Woo Do Hwan - My k-blog

2020. augusztus 11., kedd

Woo Do Hwan


Woo Do Hwan (우도환)-t leginkább televíziós sorozatok szereplőjeként ismerhette meg a nagyközönség. 2011-ben debütált, mint színész, amikor is megkapta első vendégszerepét a
"You're here, You're here, You're really here" című sorozatban. Ám karriere leginkább 2016-ban indult be az "Operation Chromate" című filmben, valamint a "Sweet Stranger and me" című sorozatban kapott szerepei által. Ekkor kezdett el egyre nagyobb figyelmet kapni a nézőktől tehetsége és megnyerő külseje miatt. Első főszerepét 2018-ban kapta meg a "Tempted" című sorozatban Joy (Red Velvet) mellett. 2019-ben és 2020-ban pedig már olyan nagy nevek mellett szerepelt, mint Park SeoJoon, Ahn SungKi, Lee MinHo vagy Kim GoEun. 

Filmográfia

Filmek
Operation Chromite (2016) - Ri Hyungsik beosztottja
Master (2016) 
The Divine Fury (2019) - Ji-shin
The Divine Move 2: The Wrathful (2019) - Loner

Sorozatok
You're here, You're here, You're really here (2011) - vendégszereplő
Shut up flower boy band (2012) - vendégszereplő
Dramaworld (2016) - SeungWoo
Sweet Stranger and me (2016) - Kim WanShik
Save me (2017) - Suk DongCheol
Mad dog (2017) - Kim MinJoon/Jan Gebauer
Tempted (2018) - Kwon SiHyun
My country (2019) - Nam SunHo
The King: Eternal Monarch (2020) - Jo EunSeob/Jo Young
Hunting Dogs (2022) - Kim Gun Woo


Díjak
→ 31st KBS Drama Awards: Legjobb új színész (2017)
→ MBC Drama Awards: Excellence Award, színész egy hétfő-keddi drámában (2018)

Profil
Név: Woo Do Hwan (우도환)
Foglalkozás: színész
Születési dátum: 1992. július 12.
Csillagjegy: Rák
Származási hely: Anyang, Gyeonggi tartomány, Dél-Korea
Nemzetiség: koreai
Magasság: 180 cm 
Súly: 65 kg
Vércsoport: B
Oktatás: Danguk University (Performane & Film)
Ügynökség: KeyEast Entertainment
Instagram

Érdekességek:
- Ugyanazon a napon született, mint színésztársa Jang DongYoon.
- Szereti a tteokbokkit.
- Sokan azt állítják, hogy hasonlít Seo KangJoon-ra és Ryu JunYeol-ra. A színész reakciója erre annyi volt, hogy hálás azért, amiért hozzájuk hasonlítják, hiszen mindketten olyan színészek, akiket ő maga is kedvel. Hozzátette: "Vannak olyan színészek, akik kellemetlenül érzik magukat, ha külsejüket másokhoz hasonlítják. Ám én úgy gondolom, hogy olyan munkám van, amely megköveteli az emberek véleményét. Ez egy olyan szakma, ahol meg kell győznöm a közönséget és a nézőket."
- Az egyik interjú során - ahol jengát játszott másik négy színésztársával, akikkel a The King: Eternal monarch című drámában játszott - megkérdezték tőle, hogy ha egy idol csapatban debütált volna, mi lett volna a pozíciója, mire azt válaszolta, hogy ő lenne a csapat managere. 
- Szintén ebben az interjúban mondta el, hogy nagyon sok tojást eszik, amiért a környezete már elkezdett aggódni érte. Ezért igyekszik egyre több húst enni és már grillezni is megtanult. 
- Amikor bekapcsolja a telefonját az az első, hogy megnézi kapott-e üzenetet.
- Kedveli az Itaewon Class OST-jét, amelyet Gaho ad elő. 
- Első díját (Legjobb új színész) a Mad Dog-ban alakított szerepléséért kapta. 
- 2018-ban ő lett a Sprite egyik reklámarca a Blackpink mellett. 
- 2013-ban a "Let's go to Rose Motel" című film egyik főszereplőjét alakította. A film lényegében arról szól, hogy egy fiatal pár elmegy egy motelbe, hogy egy romantikus éjszakát töltsön együtt. A film végül soha nem jelent meg a hivatalos filmográfiájában.
- 2019. novemberében egy szomszédja látta, amikor DoHwan egy közeli kávézóban volt Moon GaYoun-gal (a színésznővel a "Tempted" című sorozatban játszottak együtt). A színészpárt korábban már 2018. májusában is hírbe hozták, miszerint randiznak. A felröppent pletykákra DoHwan ügynöksége, a KeyEast szinte azonnal reagált: "Woo DoHwan és Moon GaYoung csupán közeli barátok." 
- Egy intejúban arról kérdezték, hogy neki is 'tsundere' személyisége van-e, mint a Mad Dog-ban alakított karakterének. DoHwan válasza erre a következő volt: "Úgy gondolom, hogy én teljesen az ellentéte vagyok ennek a karakternek. Az a srác túl gonosz. Én sosem játszadoznék azzal a lánnyal, akit kedvelek, hanem egyenesen elmondanám neki. Pontosan elmondanám neki, hogyan érzek. Lehet, hogy vannak emberek, akik ezt nem kedvelik, de ez az, amit én tennék."
- Egy másik interjúban arról kérdezték, hogy ha választania kellene az alábbi karakterek közül; Lim SangMin (Save me) vagy Jang HaRi (Mad dog), akkor kire esne a választása. DoHwan végül SangMi-t választotta, azzal indokolva, hogy szereti az őszinte embereket.




források: 1, 2, 3, 4

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése