BIGBANG - My k-blog

2015. július 17., péntek

BIGBANG


 BIGBANG (빅뱅) egy 2006-ban alakult, eleinte 6 tagú pop-hip-hop csapat. Egy 11 részből álló dokumentumfilm keretein belül mutatták be őket először a közönségnek, noha pár tagjuk már előtte is ismertebb volt -, valamint itt válogatták ki a tagokat. Végül 2006 nyarán egy YG Family koncerten álltak először színpadra, majd megjelentették első kislemezüket "BIGBANG" címen, ami már akkor nagyobb sikernek örvendett. Azóta számos albumuk jelent meg, mind közösen, mind egyénileg is. Többször is a Tokyo Dome színpadán léphettek fel, ami minden előadó számára megtiszteltetés. 2015-ben megjelent "MADE" albumuk számos rekordot döntött és talán a csapat legsikeresebb albumává vált.
 A BIGBANG az évek során Dél-Korea egyik első számú csapatává nőtte ki magát, aki a sikerért keményen dolgozott és a csúcsig küzdötte fel magát. Kezdetben RnB és hip-hop stílusú dalokat énekeltek, ám az idő múltával egyre jobban tértek át elektronikus zene műfajaira. A dalaikat maguk írják, a koreai divatot nagyban befolyásolják, sőt, sokan a "K-pop megújítóinak" is tartják őket.
 A csapatot sokszor övezték botrányok, ám ezek a támadások először 2017-ben csúcsosodtak ki, amikor T.O.P-t tartóztatták le illegális marihuánafogyasztás vádjával, majd 2019-ben, amikor egy hatalmas botrány kerekedett az ún. Burning Sun szórakozóhely köré, mely több idol karrierjét is derékba törte, köztük Seungri-ét is. A 2019-es Burning Sun botrányt követően Seungri visszavonult a zeneiparból, így a BIGBANG-et is otthagyta.

Debütálás dátuma: 2006. augusztus 19.
Koreai ügynökség: YG Entertainment
Japán kiadó: YGEX
Japán nevük: ビッグバン
Hivatalos rajongói név: V.I.P (위아이피)
Hivatalos szín: aranysárga

AlcsapatokGD⊤ GDXYB
Szólók: G-Dragon; Taeyang; Daesung; Seungri; T.O.P.



HIVATALOS:
Hivatalos YG Profil
Hivatalos japán oldal
YGEX Staff Twitter
Rajongói oldal
BB Twitter
Facebook
YouTube
Fancafé


részlet a Tokyo Dome nézőterén képződött aranysárga óceánból
⋅⋆⋆⋅
Tagok
Diszkográfia
Videográfia
⋅⋆⋆⋅

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése