LedT - My k-blog

2016. szeptember 5., hétfő

LedT

(Balról jobbra: Jun, Kei és Aki)
LedT (레드티), korábban LEDApple (레드애플), egy rockbanda volt, akik a Starkim Ent. alatt indultak. A "Dash" kislemezzel debütáltak, melyen a címadó dal egy Baek Jiyoung szám feldolgozása volt. A banda számos tagcserén ment keresztül, utolsó felállásában három tagból állt, ekkor változott meg nevük is. A fiúknak 5 minialbumuk és számos kislemezük is megjelent, illetve több turnén is voltak.

➞ Nevük jelentése: nevükben a "LED" a "Logic Egoism Delete" (= logikus egoizmus törlés) rövidítése volt, később azonban már azzal magyarázták, hogy olyan fényesen szeretnének ragyogni, akár egy led fény, ha fellépnek. Ez egyben tiszteletük lerovása is volt a Led Zeppelin banda iránt is, akik példaképeik voltak. Az "Apple" (= alma) a friss idol megjelenést és friss zenét jelképezte.

Hat év után, 2016 márciusában a banda felbomlott. A tagok koreai, japán és angol nyelvű búcsúüzeneteket is hagytak, több, rajongókkal készült, képet feltöltöttek, köszönetet mondtak ügynökségüknek és rajongóiknak is. Noha Hanbyul addigra már kilépett, mégis megköszönte a fiúknak, hogy befejezték az utat, amit ő már nem tudott. Felbomlásuk után a legtöbb hivatalos oldaluk bezárt.

Aktív évek20102016
Debütálás dátuma2010. október 7.
ÜgynökségStarkim Entertainment
Japán kiadóUniversal Music Japan
Hivatalos rajongói névLEDA (레다)

FENNMARADT LINKEK:
❘❙❚❙❘
❘❙❚❙❘

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése