B1A4 - My k-blog

2015. július 7., kedd

B1A4


 A B1A4 (비원에이포) egy jelenleg 3 tagból álló csapat, mely a WM Ent. szárnyai alatt alakult meg. Az öttagú csapat először egy online képregény-sorozattal robbant be, hivatalosan pedig a Music Core színpadán debütáltak az "O.K" című számukkal 2011-ben. 2012-ben debütáltak Japánban is. A srácokat countryside-dols néven is emlegették, mert mindannyian vidékről érkeztek.
 2018. június 30-án lejárt a csapat szerződése. Jinyoung és Baro nem újították meg szerződésüket a WM Ent.-tel, így útjaik elváltak az ügynökséggel, míg Sandeul, CNU és Gongchan maradtak. Jinyoung és Baro távozása a WM-től nem egyenértékű a B1A4 felbomlásával, így a jövőben még nem kizárt, hogy együtt látjuk a csapatot 5 taggal. A WM Ent.-nél maradt 3 tag továbbra is aktív a B1A4 neve alatt.

➞ Nevük jelentéseA banda neve a fiúk vércsoportjából - mivel egy B és négy A vércsoportú tag van a bandában - és a Be The One, All for One (= Légy az egy, mindenki egyért!) szlogenből áll össze. A rajongói név, a BANA, a "BA" (banda nevéből) és a "NA" összetétele. A "NA" a koreai 바나다 (banada) kifejezésből ered. A 바나다 azt jelenti, hogy belestünk egymásba, vagyis a fiúk beleestek rajongóikba, rajongóik pedig a fiúkba. A BANA tulajdonképpen ennek a rövidítése.

Debütálás dátuma2011. április 23.
ÜgynökségWM Entertainment
Japán kiadóPony Canyon Inc.
Japán nevükビーワンエーフォー
Hivatalos rajongói névBANA (바나)
Hivatalos szín: Pastel Apple Lime (világoszöld)
KiáltásukJinyoung, CNU, Sandeul, Baro, Gongchan, Let's fly B1A4!

SzólóSandeul

HIVATALOS:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése