miss A - My k-blog

2015. július 14., kedd

miss A

(Balról jobbra: Jia, Fei, Suzy és Min)
miss A (미쓰에이) a JYP Ent. által létrehozott koreai-kínai lánycsapat. Nevükben az 'A' Ázsiát jelöli, hiszen ők egy multikulturális csapat. 2010-ben debütáltak Dél-Koreában "Bad But Good" kislemezükkel. A csapat jelentős sikereket ért el, mind Dél-Korea, mind Kína területén. Első önálló turnéjukat 2013 és 2014 között tartották "Miss A: Party Asia Tour" néven. 2015-ben jelent meg utolsó albumuk, a "Colors", ezt követően nem a csapatnak nem volt több promóciója, a tagok mind szólókarrierjeikre koncentráltak.
 2016 májusában lejárt szerződését az ex-tag, Jia, nem újította meg, ezzel redukálva a tagok számát négyről háromra. 2017 novemberében Min szerződése is lejárt, azaz ő is otthagyta a JYP Ent.-tet. Az ügynökség először nem tett közzé semmit a csapat jövőjét illetően, miután már csak két tagból állt a miss A, ám 2017. december 27-én a JYP Ent. egy tömör közleményben megerősítette, hogy 7 év után a miss A valóban felbomlik.

➞  Nevük jelentése: Az Ázsiát jelölő A betű egy mélyebb jelentéssel is bír → "We will become Asia's top star with A-class talent in every aspect" = "Ázsia első számú csillagaivá fogunk válni minden téren első osztályú tehetségünkkel"

Aktív évek20102017
Debütálás dátuma2010. július 1.
Koreai ügynökségJYP Entertainment
Hivatalos rajongói névsay A (세이에이)
Japán nevükミスエイ

SzólókFeiSuzy(Jia)*

HIVATALOS:
Hivatalos JYP oldal
JYP YouTube lista
Hivatalos oldal
Suzy YouTube
Facebook
Fancafé
Twitter


⋰⋱❁⋰⋱


*Jia azután kezdett szólókarrierbe, hogy kilépett a csapatból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése