Sistar - My k-blog

2015. július 12., vasárnap

Sistar

(Balról jobbra: Dasom, Hyolyn, Bora és Soyou)
 A SISTAR (씨스타) egy négytagú lánycsapat volt, mely 2010-ben alakult a Starship Entertainment alatt. A banda 2010-ben kezdte meg tevékenységét reklámokkal, még az első számuk megjelenése előtt, így például közreműködtek a Samsung "Yepp" promóciójában, Jang Geun Suk oldalán. 2010-ben debütáltak a Music Bank színpadán első kislemezükkel, a "Push Push"-sal. A dal akkoriban mérsékelt sikereket aratott, ám az idők során színpadi karizmával teli és elismert előadókká fejlődtek. A csapat számára a harmadik kislemez, a "How Dare You" hozta meg az első győzelmet zenei műsorban, 2010-ben, első koncertjüket pedig 2012-ben tartották "Femme Fatale" címmel.
 "Give It To Me" és "Alone" számaik kifinomult, nőies koncepcióikkal népszerűvé váltak, később pedig már a nyár királynőiként emlegették őket, hiszen minden nyáron újabb és újabb slágerekkel tértek vissza.

A felbomlás:
 2017. május 22-én érkezett a bejelentés, mely szerint a csapat nem újítja meg szerződését és felbomlik. A tagok hosszas tárgyalások után úgy gondolták, hogy a legjobb lesz, ha mind külön utakon folytatják. Hyolyn és Soyou a szólóénekesi pályát választották, míg Bora és Dasom a színészettel szerették volna folytatni. A csapat munkáit a május 31-én megjelenő kislemez promóciója fogja zárni. A lányok mind egy-egy kézzel írott levélben köszönték meg rajongóiknak az elmúlt 7 évet és köszöntek el. A búcsúzó fellépések során különleges előadásokat tartottak, melyekben legnagyobb slágereikből énekeltek részleteket. Utolsó fellépésüket június 4-én tartották az Inkigayo színpadán. (cikk)
 A felbomlást követően Soyou és Dasom megújították szerződésüket a Starship Ent.-tel, azonban Bora a Hook Ent.-hez szerződtetett. Hyolyn szerződésének lejártával ő sem újította meg szerződését, mivel saját menedzselése alatt kívánta karrierjét folytatni.

➞ Nevük jelentése: nevük a sister (= lánytestvér) és a star (= csillag) szavakból álló mozaikszó.

Aktív évek: 20102017
Debütálás dátuma: 2010. június 4.
Koreai ügynökségStarship Entertainment
Hivatalos rajongói név: Star1 (스타일)
Hivatalos szín: Fuschia
Japán nevük: シスター
Kiáltás: We the B.E.S.T SISTAR! Hello, we are SISTAR!

Alcsapat: SISTAR19
Szóló: HyolynSoyou

HIVATALOS:
Hivatalos oldal
Facebook
YouTube
Fancafé
Twitter



⋅⋆★⋆⋅
Tagok
Diszkográfia
Videográfia
⋅⋆★⋆⋅

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése