ALPHABAT - My k-blog

2016. szeptember 20., kedd

ALPHABAT

(Balról jobbra: Gamma, Beta, Kappa, Lambda)

Az  AlphaBAT (알파벳) eredetileg duóként debütált 2012-ben a YUB Ent. alatt. A duó Kyumin-ból és Selin-ből állt össze. Kyumin távozása után bővült ki az ALPHA:BAT egy kilenc tagú csapattá, s debütált újra a Simtong Ent. alatt. Debütálásuk 2013-ra esett, az "AB City" című albumukkal. 5 kislemezük, és 2 minialbumuk jelent meg eddig. 2015-ben D:elta adott ki szóló dalt, ám ehhez nem készült MV, illetve D:elta azóta kilépett. 2016-ban átalakult a csapat és 5 taggal folytatta, 2017-re pedig már 4 tag jelentette be a visszatérést. Az újonnan kialakult felállás először Japánban volt tevékeny, majd több másik ázsiai országba is ellátogattak, 2018-ban pedig európai turnéra indultak. 2018 októberében, a "New Way" című kislemez kiadásakor, már 5 taggal tért vissza a csapat, nevük angol átiratából (ALPHA:BAT) pedig elhagyták az kettőspontot. Egy 2021. július 9-i instagram live-ban a fiúk kúlönböző kérdéselre válaszoltak, melyeket korábban kaptak meg, melyekben elmondták,hogy Epsilon valamint Kappa is elhagyták a csapatot különböző indokok miatt. 

Első módosulások:
A csapat 2014-es "Answer" albuma volt az utolsó 9 taggal kiadott lemez. Miután B:eta, a leader bevonult a seregbe, nem jelent meg új albumuk. Hivatalos bejelentés sosem érkezett, ám időközben a fiúk a japán Jakol Corporation-höz szerződtek, koreai oldalaik pedig inaktívvá váltak. Nem tudni, hogy a Simtong Entertainment tönkrement-e, vagy beolvadt egy nagyobb vállalatba. Az új japán oldalon C:ode, D:elta, F:ie, I:ota és J:eta nevei már nem kerültek feltüntetésre, így valószínűleg ők kiléptek. 2016 novemberében mutatták be az új tagot, K:appa-t. Egy videó, melyben az öt tag próbál, már a JN Entertainment csatornájára lett feltöltve, azaz valószínűleg ügynökséget is váltottak. A JN Ent. koreai és kínai promóciókkal egyaránt foglalkozik. Ugyanerre a csatornára felkerült egy videó egy élő fellépésről is, ahol az "Oh My Gosh!" dalt adják elő. 2017 májusában megnyílt új Twitter és Instagram fiókjuk, ahol már a W.Entertainment van megjelölve, mint ügynökség.

 Nevük jelentésenevüket két részre lehet bontani: Alpha, ami a görög ábécé betűire utal (a tagok is e szerint kapták művésznevük), és Bat, ami Batmant-t jelöli, azaz egy hőst, amilyenné a fiúk is válni szeretnének.

Debütálás dátuma2013. november 14.
ÜgynökségW.Entertainment
Japán ügynökségJakol Corporation
Hivatalos fandom név: Alpha (알파)
Japán nevük: アルファベット
Kiáltásuk: Who is the best?! Who? AlphaBAT! Hello, we are Alpha:BAT!
∙⋅∶∶⋅
Tagok
Videográfia
∙⋅∶∶⋅

3 megjegyzés:

  1. Sziasztok! A kiáltásukban a "Who is the best?!" Után van egy olyan rész hogy "Who?!" Az AlphaBAT "Happy new year Alpha" videóban tisztán hallatszik is ^^

    VálaszTörlés
  2. És a kiáltásukban már nincs benne, hogy "Attention"

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen az információt, frissítettük is a profilt! ^^

      Törlés