Bang Yong Guk - My k-blog

2019. január 22., kedd

Bang Yong Guk


Bang Yongguk (방용국) a B.A.P leadereként vált híressé, ám jóval korábbra nyúlik vissza zenei karrierje. Debütálását megelőzően online fórumokon posztolta a rap szövegeit, s hamar felismerték tehetségét. Yongguk 2008-ban debütált a Soul Connection, underground hiphop csapat tagjaként Jepp Blackman művésznévvel, ekkor még csak másodikos középiskolásként. Debütálását követően a seniorjain keresztük hamar megtanulta a zenekészítés fortélyait, az ő példájuk alapján tudta csiszolni a saját stílusát. 2010-ben az Untouchable ajánlása után megkereste a TS Ent. és felajánlott neki egy helyet a készülő hiphop csapatában.Yongguk habár aggódott, hogy milyen zenét tudna csinálni egy ügynökségen belül, s ez mennyire korlátozná őt, a TS megnyugtatta, hogy kiélheti majd a vágyait. 2011-ben közreműködött a SECRET tagjának, Song Jieunnek szólódalában, a "Going Crazy"-ben, majd 2011 nyarán megjelentette az "I Remember"-t Yoseob (BEAST/HIGHLIGHT) közreműködésével. A dal hamar nagy sikereket ért el, a koreai ranglistákon a top 10-ben szerepelt, míg a Gaon listáján a 22.helyre kúszott fel. Az év második felében debütált a Bang&Zelo felállásban, míg a B.A.P 2012 januárjában jelentette meg debütáló kislemezét. Yonggukot egészen szerződése lejártáig, azaz 2018 augusztusáig a B.A.P leadereként láttuk szerepelni. (B.A.P-ről bővebben ITT olvashattok.)

B.A.P mellett, után folytatott szóló tevékenységei:
Habár hivatalos szóló lemezt nem jelentetett meg, Yongguk rengeteg dalt írt csapatának, és más előadóknak is (sok produceri munkájánál használta angol nevét, az Andrew Bang-et), továbbá SoundCloud fiókjára is több dalát feltöltötte. A csapat debütálása után első önálló MV-jét a TS Ent.-el folytatott pereljárás alatt töltötte fel 2015 áprilisában az "AM 4:44" dalához. 2016 októberétől 2017 áprilisáig hiátuson volt pánikbetegsége végett. Következő szóló tevékenysége 2017 júliusához köthető, ekkor jelent meg a "Yamazaki" címet viselő dala. 2018-ban a "Portait" és "Drunkenness" dalaihoz is jelentetett meg 1-1 MV-t, melyek rendezésében Joe Brown segítette. 2018. augusztus 19-én járt le a szerződése a TS Entertainmenttel, melyet nem hosszabbított meg. A szerződésének lejárta utáni első önálló dala 2019 januárjában jelent meg "Hikikomori" címmel. Első hivatalos nagyalbuma 2019. március 15-én jelent meg 'BANGYONGGUK' címmel. Az album megjelenése után indította el első önálló turnéját, melynek keretén belül Budapestre is ellátogatott születésnapján, március 31-én a Dürer Kertbe.
 2019.július 31-én adta ki búcsú-kislemezét, majd augusztus elsejével bevonult a katonaságba, hogy letölthesse kötelező katonai szolgálatát.

Debütálás éve: 2008
Hivatalos rajongói név: Bangsters/Baby (ld. B.A.P)
Volt ügynökség: TS Entertainment (2011 - 2018)

HIVATALOS:


Yongguk logója elsődlegesen a nevének hanjával írt verziójára alapoz, főleg a '方' karakterre (teljes nevének átirata hanjára: 方容國), annak egy újraformálása, miközben mégis megmarad a karakter eredeti alakja. A logó így adódik össze: '' = Bang (madarinul kiejte fāng) + a szó jelentése, azaz 'határok' + körök - minek jelentésük: a határok, korlátok között mozogi, ugyanakkor a körökkel kiegészítve egy felfele szálló madár rajzolódik ki a mintából, ami azt is szimbolizálhatja, hogy kész kitörni a korlátai közül + alkotóelemek, amelyek azt a zenei világot szimbolizálják, amelyre mindig is vágyott.



◂⋅◌⋅
⋅◌⋅


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése