Super Junior - My k-blog

2015. augusztus 23., vasárnap

Super Junior


SUPER JUNIOR (슈퍼주니어) egy összesen 11 (9 aktív) tagból álló fiúbanda, mely az SM Ent. alatt alakult meg és debütált 2005-ben a "Twins" dallal, akkor még Super Junior'05 néven. 2007-ben Kyuhyun, Leeteuk, Shindong és Eunhyuk szörnyű autóbalesetet szenvedtek, ami egy kisebb szünetet hagyott karrierjükben, ám minden tag szerencsésen felépült (bővebben a tagok leírásánál olvashatsz), így visszatértek. 2009-ben jelent meg harmadik stúdióalbumuk, a "Sorry, Sorry", ami az év legkelendőbb albuma lett az országban, de számos más külföldi országban is rekordokat döntött. Ettől a perctől fogva megállás nélkül haladtak előre a fiúk a siker útján.
 Mielőtt elterjedtek volna a nagy létszámú fiúcsapatok, a Super Junior volt sokáig a valaha legtöbb taggal rendelkező fiúcsapat, hiszen korábban nem volt példa ilyen felállásra. Legendás előadókként is emlegetik őket, hiszen nem csupán nagyban hozzájárultak az SM Ent. sikeréhez, de a Super Junior egyben úttörő fiúbanda is volt Dél-Koreában, sőt, mára a legnagyobb nevek közé tartoznak. 10 stúdió-, 3 kis-, több, mint 10 válogatott albumot és számos kislemezt adtak ki. Első turnéjukat 2008 és 2009 között tartották "Super Show" néven, s ez azóta is minden évben a fiúk programja között szerepel, mint ahogyan az évi koncertalbumok kiadása is. A csapat már 7 teljes turnét zárt le és egymás után három évben léptett a Tokyo Dome színpadára. Akkorra karrierjük során több mint 170 díjat nyertek, köztük számos Daesang díjjal.
 2015-ben ünnepelte a banda 10. évfordulóját, ezt követően pedig egy saját leányvállalatot is kaptak az SM cégén belül, mely kifejezetten a Super Junior tagjainak és albandáinak promócióival foglalkozik. Ez a kisebb cég a Label SJ nevet kapta.
 2019-re az összes tag visszatért a katonaságból, Sungmin azonban házassága óta nem tudott visszatérni, Henry pedig időközben otthagyta az SM Ent.-et. Kangin 2019 nyarán hagyta ott a csapatot véglegesen, Zhou Mi pedig csak a kínai unit tagja, így a Super Junior jelenleg összesen 11 tagból áll, akik közül 9-en promótálnak a Super Junior tagjaként aktívan.

Korábbi nevükSuper Junior'05
Debütálás dátuma2005. november 06.
Koreai ügynökségSM Entertainment (Label SJ)
Hivatalos rajongói névE.L.F (엘프)
Rajongói klubnévBlue World
Hivatalos szín: Sapphire Blue (kék)
Japán ügynökségAvex Trax
Japán nevükスーパージュニア
KiáltásHello! We are Super Juni~ eoeyo!


SzólókKyuhyunRyeowookYesungZhou Mi

2012 májusa, a Tokyo Dome részlete

HIVATALOS:

Japán, 2019



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése