Produce X 101 és X1 - Hol vannak most? - My k-blog

2020. július 19., vasárnap

Produce X 101 és X1 - Hol vannak most?


Immáron egy éve, hogy a Produce X 101 - vagy Produce 101 4. évada - lezárult. A műsor során ismét rengeteg tehetséges fiatalt ismerhettünk meg, és nagyon sok szuper performance-t láthattunk. Az előző évadokhoz képest a tavalyi verseny menete és szabályzata átesett néhány változtatáson, ám ez a műsor értékéből egyáltalán nem vont le semmit - sőt, véleményem szerint pluszt is adott hozzá. 
Mivel csak 10+1 versenyző álma válhatott valóra és debütálhatott a végső csapatban, így 90 fiatalra várt a kiesés sorsa. 
Ám ezúttal a debütált csapat, az X1 jövője sem lett olyan fényes, mint elődjüké vagy, mint ahogy azt képzelték. 2019 vége felé röppent fel a hír, hogy a verseny szavazatai manipulálva voltak. A műsor producerét Ahn Joo Young-ot letartóztatták és bevallotta, hogy a csapat mind a 11 tagja még a döntők előtt ki lett választva. Ezután a csapat minden tevékenységét felfüggesztette, koncertjeik törlésre kerültek. Annak ellenére, hogy a tagok lényegében áldozatai voltak ennek az esetnek, hiszen semmiről sem tudtak - feltételezhetően -, a netizenek követelték, hogy az X1 bomoljon fel, hiszen a tagok nem megérdemelten vannak a csapatban. Hosszas tárgyalásokat követően a csapat mindenféle búcsú nélkül 2020. január 6-án hivatalosan is feloszlott. 
De mi lett azóta azokkal a gyakornokokkal, akik még az X1-ig sem jutottak el? Mi történt az ex-tagokkal, akik 5 év helyett csupán csak fél évet tölthettek együtt egy csapatként? 



X1 TAGOK
- Kim Yohan: A versenyben elsőként végzett a rangsorban. Miután az X1 felbomlott a OUI Entertainment bejelentette, hogy Yohan 2020-ban színészként fog debütálni a School című sorozatban. Zenei karrierjéről július 10-án adott hírt a OUI, amikor közösségi oldalukon megosztottak egy képet, amin többek között Yohan neve is szerepelt. Nem sokkal a kép megosztása után a OUI megerősítette, hogy egy fiú csapat debütálását tervezik, mely a "WeI" névre fog hallgatni és összesen négy tagot fog számlálni. (Yohan mellett megtalálható még Jang DaeHyeon (ex-Rainz tag), Kim DongHan (ex-JBJ tag) és Kang SeokHwa, aki szintén az évad versenyzője volt.) Debütálásuk feltételezhetően 2020 végére tehető. Végül a WEi 2020 októberében debütált.
- Kim Wooseok: A verseny kezdete előtt már 2015-ben debütált az UP10TION tagjaként. A versenybe másik csapattársával, Jinhyuk-kal érkezett, bár kettejük közül csak Wooseok került be a végső csapatba. A verseny és az X1 promócióinak ideje alatt az UP10TION inaktív tagjaként volt számon tartva. Az X1 felbomlása után 2020 elején jelentették be, hogy szólóban fog debütálni, melyre május 25-én került sor. Azzal kapcsolatban viszont nincsenek információk, hogy újra csatlakozni fog-e korábbi csapatához vagy ezentúl szóló tevékenységeire fog csak koncentrálni. 
- Han Seungwoo: Miután véget értek az X1 aktivitásai 2020. február 8-án tartott egy közönségtalálkozót. Nem sokkal ezután a Plan A Entertainment bejelentette, hogy Seungwoo vissza fog térni a VICTON-ba. Legutóbbi visszatérésük során, már újra a csapatot erősítette. 
Cravity: tagjai között Song Hyeongjun-nal & Kang Minhee-vel
- Song Hyeongjun & Kang Minhee: Az X1 hivatalos feloszlása után mindketten visszatértek a Starship Entertainment-hez. Az ügynökség bejelentette, hogy a két fiú a hamarosan debütáló "Starshipz" fiúcsapat tagjaiként fognak debütálni. 2020. március 15-én jelentették be, hogy a csapat hivatalos neve a Cravity lesz. A fiúk másik hét társukkal együtt 2020. április 14-én debütáltak "Hideout: Remember who we are" című albumukkal.
- Cha Junho: A versenybe a Woollim gyakornokaként érkezett öt másik társával, akik közül időközben négyen egy projekt-csapat tagjaivá váltak W Project 4 néven. A csapathoz Junho is csatlakozott az X1 felbomlása után. A csapat 2020. október 28.-án debütált DRIPPIN néven.
- Son Dongpyo: Dongpyo sorsáról tudni a legkevesebbet. A csapat felbomlása után volt néhány élő közvetítése, ahol a rajongókkal beszélgetett. 2020. március 17.-én debütált a MIRAE nevű csapatban.
Hangyul és Dohyon duója: H&D
- Lee Hangyul & Nam Dohyon: Az X1 felbomlása után 2020. április 21-én debütáltak duóként, H&D név alatt, majd debütáltak a BAE173-ban.
- Cho Seungyoun: Soungyoun a Yuehua gyakornokaként érkezett a műsorba, bár zenei karriere jóval korábban kezdődött. 2014-ben a UNIQ tagjaként, majd 2016-ban szólóban is debütált a WOODZ művésznév alatt. Az X1 felbomlása utána viszont ugyanolyan aktív maradt, hiszen dance practice videót töltött fel YouTube-ra, Instagram profiljára folyamatosan posztolt és kommunikált a rajongókkal, valamint 2020. június 29-én megjelent "Equal" című szóló, minialbuma. 
- Lee Eunsang: A Brand New Music gyakornoka a 11. helyen végzett a versenyben, ezzel éppen csak bekerülve a végső, debütáló csapatba. Eunsang másik három gyakornok társával érkezett a versenybe, akik a műsor után egy unitként debütáltak. Elképzelhető, hogy a későbbiek folyamán Eunsang csatlakozni fog a csapathoz, de hivatalos információ még nem született ezzel kapcsolatban.


PRODUCE X 101 VERSENYZŐI
- Lee Eugene/Yoo Jinwoo: A műsor előtt már sokan ismerték a Sky Castle-ben való szereplése révén. A versenyben miután az 55. helyen végzett, aláírt egy szerződést a Namoo Actors ügynökséggel, mint színész. Ezután nem sokkal megváltoztatta színpadi nevét Yoo Jinwoo-ra, elmondása szerint pedig az énekesi pályát maga mögött hagyja és színészi karrierjére fog ezentúl csak koncentrálni.
- Choi Suhwan: Az egyéni gyakornok a versenyben a 28. helyen végzett. 2019. októberében nyitotta meg YouTube csatornáját, ahová dance és dal covereket tölt fel. 2020. áprilisában hozott létre egy hivatalos adománygyűjtő oldalt. Állítása szerint tervezett kislemeze az összegyűjtött pénz mennyiségének ellenére is meg fog jelenni. A gyűjtést csupán csak azért hozta létre, hogy a vírushelyzet alatt is legyen bevétele, mely elősegíti munkáját. Előreláthatólag pre-release kislemeze 2020. augusztusában fog megjelenni.
WeI. Tagjai között: Jang DaeHyeon, Kim DongHan, Kim YoHan és Kang SeokHwa
- Kang SeokHwa: A versenybe szintén egyéni gyakornokként érkező trainee a műsor után a OUI Entertainment-hez szerződött. Július 10-én az ügynökség egy képet osztott meg, amin SeokHwa neve is szerepelt. Nem sokkal később derült ki, hogy a OUI "WeI" néven fog debütáltatni egy fiú csapatot, amelynek SeokHwa is a tagja lesz. 
Luminous: tagjai között Jung Youngbin-nal & Steven Kim-mel
- Jung Youngbin & Steven Kim: Bár a versenyben Youngbin egyéni gyakornokként indult, a verseny után a DS Entertainment-hez szerződött, ahol a szintén versenyben részt vevő Steven Kim is gyakornok volt. Miután bejelentették, hogy Youngbin a DS-nél van, az ügynökség sem Youngbin, sem Steven helyzetéről nem adott több információt és minden velük kapcsolatos posztot töröltek közösségi oldalaikról. A rajongók ekkor kezdtek kíváncsivá válni, hogy mi történhetett a fiúkkal. A tervek szerint egy fiú csapat debütált volna a DS-nél (amelynek Youngbin és Steven is tagja lett volna), melynek tagjai 2019. novemberében posztoltak instagram profiljukra, hogy egy csapatként hagyták el a DS Entertainment-et, de nem adják fel, tovább fognak gyakorolni és remélik, hogy egy nap együtt debütálhatnak. 2020. januárjában derült ki, hogy az egész csapat a WIP Company-vel szerződött, a nevük LUMINOUS lett és a 2020-as évben fognak debütálni.
Sihoon, Seongjun és Jeonghwan triója: BDC
- Kim Sihoon & Hong Seongjun & Yun Jeonghwan:  A srácok összesen négyen érkeztek a műsorba a Brand New Music színeiben - közülük Lee Eunsang az X1-ban debütált. Sihoon, Seongjun és Jeonghwan 2019. októberében debütáltak. A csapat a BDC - vagyis Boys Da Capo - névre hallgat. A csapat lényegében egy unit-ként debütált  - a felállásukat az MXM-hez lehetne hasonlítani. Tehát egy átmeneti csapatról van szó, amelyhez Eunsag fog még valószínűleg csatlakozni - bár ez nem hivatalos információ.
Yuri és BaekJin duója: JxR
- Yuri & BaekJin: 2019. októberében az ESteem és a Vine Entertainment egy közös megállapodásra jutott, melynek keretein belül a versenyben jó barátokká vált gyakornokok 2019. december 5-én egy duóként debütálhattak, JxR néven, "Element" című dalukkal.
E'LAST: tagjai között Won Hyuk-kal & Lee Wonjun-nal
- Won Hyuk & Lee Wonjun: A két fiú együtt érkezett a versenybe az E Entertainment ügynökség gyakornokaiként, majd a 33. és 47. helyről estek ki. 2019. júliusában jelentették be, hogy a két fiú az E'LAST nevezetű csapat tagjaiként fognak debütálni. Debütálásukra végül 2020. június 9-én került sor, másik hat taggal együtt. Debütáló albumuk címe "Day Dream".

- Han Gichan:
A Fantagio Music gyakornoka a verseny után úgy döntött, hogy inkább színészként képzelné el magát. A 2020. május 22-én indult "Before your eyes stop" című webdrámában pedig már szerepet is kapott.
- Yun Hyunjo: A 96. helyen végzett Gost Entertainment gyakornoka felvette az E:dan színpadi nevet, majd 2020. január 15-én debütált szólóban "Deep dawn" című single-jével.
- Tony: A Hongyi Entertainment gyakornoka éppen csak lemaradt arról, hogy bekerüljön az X1-ba, hiszen a 20. helyen végzett a versenyben. 2019. október 27-én tartotta meg első rajongói találkozóját, mely az "Under the Blue Sky" nevet kapta. A műsor után ez volt Tony első hivatalos, önálló megjelenése.
- Lee Sejin: Az iME Entertainment gyakornoka a 19. helyen végzett a mezőnyben. A műsor végeztével elkezdett inkább a színészettel foglalkozni, valamint megalakította saját ruházati márkáját "Marimong" néven, illetve több közönségtalálkozót is tartott már azóta.
- Kim Minkyu: Bár zenei karrieréről nem tudni sokat, sajnos a közösségi médiában való jelenléte nem alakult túl pozitívan. Egy állítólagos X1 "rajongó" 2019. júliusától kezdve folyamatosan jelentette Minkyu instagram fiókját. A jelentések egészen odáig fajultak, hogy az Instagram törölte Minkyu profilját. A helyzet viszont valószínűleg megoldódhatott, hiszen Minkyu profilja újra elérhető. 
ORßIT: tagjai között Uehara Jun-nal
- Uehara Jun: A verseny után indult a japán Produce 101-ban egyéni gyakornokként, amely arra engedett következtetni, hogy elhagyta a JH1 Entertainment-et. 2020. február 4-én egy teaser videóban jelent meg, ahol már June néven említették. A csatorna az ORßIT nevezetű koreai-japán, fan-made csapathoz tartozik, melynek tagjai mind a japán Produce 101 résztvevői voltak. Debütálásuk valamikor 2020-ban várható.
TEEN TEEN
- Lee Woojin & Lee Jinwoo & Lee Taesung: A Maroo Entertainment gyakornokai 2019. szeptember 18-án debütáltak a "TEEN TEEN" csapatnévvel.  Azóta már megjelent egy albumuk és egy kislemezük.

- Kim Dongbin:
A második évadba még a Kiwi Media, a negyedik évadba már az MLD Entertainment gyakornokaként érkezett. Ám a műsor után ismét ügynökséget váltott, és a hong kongi One Cool Jacso Entertainment-hez szerződött. Az ügynökség azt nyilatkozta, hogy amint Dongbin készen áll Koreában fog debütálni.

Kookheon és Yuvin duója: B.O.Y
- Kim Kookheon & Song Yuvin: A két fiú a The Music Works gyakornokaiként indultak a műsorban, noha már a 2017-ben debütált MYTEEN tagjai voltak. A műsor után a csapat felbomlott, Kookheon és Yuvin viszont nem adták fel, így duóként debütáltak 2020. január 7-én "B.O.Y" név alatt.

- Oh Saebom: 2016. óta volt a MAXXAM nevű busking group vezetője a NEST Entertainment gyakornoka. A csapat soha nem debütált hivatalosan, viszont Saebom 2019. december 17-én szólóban debütált "Tie" című kislemezével.
- Sung Minseo: A műsor végeztével kilépett az SF Entertainment-ből, és úgy tűnt, hogy teljesen felhagyott azzal, hogy idollá váljon, inkább modell karrierjére kezdett koncentrálni. A modellkedés viszont úgy tűnik egészen jól bejött neki, hiszen már a Milánói Divathét kifutóján is végig vonulhatott.
- Park Sunho: A műsor talán egyik legdrámaibb versenyzője Sunho, a SidusHQ gyakornoka volt, akinek álma, hogy idollá válhasson többször is szertefoszlott már majdnem 11 éves gyakornoki ideje alatt. Sunho a verseny előtt egy jól befutott színész volt már. A versenyben a 25. helyen végzett. A műsor után újra színészi karrierére kezdett koncentrálni. Habár részt vett néhány OST előadásában és tervez megjelentetni pár kislemezet, az álmát miszerint, hogy idollá válik, feladta.
- Moon Hyunbin: A verseny után megnyitotta saját Instagram fiókját. Ebből arra lehetett következtetni, hogy Hyunbin elhagyta az ügynökséget, hiszen a többi gyakornok - akikkel együtt indult a versenyen - folyamatosan posztoltak a Starship közösségi oldalára, kivéve Hyunbint. A későbbiekben erősítette meg a hírt, hogy valóban elhagyta a Starship-et. Ám azzal kapcsolatban, hogy mik a tervei a jövőre nézve, nem osztott meg semmit.
Cravity: tagjai közöt Ham Wonjin-nal & Koo Jungmo-val
- Ham Wonjin & Koo Jungmo: A Starship Ent. másik két gyakornoka a verseny után sem maradt sokáig tétlenül. 2019. szeptemberében jelentette be ügynökségük, hogy hamarosan debütáló fiúcsapatuk tagjai lesznek a srácok. Wonjin és Jungmo végül a Cravity nevű csapat tagjaiként debütáltak 2020. április 14-én másik hét társukkal - közülük ketten szintén Produce X 101 versenyzők és ex X1 tagok.

- Kim Sunghyun: Sunghyun a verseny előtt a már 2017-ben debütált IN2IT tagja volt. A verseny ideje alatt a csapat inaktív tagjaként volt számon tartva. 2019. szeptemberében Instagram profilján jelentette be, hogy kilép a csapatból, valamint azt is megemlítette, hogy míg a csapattal promotált és a Produce X 101 ideje alatt sem fizetett neki ügynöksége és, hogy valójában az MMO mondta azt neki, hogy nem csatlakozhat újra az IN2IT-hez. Az MMO válaszában azt mondta, hogy hivatalos lépéseket fognak tenni a hamis vádak ellen. Végül 2020. márciusban a két fél megállapodásra jutott és Sunghyun végleg elhagyta az ügynökséget és csapatát.
- Nam Donghyun: 2017-ben debütált a South Club együttesben, a csapat ideiglenes basszusgitárosaként, ezután érkezett a versenybe, ahol a 60. helyen végzett. 2019. november elején jelentette be testvére és egyben a banda frontembere, valamint az ügynökségük alapítója, hogy a "The South", mint ügynökség megszűnik. Később derült ki, hogy a csapat végül a P&B Entertainment-tel kötött szerződést. Egy ideig kérdéses volt, hogy Donghyun vajon csatlakozik-e újra a csapathoz és az új ügynökséghez, ám a P&B hivatalos oldalán a csapat profilján Donghyun már nincs feltüntetve tagként. 
- Lee Jinhyuk: A TOP Media gyakornokaként érkezett a versenybe Kim Wooseok-kal, noha már 2015-ben debütált az UP10TION nevű csapatban - társával együtt. Míg Wooseok a második helyen végzett, ezzel bekerülve az X1-ba, addig Jinhyuk a 14. helyen végzett, éppen csak lecsúszva a debütálás lehetőségéről. Ám a verseny után sem maradt tétlen, hiszen színpadi nevét Wei-ről Jinhyuk-ra változtatta és  2019. november 4-én már szólóban debütált "S.O.L" című albumával. Ebből kifolyólag az UP10TION legutóbbi visszatérésében ő még nem szerepelt, hogy szóló tevékenységeire tudjon koncentrálni.
- Moon Junho: Junho a műsorba még a Woollim Entertainment gyakornokaként érkezett, ám a verseny után átszerződött a Luminant Entertainment-hez. Majd 2019. novemberében már szólóban debütált "Dear my song" című kislemezével. 
W Project 4 
- Lee Hyeop & Hwang Yunseong & Joo Changuk & Kim Dongyun & Kim Minseo: Hyeop kivételével - aki egyéni gyakornokként indult - mindannyian a Woollim Entertainment ügynökség gyakornokaiként érkeztek a versenybe. A verseny után nem sokkal a projekt-csapat a W Project 4 néven megjelentette első dalát és klipjét "1 minute 1 second" címmel. A csapat hivatalosan még nem debütált és egyenlőre pontos dátumot sem osztott meg az ügynökség ennek kapcsán. 
Circle: tagjai között Choi Jinhwa-val
- Choi Jinhwa: 2020. márciusában derült ki, hogy a WUZO Entertainment egy fiúcsapat debütáltatását tervezi, amely a Circle nevet fogja viselni. Bár a debütálásuk dátuma még nem került napvilágra, a tagok máris aktívan posztolnak közösségi oldalaikon, melynek Jinhwa is tagja lesz.

- Wang Jyunhao & Hidaka Mahiro: A versenybe a YG Entertainment gyakornokaiként érkeztek, ám a műsor után mind a ketten elhagyták az ügynökséget, és a OUI Entertainment-tel kötöttek szerződést 2019. szeptember környékén. Pályafutásuk a OUI-nél sem tartott sokáig, hisz 2020. januárjában mindketten felbontották szerződésüket, és kiléptek. Azóta Jyunhao-ról nem sokat hallani, Mahiro viszont megnyitotta saját Instagram oldalát, ami azóta meg is szűnt. Arról, hogy a fiúk fognak-e szerződni újabb ügynökséghez vagy folytatják-e álmuk megvalosítását, egyenlőre semmit nem tudni.
- Kim Kwanwoo: A verseny előtt 2018. júliusában már debütált Dyno művésznév alatt "My battle ground" című kislemezével. A verseny után tért vissza először szólóban "Four seasons" című EP-jével, majdnem nem sokkal később Team X nevezetű duóban debütált. Ám a debütálás után nem sokkal már fel is oszlottak. Kwanwoo végül 2020. elején felbontotta szerződését a Krazy Entertainment-tel és a TS Entertainment-hez szerződött át. 
- Kim Hyeonbin: Hyeonbin a Source Music gyakornokaként érkezett a műsorba, ám 2020. januárjában elhagyta az ügynökséget. Ezzel nagyjából egy időben azt nyilatkozta, hogy hamarosan szólóban fog debütálni, de a dátum még nincs pontosítva. 2020. április 14-én nyitotta meg saját instagram és youtube fiókjait, ahol arról mesélt, hogy éppen főiskolára készül. Sokan ebből arra a következtetésre jutottak, hogy nem szerződött másik kiadóval és egyenlőre felhagyott a gyakornokoskodással. Ám körülbelül egy hónappal később Hyeonbin fiókjairól minden poszt és videó eltűnt, ami miatt sokan azt gondolták, hogy újra elkezdhette gyakornokságát egy másik ügynökségnél. Végül 2020. június 4-én jelent meg a WM Entertainment közösségi oldalán ezzel megerősítve, hogy a WM Ent. gyakornokakét folytatja pályafutását. 

A fentebb felsoroltakon kívül több versenyző is megnyitotta saját közösségi oldalát és/vagy YouTube csatornáját, melynek listáját IDE kattintva elérhetitek. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése