BLOCK B - My k-blog

2016. május 7., szombat

BLOCK B

(Balról jobbra: U-Kwon, Taeil, P.O, Jaehyo, B-Bomb, Park Kyung és Zico (ex-tag))
 A BLOCK B (블락비) egy hét tagból álló fiúcsapat, amely 2011-ben alakult meg a Brand New Stardom szárnyai alatt, a "Creating Korea's Eminem Project" keretében, Cho PD által. Olyan előadók mentorálták őket, mint Verbal Jint, Skull és Rhymer. Áprilisban debütáltak "Do You Wanna B?" kislemezükkel a KBS Music Bank színpadán. A "Freeze!" dalukhoz készült klipet azonnal betiltották, ennek következtében pedig 22 óra előtt nem vetíthették és kiskorúak nem vehették meg a dalt.
 2011 júniusában indult el a "Match Up!", melyben a B1A4 csapattal együtt szerepeltek. 2012 februárjában egy rosszul fordított interjú miatt botrányba sodródott a csapat. Minden promóció azonnal véget ért, a tagok sajnálatukat fejezték ki egy videóban, Zico, a csapat vezére pedig leborotváltatta haját, hogy megbánását kimutassa.
 2013 januárjában a Block B szerződésének felbontását kérelmezte kiadójával, mivel a szerződést megszegve, egyszer sem kaptak fizetést a tagok debütálásuk után, illetve az igazgató közel 17 millió Ft értékben gyűjtött be pénzt a tagok családjaitól. 2013 augusztusában csatlakoztak a Seven Seasons-höz, majd hosszas várakozás után szeptemberben tértek vissza "Be The Light" dalukkal. 2014-ben tartották első koncertturnéjukat "Blockbuster Remastering" néven. 2015 januárjában Japánban is debütáltak, februárban pedig megtartották első hivatalos fantalálkozójukat is. Ebben az évben debütált a BASTARZ trió. Közel másfél évnyi kihagyás után visszatértek 2016 áprilisában "Blooming Period" kisalbumukkal. 2018 őszén debütált a T2U duó, melyet Taeil és U-Kwon alkot.
 A csapatnak rengeteg negatív megjegyzéssel és nehézséggel kellett szembenéznie, de ők kitartóan haladtak előre, így pedig egyre többet és többet értek el kemény munkájuknak köszönhetően. 2017. március 4-én pedig a magyar BBC-k együtt ünnepelhettek a fiúkkal a "Blockbuster" turné budapesti megállóján.

➞ Nevük jelentése: A "Block B" a "blockbuster" szó rövidítése, amely azt jelenti hogy valami rendkívül sikeres, például egy film esetében kasszasiker; nevük tehát azt sugallja, hogy a fiúk is efféle ambíciókkal rendelkeznek.

Debütálás dátuma2011. április 15.
Hivatalos rajongói névBBC (= Block B Club) (비비씨)
Hivatalos színekcitromsárga és fekete
Koreai ügynökségSeven Seasons (KQ Ent.)
Japán kiadóKing Records
Japán nevükブロックビー
KiáltásDo you wanna Be? Block B! Hello, we are Block B!T2U

AlformációBASTARZT2U
SzólókZicoPark KyungTaeilP.OB-Bomb

HIVATALOS:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése