HyunA - My k-blog

2016. február 13., szombat

HyunA


 HyunA (현아) az egykori 4MINUTE lánybanda rappere, táncosa és énekeseként vált ismertté. HyunA 2007-ben debütált a Wonder Girls tagjaként, majd 2009-ben ismételten, ekkor már a 4MINUTE részeként.
 2010-ben jelent meg első kislemeze, a "Change", amely igen népszerűvé vált. Azóta számos dalt adott ki és fokozatosan, egyre több sikert ért el. A világhírű "Gangnam Style" dalhoz készült klipben való szereplése tovább növelte ismertségét. Több táncos díjat is bezsebelt már, beceneve nem véletlenül "Dancing Queen". 2014-ben, "RED" dalával már a Digital Bonsang díjat is kiérdemelte. Ezeken kívül a Trouble Maker duó tagjaként is promotált, melyet ő és az egykori BEAST tag, Hyunseung alkotnak.
 2017-ben ünnepelte debütálásának 10. évfordulóját, ekkor jelentette be rajongóklubjának nevét is. Ugyanebben az évben jelentette be a CUBE Ent., hogy megalakul az "új Trouble Maker", melynek tagjai HyunA, illetve a Pentagon két tagja, Hui és E'Dawn. Ez a trió a Triple H nevet kapta. Miután 2018 nyarán nyilvánossá vált HyunA és E'Dawn párkapcsolata botrány kerekedett körülöttük, aminek eredményeként mindketten a CUBE nyomására otthagyták az ügynökséget.

Debütálás dátuma2007. február 13.
Egyéni debütálás dátuma2010. január 04.
Ügynökség: P NATION
Hivatalos rajongói névA-ing (아잉)

Alcsapatok: Trouble MakerTriple H

HIVATALOS:

⋅⋆★⋆⋅
⋅⋆★⋆⋅

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése