B.A.P - My k-blog

2015. július 8., szerda

B.A.P



 A B.A.P (비에이피) 2012 január 26-án debütált a "WARRIOR" című számmal a TS Ent alatt. Eredetileg hét gyakornokból állt a csapat, de végül hatan debütáltak. Az első fellépésüket január 27-én tartották a KBS Music Bank színpadán. 2013 októberében Japánban is debütáltak, ahol népszerűségük fokozatosan nőtt. Első nagy albumuk, a 2014-es "First Sensibility", a heti Billboard lista éléig jutott, illetve az album promotálására szolgáló "1004" dallal nyertek a fiúk először zenei műsorban.
 Gyakorta emlegetik őket a Block B sorstársaként, hiszen ők is hasonlóan kellemetlen helyzetbe kerültek. 2014. november 26-án, pert indítottak a TS Ent. ellen, melyben kifejezték szerződésük felbontásának igényét. A per egy közös megegyezéssel véget ért és 2015. augusztus 1-jén a B.A.P visszatért kiadójához. A hosszas várakozást a 2015 novemberében kiadott nyolcadik mini albumuk, a "MATRIX", kiadása törte meg. A per óta több sikeres visszatérést is maga mögött tudhat a csapat. A fiúk népszerűségét továbbá mi sem bizonyítja jobban, mint a három világ körüli turnéjuk. A "Party Baby!" turné keretein belül, 2017. május 7-én a Barba Negra szabadtéri színpadán felejthetetlen partit csaptak a magyar BABYk számára.
 2018 augusztusában Yongguk szerződése lejárt a TS Ent.-tel, ő pedig nem kívánta megújítani azt. Egy kézzel írott levélben üzent a rajongóknak az eset után, melyben hangsúlyozta, hogy ő mindig is a B.A.P leadere lesz. Yonggukot követően Zelo-nak is lejárt a szerződése, melyet nem hosszabbított meg. Mindennek ellenére a decemberi koncertsorozatukat még végigcsinálta a rajongóik kedvéért.
2019-ben a maradék 3 tag szerződése is lejárt, egyikük sem hosszabbította meg ezt, így a csapat feloszlott.

➞ Nevük jelentésea B.A.P a Best Absolute Perfect rövidítése, vagyis az abszolút legjobb, tökéletes.


Aktív évek: 2012-2019
Debütálás dátuma2012. január 26.
Koreai ügynökségTS Entertainment
Hivatalos rajongói névBABY (베비)
Hivatalos színSpring Green (zöld)
Japán kiadóKing Records
Japán nevükビーエイピー
KiáltásukHello, we are B.A.P Yessir!

Szólók: Yongguk; ZeloDaehyunJongupYoungjae

HIVATALOS:
⋅⋄⋆

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése