Mi történt a TRCNG-vel? - My k-blog

2020. május 6., szerda

Mi történt a TRCNG-vel?


    Ma 10 fiúról szeretnék nektek beszámolni, akik csak az álmukat próbálták megvalósítani. Milyen körülmények közt kell élniük? Mikre kényszerítik őket? Hogyan bánnak velük? Máris megtudhatjátok a leplezetlen és csúnya igazságot. A bejegyzés tartalmazhat felkavaró üzeneteket és tartalmakat. Kérlek csak akkor olvassátok el, ha késznek érzitek magatokat rá!
    2019. november 18-án Wooyeop és Taeseon az ügyvédjükön, Jung Ji Sukon (a Namkang Law & IP Firm irodából) keresztül bejelentették, hogy eljárást indítanak a TS Entertainment ellen. Vádak: a CEO alkalmatlansága a posztjához az előadóival való jogi viták miatt, illetve Park Sang Hyun igazgató folyamatos gyermekbántalmazása a kiskorú tagok felé, és Yoon koreográfus erőszak által okozott sérülése Jo WooyeopnakA TS Entertainment ezekre a vádakra így válaszolt:

    "Hello. Ez itt a TS Entertainment.
     Ez egy hivatalos álláspont a TCNG-t illetően.
     Tisztázzuk, hogy a vádak, amivel a TRCNG tagok, Taeseon és Wooyeop  élnek,  nem  igazak.
     Amit ők állítanak az mind egyoldalú, és nem az összes tag véleményét képviseli.
    Taeseon és Wooyeop kárt okoztak a TRCNG csapat aktivitásaiban és tervezzük, hogy legális lépéseket teszünk ellenük, amiért rágalmazásuk miatt sérült a cég presztizse.
   Köszönjük mindenkinek, aki érdeklődést és szeretetet mutat a cégünk felé, valamint  követi előadóinkat.
      Köszönjük."

    Azonban 2019. november 19-én a Dispatch által felfedett bizonyítékokkal cáfolták a TS közleményét. Megmutatták, hogy a TRCNG milyen körülmények között él. (A nyilvánosságra hozott képeket alul valamennyi forrásban megtalálhatjátok.)
    A tagok Hannam-dongban élnek egy emeletes apartmanban. A földszinten 8 tag él 2 szobában. A további két tag egy raktárszobában lakik, ahol olyan alacsony a mennyezet, hogy felállni sem tudnak. A lakásban 2 fürdőszoba van 10 tagra. Nem volt fűtve, helyhiány miatt pedig a ruháik és különböző holmiaik szanaszét voltak a házban. Az is kiderült, hogy az apartman régi volt és vízszivárgás miatt a padló megsérült. Sokszor nem volt sem áram, sem víz a nem fizetett számlák miatt, ami a TS Entertainment felelőssége lett volna. Taeseon több idejű elmaradás után szólt az ügynökségnek, és csak ezt követően fizették be.  2017 decemberében, 2018 januárjában és 2019 februárjában a WC-k elromlottak. Taeseon ezt jelentette a staffnak, de nem kapott rá választ, az ő anyukája hívott egy vízvezeték-szerelőt. 2019. január 7-én kiégett a villanykörte a konyhában, illetve a mosodában. Taeseon ezt szintén jelezte a menedzserének, aki azt mondta, hogy azon a héten csütörtökön megy és megcsinálja. A beígért napon a menedzser nem jelent meg. 
    A Dispatch egy csoportbeszélgetést is megosztott a tagok anyukái között, akik a gyermekeik szegényes életkörülményeiről, az elromlott klímáról és víztisztítóról beszélgettek. Eldöntötték, hogy vesznek nekik ezekből egy újat. Wooyeop hozzátette, hogy 2018 januárjában a bojler le volt állva, és több tag is megfázott, ezért inkább egy szaunában mosakodtak. Ez abban az időszakban volt, amikor a második albumuk promóciója folyt. Betegen kellett fellépniük és ha kórházba mentek, akkor a számlákat saját maguknak kellett kifizetniük. Csakúgy, mint a bolti vásárlásaikat és a ruháikat. Az ügynökség egyedül akkor fizetett az ételért, amikor késő esti gyakorlásaik voltak, de akkor is csak sült rizst ettek. 
    Taeseon elmondta, hogy egyszer, amikor egy másik taggal kávéval a kezükben érkeztek meg a gyakorlásra a staff leszidta őket, mert nem hoztak nekik is, mondván hogy nem ismerik az illemet. Ezután venniük kellett nekik is. Ez még nem minden... Egyszer Wooseopot egy székkel verték meg a tagok szeme láttára.

Egy ilyen üzenetváltást bonyolított le egy TS rendező Taeseonnal.
     TS: Ki az a három tag, akik nem vesznek részt az élő közvetítésben?
     Taeseon: Wooyeop, Hohyun és Kangmin.
     Taeseon: Rendező, kezdünk!
     TS: B*ssza meg. Azt mondtam, hogy kezdjétek el? Id*óta r*hadékok.
     TS: B*ssza meg, ki mondta, hogy kezdjétek el?
     TS: Ezek az id*óta r*hadékok, csak a felvétel megkezdése után szólnak nekem. Jegyezd meg, hogy nincs több busking.
     TS: Nem ismered az illemet, b*szd meg, komolyan. Nem tudtok várni 5 percet, ameddig elmegyek a mosdóra?
    Taeseon: Rendező, azt mondtad nekem, hogy küldjek egy KakaoTalk üzenetet mielőtt elkezdődne, de úgy gondolom, hogy én értettem félre.
     Taeseon: Sajnálom.

    Több ehhez hasonló üzenet is nyilvánosságra került, amiben a staff szidta a tagokat, néha még részegen is. Egyszer egy staff elhívta az egyik tagot egy illegális bárba, ahol prostitúció folyik. 
A banda egy normális VLive adást nem tudott csinálni, mert a TS Ent. nem volt hajlandó megcsináltatni a Wi-Fit az ügynökségen belül.
    Az egyik fejes a TS Entertainmentnél Nike Air Jordaneket gyűjt és azokat adja el. Egyszer megkérte a TRCNG-t és a tánccsapatát, hogy nézzék meg az összes cipőnek egyesével az árát, írják rá egy post itre, majd azt ragasszák fel a dobozra és fényképezzék le őket. Ekkor a tagok 17-18 évesek voltak.
    Térjünk át a fizetésre. A tagok exkluzív szerződése 9 évre szól az első album kiadásától kezdve. Az albumokból bejövő pénz az ügynökség és a TRCNG között 9:1 arányban oszlott fel, ami a harmadik teljes albumuk kiadása után megváltozott 8:2-re. A reklámok és események bevétele 7:3 arányban oszlik meg. Az összeg, amit a banda kapott még tovább oszlott a 10 tag között.
2020. április 14-én ügyszségre került a per. 
    Taeseon és Wooyeop perével együtt a TS Entertainmentet majdnem az összes előadója beperelte, ugyanez a helyzet a dolgozókkal. Ilyen sok törvényes vitával kérdéses, hogy az ügynökség meddig fog életben maradni. 
FORRÁS: 1, 2, 3, 4

2 megjegyzés:

  1. Undorító mit meg nem csinálnak az emberek a pénzért, szégyljék magukat. Ugyan ezt csinálták a B.A.P vel és a Secret tel is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így van.. és még ott van Sleepy is, aki nem győzte megosztani mennyire megnehezíti a kiadó az életét azzal, hogy nem fizetnek neki.

      Törlés