I.O.I - My k-blog

2017. április 16., vasárnap

I.O.I

(Balról jobbra: Chaeyeon, Nayoung, Mina, Sohye, Jieqiong, Chungha, Somi, Sejeong, Doyeon, Yeonjung és Yoojung)
 Az I.O.I (아이오아이) egy igen emlékezetes, 11 tagból álló projektcsapat volt, melyet a "Produce 101" első évadának 11 finalistája alkotott. A 11 tagot 101, különféle ügynökségtől érkező gyakornok közül választhatta ki a közönség szavazás útján. A csapat szerződése szerint debütálásától számított egy évig promótál, majd felbomlik. A lányok hivatalosan "Chrysalis" minialbumukkal debütáltak 2016 májusában, a YMC Ent. menedzselése alatt. Rengeteg műsorban jelentek meg, különféle termékeket reklámoztak, három reality showt is forgattak, népszerűségük az egekbe szökkent és minden, amihez a lányoknak köze volt felkapottá vált. "Very Very Very" daluk elsöprő slágerré vált, mellyel díjat is nyertek.
 A szerződés azonban kötött volt, a szűk egy év pedig hamar elrepült. A lányok első, s egyben utolsó koncertjük alkalmával búcsúztak el. A "Time Slip – I.O.I" három napon át tartott és ugyanabban a 4618 fős arénában tartották, mint ahol debütáló showcase előadásukat is. A koncert tiszteletére hivatalos lightstick is készült, mely fagylalttölcsér alakú volt. A lányok könnyeikkel küzdve mondtak köszönetet rajongóiknak, ám nem csupán azért, mert egy igen sikeres évet zártak sok szép emlékkel, hanem azért is, mert az együtt eltöltött idő alatt rendkívül szoros kötelék alakult ki maguk, a tagok között. A koncert 2017. január 20. és 22. között került megrendezésre, január 29-én az I.O.I pedig hivatalosan felbomlott. A csapat fancafé oldala és V Live csatornája bezárult, a lányok pedig mind visszatértek eredeti ügynökségükhöz. Noha a csapat ideje a kezdetektől fogva meg volt szabva, sokan mégis az egyik legszomorúbb felbomlásnak tartják az I.O.I esetét.
 A "Whatta Man" című daluk szerepelt a 2021-es Hamupipőkében. (link)

➞ Nevük jelentése: nevük az Ideal of Idol rövidítése, mely lényegében azt jelenti, hogy ők az ideális idolok, a versenyzők legjobbjai. Nevük ugyanakkor formailag a 101-re is hasonlít, így utalva a verseny nevére.

Aktív időszak20162017
Debütálás dátuma2016. május 5.
ÜgynökségYMC Entertainment
Hivatalos lightstick színekLime és Pink
KiáltásukYes, I love it! We, are I.O.I! Hello!

Kapcsolódó előadók: DIACosmic GirlsGugudanPRISTINChung HaWEKI MEKISomi


HIVATALOS:
Hivatalos oldal
Instagram
Facebook
YouTube
Twitter

2017.01.22 "Time Slip" koncert, az utolsó búcsúzás (forrás)
Tagok
Diszkográfia
Videográfia


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése