SHINee - My k-blog

2015. július 13., hétfő

SHINee


 A SHINee (샤이니) Dél-Korea egyik legkiemelkedőbb fiúcsapata, mely az SM Ent. égisze alatt debütált 2008-ban a "Replay" kislemezzel. A 2008-ban megrendezésre került Cyworld Digital Music Awards-on kapták első díjukat, A hónap újonca kategóriában, augusztus 23-án pedig részt vettek az Mnet 20's Choice Awards-on ahol elnyerték a Hot New Star díjat. Mára igen sikeres, japán karrierjüket 2011. június 22-én kezdték meg, mikor "Replay" daluk japán változatát kiadták. Debütálásuk óta már számos nagyalbumuk, több minialbumuk és számos kislemezük, illetve feldolgozásuk jelent meg.
 Munkájuk gyümölcseként számtalan díjjal és rengeteg lelkes rajongóval büszkélkedhetnek. Több turnét zártak le sikeresen, köztük két különleges Tokyo Dome fellépéssel. A banda talán legkülönlegesebb védjegye az a tökéletes szinkron, mellyel a legbonyolultabb koreográfiákat is könnyedén eltáncolják, azonban az összhang nem csupán a táncban, hanem az énekükben, előadásaikban, de legfőképpen összetartásukban is megmutatkozik.
 A csapatot óriási megrázkódtatás érte, amikor 2017. december 18-án, főénekesük, Jonghyun elhunyt, miután öngyilkosságot követett el. A tragikus hír azonban nem csupán a négy tagot, de az ügynökség összes előadóját és dolgozóját, a világ összes Shawolját és a dél-koreai zeneipart is felkavarta. A csapat 2018. február 17-én állt ismét színpadra japán turnéjukon.

Debütálás dátuma2008. május 25.
Koreai ügynökségSM Entertainment
Hivatalos rajongói névShawol (샤월)
Rajongói klub neveSHINee World
Hivatalos szín: Pearl Aqua
Japán kiadó: EMI Music
Japán nevükシャイニー
KiáltásHello! We are shining SHINee!

AlcsapatToHeart
Szólók: JonghyunTaeminKeyOnew



HIVATALOS:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése