IU diétája - My k-blog

2020. augusztus 22., szombat

IU diétája


Arra gondoltunk, hogy a k-beauty témán belül hozhatnánk nem csak az arcápolásról bejegyzéseket, hanem az idolok diétáiról, edzéseiről is, mivel minket érdekel ez a téma és reméljük, hogy titeket is. Legelsőként az egyik legextrémebb diétát szeretném bemutatni nektek, ami nem másé, mint IU-é.
FIGYELEM! Egyikünk sem dietetikus, így amit írunk az lehet, hogy helytelen, de a legjobb tudásunk szerint próbáljuk megírni mindig a bejegyzéseket! Illetve nem ajánljuk, hogy kövesd ezt a diétát! Egyesek szerint a 2 hetet nem szabad meghaladni vele, úgyhogy ha úgy is döntesz, hogy belekezdesz, akkor tartsd be ezt az időkorlátot, mivel nagyon nem egészséges!
De akkor miért is mutatom nektek ezt a diétát? Mert úgy gondolom, hogy egy pár változtatással egy tökéletes terv lehet belőle.


Mint látjátok IU a diétája során elég kevés kalóriát vitt be a szervezetébe. Akik kipróbálták ezt az étkezési tervet azt mondták, hogy második nap reggel elég kábultnak és gyengének érezték magukat. Az egyik videósnak pedig elkezdett hullani a haja. Ember válogatja, hogy a szükségesnél kevesebb kalóriabevitel mit vált ki a szervezetben.
Ahogy én enném:
 - reggeli: gyümölcstál (alma, körte, mangó, stb. - bármilyen gyümölcs, amit szeretsz)
 - ebéd: tört édesburgonya párolt csirkével és zöldséggel
 - vacsora: protein shake müzliszelettel
Ez máris jobban hangzik, ugye? IU étkezési tervét sokféle módon lehet variálni és csak az ízléseden múlik. Nasikat se félj beletervezni az étkezések közé.



Szerintem az edzésével nincs semmi probléma, mivel a női idoloknál inkább az a cél, hogy vékonyabbak legyenek, nem pedig izmosak. Bár én úgy veszem észre, hogy ez mostanában változik és most már inkább az a cél, hogy minél egészségesebben nézzenek ki. Vagy rosszul látom?

IU számos más diétát is kipróbált. Például egy interjúban megemlítette a "csontváz diétát" vagy más néven a "víz diétát". Ez a diéta arról szól, hogy 5 napig nagyon sok vizet iszol (IU 3 litert említett), majd 6.nap nem iszol és 7.napra úgy fogsz kinézni, mint egy "csontváz". Sokszor csinálni ezt videóklipp forgatása előtt. IU harcát a súlyával végigkövethetitek az "AMFG Videos" nevű csatorna videóján.


. · .⊹ .❀❀. ⊹ . · .

Ezzel a bejegyzéssel kiszeretnék térni arra is, hogy mit okoz, hogy ha kevesebbet eszel, mint amennyit kellene és ez miért rosszabb számodra, mintha egy egészséges diétát követnél.
Az alultápláltság miatt kalcium, vas, cink, B és D vitamin, valamint protein hiányban fog szenvedni a szervezeted. Depresszió, fáradékonyság, aluszékonyság, könnyebben betegszünk meg és még megszámlálhatatlanul sok következménye lehet, hogy ha ezek a tápanyagok hiányoznak a szervezetedből.
Egyik velejárója annak, hogy ha keveset eszel az is, hogy lelassul az anyagcseréd. Ilyenkor a tested tulajdonképpen átáll energiatakarékos módra és elkezdi elraktározni a zsírt a túlélés érdekében. Valamint elkezdi az izomszöveteidet használni üzemanyagként. Arról pedig ne is beszéljünk, hogy a nőknél a menstruáció kimaradása is szóba jöhet.

. · .⊹ .❀❀. ⊹ . · .

IU diétáját, ha jól tudom, akkor myproana diétának nevezik. Ez az étkezés és edzésterv lehetővé teszi, hogy naponta 1 kilót fogyjon, majd miután elérte a kívánt súlyt ehet újra normálisan. 
Ti mit gondoltok IU diétájáról?

→ Videók IU diétájáról:
  s w
  Ellbat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése