EXO - My k-blog

2015. július 13., hétfő

EXO


 Az EXO (엑소) egy 9, – jelenleg 6 aktív – tagból álló fiúcsapat, mely 2012-ben debütált az SM Ent. égisze alatt. A banda eredetileg 12 tagot számolt, akiket két további alcsoportba soroltak: EXO-K és EXO-M. A 'K' a koreai, az 'M' pedig a mandarin nyelvet jelöli. Debütáló kislemezüket, a "MAMA"-t, a két banda párhuzamosan adta ki, csupán más nyelven. 4 albumuk jelent meg ezzel a módszerrel, egészen addig, míg Kris, Luhan, majd pedig Tao el nem hagyták a bandát. A három kínai tag kilépése óta a banda együtt, EXO néven, dolgozik a koreai és mandarin nyelvű megjelenéseken, de 2015-ben kiadták első japán kislemezüket is.
 A banda népszerűsége 2013-ban szökött az egekbe, mikor "Growl" daluk megjelent. Az EXO hihetetlen gyorsasággal küzdötte fel magát a listák élére, a magazinok és reklámcégek mind őket keresték fel, a rajongók száma világszerte indult növekedésnek, ők voltak a forró trend és minden kiadásukkal egyre sikeresebbé váltak. 2015 novemberében, mindössze 3 évvel debütálásuk után, három egymást követő napon léptek fel a Tokyo Dome színpadán, ezzel újabb rekordot döntve. A banda egymást követő három évben nyerte meg a Disk Daesang, vagyis Az év albuma, díjat a Golden Disk Awards-on, amellyel szintén rekordot döntöttek. A fiúk hihetetlen nagyságú közönségeket vonzanak, illetve album eladásaik is rendkívül magasak, így kétségtelenül az egyik legsikeresebb dél-koreai fiúbandának számítanak.
 A csapat 2017 óta 8 aktív taggal promótál, mivel Lay szóló előadóként inkább Kínában tevékeny. Azóta egyedül a 2018-as "Don't Mess Up My Tempo" nagyalbumon hallhattuk őt, de akkor sem prómótált a többi taggal és a turnékon sem vett részt.
 2019-ben Xiumin, majd D.O is bevonult a katonaságba, hogy letöltsék kötelező katonai szolgálatuk, így az EXO PLANET #5 - EXplOration turnét már csak 6 taggal kezdte meg a csapat.

 Rajongói nevük jelentése: az L betű a 'LOVE' szó rövidítése, mint 'szeretet'. Ezen kívül fontos, hogy az ábécében az 'L' betű köti össze a 'K' és 'M' betűket, azaz a bandát is a rajongók tartják össze.

Debütálás dátuma2012. április 08.
Koreai ügynökségSM Entertainment
Hivatalos rajongói névEXO(엑소–엘)
Hivatalos színezüst
Japán kiadóAvex Trax
Japán nevükエクソ
KiáltásWe are ONE! Hello, we are EXO!

AlformációEXOCBXEXOSC
SzólóLayChen; Baekhyun; Suho; Kai; D.O


HIVATALOS:


⋅∴△∴
⋅∴▽∴


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése