japán nevükビールケイ
KiáltásBeyond Limit~ Key! Hello, we are BLK!


HIVATALOS:
KCON (2018)


Diszkográfia


INTO BLK PART1. 'I'
(2017.11.28)

Tracklist:
INTO BLK (INTRO)
HERO
So High
Kiss Me Babe
Twelve O' Clock (열두 시가 되면)



https://www.youtube.com/watch?v=5s_DjeBv9B4



➞ Dance Practice videók:
INTO BLK
HERO

Tagok



 A csapat 7 taggal készült debütálni a Checkmate Ent. alatt, azonban Kim Han Woong (1994.11.28), aki a rapper pozícióját töltötte be, személyes okokra hivatkozva végül lemondott gyakornokságáról.
 Maga, a csapat debütálása, anno a Checkmate Ent. alatt, először Kínában történt volna, majd ezután váltottak volna a dél-koreai piacra. A fiúk debütálásuk előtt fel is léptek Kínában és volt tévés szereplésük, azonban Kína közben szigorításokat hozott a dél-koreai szórakoztatóipart érintően, így a debütáló terv kudarcba fulladt. A fiúk ezután váltottak jelenlegi ügynökségükhöz. Szintén a csapat tagja volt debütálás előtt MingMing, aki korábban a Seventeen tagjaként volt a Pledis Ent. gyakornoka, ám végül nem debütált, később pedig a "MIXNINE" versenyben is indult, ezért nem debütált a BLK-vel sem. A verseny lezárultával MingMing-nek volt közös megjelenése a BLK tagokkal 2018-ban, például egy márciusi divathéten, ám áprilisban erősítették meg, hogy hivatalosan is csatlakozik a csapathoz, azaz a BLK 7 tagra bővül.


D.A (디에이)
Születési név: Kang Hyeon Soo (강현수)
Született: 1996.06.18
Szárm. hely: Dél-Korea
Pozíció: leader, vokál, táncos
Magasság: 175 cm
Vércsoport: A
Aktív időszak: 2017–2018

Tények, érdekességek:
➞ Korábban az LC9 tagja volt, ahol az AO nevet használta.


Taebin (태빈)
Születési név: Park Tae Bin (박태빈)
Született: 1993.12.08
Szárm. hely: Dél-Korea
Pozíció: vokál
Aktív időszak: 2017–2018

Tények, érdekességek:
➞ Korábban a DSP Media gyakornoka volt.

Sorim (소림)
Születési név: Wang Shao Lin (王昭林)
Koreai név: Wang So Rim (왕소림)
Született: 1994.02.22
Szárm. hely: Kína
Pozíció: táncos
Aktív időszak: 2017–2018

Ilkyung (일경)
Születési név: Eom Il Kyung (엄일경)
Született: 1995.11.04
Szárm. hely: Hadong, Dél-Korea
Pozícióvokál
Iskola: Paekche Institute of The Arts
Aktív időszak: 2017–2018
Inno (이노)
Születési név: Shin In Ho (신인호)
Született: 1996.05.23
Szárm. hely: Dél-Korea
Pozíció: rapper
Aktív időszak: 2017–2018
I (아이)
Születési név: Bae Jong In (배종인)
Született: 1996.09.12
Szárm. hely: Dél-Korea
Pozíció: rapper
Aktív időszak: 2017–2018

Tények, érdekességek:
➞ Van egy húga.
MingMing (밍밍)
Születési név: Yao Ming Ming (姚明明) (요명명)
Született: 1997.01.05
Szárm. hely: Kína
Pozíció: táncos, maknae
Magasság: 180 cm
Vércsoport: B
Aktív időszak: 2018
Instagram

Tények, érdekességek:
➞ Hivatalosan 2018. április 14-én debütált a csapattal, a Japánban való KCON fellépésükkel.
➞ MingMing egykor a Pledis Ent. gyakornoka volt, illetve a SEVENTEEN debütálás előtti felállásának tagja.
➞ Indult a YG Ent. és JTBC versenyében, a "MIXNINE"-ban, ahol a 10. helyen végzett, így épp lecsúszott arról, hogy bekerüljön a győztes csapatba, mely 9 tagból áll. A versenyben való részvétele miatt végül nem vett részt a BLK debütáló promócióiban.
➞ 4 évig és 10 hónapig volt gyakornok.
➞ Különleges arcvonásai miatt sokan visualként tekintenek rá.



források: 1 2 3

1 megjegyzés: