BOL4 - My k-blog

2016. október 30., vasárnap

BOL4


   A BOL4 (볼빨간 사춘기) egy indie-folk duó, mely 2014-ben alakult meg. A lányok szerepeltek a "Superstar K6" versenyben, ekkor kötötték meg szerződésüket ügynökségükkel is. Hivatalosan 2016 áprilisában debütáltak "RED ICKLE" minialbumukkal, mely a később megjelent "RED PLANET" nagyalbumuk első fele volt. A nagyalbumuk egyik címadója, a "Galaxy", a Gaon heti digitális letöltések listáján a nyolcadik helyre került. A lányok saját zenéjüket szerzik, szövegeket írnak, illetve Jiyoon jóvoltából a hangszeres kíséret is biztosított. A 2016-os MelOn Music Awards-on elnyerték a Legjobb indie előadó díját, a 2017-es Golden Disk Awards-on pedig a Az év új előadója díjat kapták meg.
   2020. április 02.-án bejelentették, hogy Woo Ji Yoon többé már nem a duó tagja. Ahn Ji Young szólóként tevékenykedik tovább a BOL4 név alatt. A "Radio Star" című műsorban Ahn Ji Young elmondta, hogy Woo Ji Yoon már régóta beszélt a kilépésről. Azt is mondta, hogy: "4 évig voltunk együtt duóként, de már 10 éve vagyunk együtt, mivel középiskola óta ismerjük egymást. Azt mondta, hogy szeretne 4 évnyi kemény munka után pihenni. Woo Ji Yoon egy olyan személy, aki szereti a kihívásokat, ezért szurkolok neki. Úgy gondolom, hogy a jövőben még lesz lehetőségünk együtt zenét csinálni. (...) Mérges lettem, amikor az emberek azt mondták, hogy tudták, hogy ez fog történni és sajnálatraméltó embernek mutatták Woo Ji Yoon-t. Az nem igaz, hogy Woo Ji Yoon-nak nem volt lehetősége kitűnni, illetve, hogy nem jó a kapcsolat kettőnk közt. A mai napig jóban vagyunk" (forrás)

➞ Neve jelentése: nevük a bolbbalgan (볼빨간) és 사춘기 (puberty) szavakból tevődik össze. A pubertás arra az emberi életszakaszra utal, amely tiszta és őszinte, tele van érzelmi hullámokkal. A bol (볼) azt jelenti arc, a bbalgan (빨간) pedig azt, hogy piros. Nevükben a négyes szám a 사춘기 ötletes rövidítése, hiszen koreaiul a 사 azt jelenti 4. 2018-ban BOL4-ként kezdték írni nevüket.

Debütálás dátuma2016. április 22.
Hivatalos rajongói névLoBoly (러볼리)
ÜgynökségShofar Music
Japán neveボルパルガン思春期

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése