2NE1 - My k-blog

2015. július 7., kedd

2NE1


2NE1 (투애니원) egy 2009-ben debütált lánycsapat. Debütáló fellépésüket az M! Countdown műsor keretein belül tartották "Fire" című dalukkal, akkoriban négy taggal. A lányok ekkor már nem voltak idegenek a közönség számára, ugyanis kiadtak az egyik leghíresebb fiúcsapattal, a BIGBANG-gel egy közös dalt, "Lollipop" címmel. A 2NE1 egyedi stílusával kitűnt és megrengette a K-pop világát. Úgy is emlegetik őket, mint a "női BIGBANG". 2016 áprilisában a zeneipart sokkoló hír érkezett, mely szerint 7 év után Minzy elhagyja a bandát, a 2NE1 pedig trióként folytatja tovább.

➞ Nevük jelentése: Nevük eredetileg 21 lett volna, de mivel találtak egy másik, ezzel a művésznévvel rendelkező előadót, végül 2NE1-ná keresztelték őket. Nevük két összetevője a 21. század és New Evolution (= új evolúció), ami annyit tesz, hogy a 21. század új evolúciós zenéit hozzák el nekünk.

A felbomlás:
 A csapat utolsó albuma a "CRUSH" volt, mely 2014-ben jelent meg koreai, később pedig japán nyelven is. Utolsó turnéjukat is ebben az évben tartották, ez volt az "AON: All or Nothing World Tour". Szintén 2014-ben került napvilágra Bom "botránya", mely szerint még 2010-ben drogokat csempészett, melyek Dél-Koreában illegálisnak számítottak. Bom ekkor hiátusra vonult és a többi tag is inkább egyénileg volt aktív. Dara színészkedett, CL szólóénekesi karrierjét egyengette, míg Minzy megnyitotta saját táncstúdióját. 2015 decemberében, óriási meglepetés volt, amikor a 2NE1 ismét színpadra állt a MAMA díjátadóján. Az előadás a legnézettebb női fellépéssé vált a MAMA színpadán. Az óriási lelkesedéssel fogadott visszatérésüket azonban a 2016 áprilisában érkezett a bejelentés törte meg, mely szerint Minzy kilép és a 2NE1 trióként folytatja. A csapat szerződése májusban járt le, a YG Ent. pedig 2016. november 25-én tette közzé, hogy a csapat hivatalosan is felbomlik. CL és Dara megújították szerződéseiket, CL, mint szólóénekes, Dara pedig színésznőként aktív. Bom nem újított, ami azt jelenti, hogy búcsút vett a YG Ent.-től. Minzy önállóan, szólóénekesként folytatta.
 2017 elején még több dologra fény derült. A csapat utolsó, "Goodbye" c. dala először egy levél volt Minzy-hez. A lányok maguk sem tudtak a csapat felbomlásáról. Yang Hyunsuk Park Bom mentális állapotát nevezte meg a felbomlás fő okának. Park Bom tiszteletét fejezte ki egykori főnöke iránt és elmondta, hogy továbbra is csodálja őt. Míg Amerikában volt CL a csapatnak írt dalokat, hogy egy nyári albumon kiadhassák őket, ám minden projekt törlésre került a váratlan bejelentéssel. A lányok kapcsolata nagyon szoros és mindannyiukat megviselték a történtek. A "Goodbye" szövegét átírták, ismét felvették és így búcsúztak el immár nem csak Minzy-től, hanem a Blackjack-ektől is. CL elmondta, hogy nagyon bántotta, hogy nem tudtak rendes búcsút venni, ezért hálás volt, hogy Yang Hyunsuk megadta nekik ezt az utolsó lehetőséget. CL hozzátette, hogy szerinte van rá esély, hogy később mind a négyen ismét együtt dolgozzanak.
 2017 áprilisában Dara elmondta, hogy sokak tévesen azt gondolták, hogy a tagok viszonya megromlott, pedig ez nem igaz. Az egykori négy tag folyamatosan tartja a kapcsolatot és támogatja egymás szóló tevékenységeit. (ITT) Ami viszont mindenki számára egyértelmű, hogy a tagok számára rendkívül fontos volt a 2NE1, a kialakult kötelék pedig igen szorossá vált mind a lányok között, mind a csapat és az ügynökség között. (ITT) 2019-ben Park Bom is visszatért a zenei színre, aki egyébként gyakran említi a 2NE1-t, annak ellenére, hogy a tagok már dolgoznak együtt dolgoznak. Park Bom visszatérő számában például Dara működött közre.


Aktív évek: 20092016
Debütálás dátuma: 2009. május 17.
Koreai ügynökségYG Entertainment
Japán kiadóYGEX
Hivatalos rajongói név: Blackjack (블랙잭)
Japán nevük: トゥエニィワン
Hivatalos szín: Hot Pink
KiáltásukWhat's up we 2NE1!

Alformációk: BOM&HI; CL&MINZY
Szólók: Bom; MinzyCL; Dara

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése