SuperM - My k-blog

2020. április 14., kedd

SuperM


 SuperM (슈퍼엠) az SM Ent. által, a "K-pop bosszúállóiként" aposztrofált csapata, melyet Taemin (SHINee), Baekhyun, Kai (EXO), Taeyong, Mark (NCT 127), illetve Lucas és Ten (WayV) alkot. Az SM korábbi kollaborációs projektcsapataival (pl. Younique Unit) ellentétben a Super M promótált is, illetve koncerteket is tartottak. A csapat megalakulását 2019 augusztusában jelentette be az SM Ent., debütáló minialbumuk pedig októberben jelent meg. Október 5-én Los Angelesben is bemutatták az új albumot. A címadó "Jopping" című dal jelentése a jumping és popping szavak keveréke.

Fogadtatásuk:
 Az SM Ent. megfogalmazta, hogy a SuperM a globális piacot célozza meg az SM Ent. "szuper fiúcsapatának" megalkotásával. Számításaik beigazolódtak, hiszen a legnépszerűbb tagok kiválasztásával rendkívüli népszerűségre tett szert a SuperM, így amerikai promócióik sikeressége is borítékolható volt.
 Mindennek ellenére azonban kritika is akadt bőven, hiszen sok NCT rajongó sérelmezte, hogy ismét Taeyong és Mark került kiválasztásra, ezzel ugyancsak háttérbe szorítva a többi NCT tagot. Taemin számára a SuperM remek lehetőség volt, hiszen a többi, katonaságban szolgáló SHINee tag nélkül csak egyénileg tudott promótálni, azonban számos EXO-L egy EXO albumot vagy Kai szóló lemezt várt volna.
 A negatív kritikák mellett természetesen rengeteg rajongó örült a projekt csapatnak. Kiváló marketing fogásnak bizonyult az SM részéről, hogy több rajongói bázist is megcélzott, hiszen ezzel biztosította a keresletet az újdonsült fiúcsapatra. Több rekordot is megdöntöttek. Minialbumuk pédlául vezette a Billboard 200-as listáját, amivel ők váltak az első koreai előadókká, akik debütáló albuma a lista élére került. Továbbá Twitteren is milliók követték őket élőben, egy hónap alatt több, mint 30 millióan tweeteltek róluk, több tízmillióan tekintették meg klipjüket, illetve a több, mint 168.000 eladott albummal is megdöntötték a legtöbb példányt eladó debütáló koreai eladó rekordját. A számos amerikai fellépés, koncert és promóciót követően 2020-ra európai és japán turnét is hirdettek.

Nevük jelentése: Nevükben az M a MATRIX & MASTER szavak rövidítése. 


Debütálás dátuma2019. október 04.
Amerikai kiadóCapitol Records
Koreai ügynökségSM Entertainment
Hivatalos rajongói névSuperM SUPPORTERS
MottójukSuperM, we are the Future!

HIVATALOS:


⋅⋆☆⋆⋅
⋅⋆☆⋆⋅

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése