WANNA ONE - My k-blog

2017. augusztus 4., péntek

WANNA ONE


 A WANNA ONE (워너원) egy 11 tagból álló projektcsapat, melyet a "Produce 101" második évadának 11 finalistája alkotott. A 11 tagot 101, különféle ügynökségtől érkező gyakornok közül választhatta ki a közönség szavazás útján, ugyanúgy, mint az első évadban az I.O.I tagokat. A csapat szerződése szerint debütálásától számított másfél évig promótált, majd felbomlott. A tavalyi év szerződéséhez képest olyan szigorítást hozták, mely szerint a tagok nem promótálhatnak egyéni ügynökségeikkel, azaz nem debütálhatnak párhuzamosan más csapatokban.
 Debütáló albumuk a "1X1=1 (TO BE ONE)" címet kapta. Debütáló showcase fellépésüket egy koncerttel együtt hirdették meg, helyszínnek pedig a Gocheok Sky Dome-ot választották. A stadion Dél-Korea legnagyobbja, kb. 25.000 férőhellyel, ahol rajtuk kívül csak az EXOBTS és BIGBANG lépett fel, mint önálló előadó. A srácok Japánban is aktívak, hiszek albumaik japán kiadásban is megjelentek. A csapat a YMC Ent. alatt debütált, szerződése pedig 2018 májusában lejárt. Június elsejétől a csapat a Swing Ent. menedzselése alatt állt, ahol ugyanazokkal a staff tagokkal dolgozott a csapat, mint korábban, viszont a Swing Ent. kizárólag a Wanna One tagok tevékenységeivel foglalkozott.
 A csapat tevékenységei 2018 decemberében zárultak, ám hivatalosan a Wanna One Final Concert – "Therefore" néven futó koncerten búcsúztak el. Ugyanezen a napon, azaz január 27-én bomlott fel a nagy sikerű WANNA ONE, melyet bátran nevezhetünk Dél-Korea mindenidők egyik legnépszerűbb fiúcsapatának.

➞ Nevük jelentése: Nevük a "1-0-1" kiejtését veszi alapul, jelentése pedig az, hogy mindannyian egyek. Ezen kívül a logójuk is megtartja a 11-es számot, hiszen 11 egyenesből épül fel.

Aktív időszak20172019
Debütálás dátuma2017. augusztus 7.
ÜgynökségSwing Entertainment
Hivatalos rajongói névWannable (워너블)
Japán nevükワナワン
KiáltásukAll I Wanna Do! Wanna One! Hello, we are Wanna One!

AlcsapatokNo.1The HealLean On MeTriple Position

Felbomlás utáni szólókJisungSungwoonJaehwanJihoonJinyeongKang Daniel
Kapcsolódó előadókAB6IXNU'ESTCIXWooseok X Kuanlin

HIVATALOS:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése