NCT - My k-blog

2016. október 23., vasárnap

NCT

NCT 2020

 Az NCT (엔시티) egy jelenleg 23 tagú fiúcsapat az SM Ent. alatt. Nevük a Hallyu központú Neo Culture Technology projekt nevének rövidítéséből ered. A projekt az SM tulajdonát képezi, kitalálója Lee Sooman volt, aki egy határozatlan tagszámú bandát alkotott meg, szintén határozatlan számú alcsapatokkal, akik a világ különböző pontjaira fognak koncentrálni a promóciókat illetően - itt főleg Koreát, Japánt, Kínát, Délkelet-Ázsiát és Dél-Amerikát kell érteni, ebből adódóan koreaiul, japánul, kínaiul, és angolul hallhatunk dalokat az NCT alcsapataitól.
 A csapat tagjait főleg a korábban "SM Rookies" néven megismert gyakornokok adják. A csapat pontos felépítését illetően vannak alapegységek, melyeken belül olykor további alegységekről is beszélhetünk, amikben az alapegységek tagjai különböző kombinációkban promótálnak. Ebből adódóan tagok váltakozása a csapatokon belül rugalmas, akár körforgásszerűen is történhetnek a cserék. (A programról többet ITT olvashatsz.) A 2018-as évet összesen 18 aktív taggal indította a csapat. Ekkor indult el a legújabb projektjük, melyben mindegyik alegység részt vett. Hetente jelentették meg az újdonságot, márciusra pedig megjelent az "NCT 2018 EMPATHY" című nagyalbumuk, melyet egy showcase előadással kötöttek egybe, ahol mind a 18 akkori tag részt vett.
    A 2019-es évre is vártak a rajongók egy olyasmi albumot, mint amit 2018-ban kaptak, azonban nem jelenítettek meg semmi ehhez hasonlót. Azonban 2020. szeptember 21.-én megjelenítették az első előzeteseket a "RESONANCE" című nagyalbumukhoz, ami ugyanúgy épült fel, mint a 2018-as "EMPATHY". (A programról többet ITT olvashatsz.) Azonban a csapattagok száma megnőtt 23-ra, mivel csatlakozott Shotaro és Sungchan ebben az évben.

Eddig debütált alegységek:
➞ NCT U
➞ NCT 127

2 megjegyzés:

  1. Szia!nagyon jó a profil,csak mostmár 23-an vannak és Mark újra Nct dream tag lett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, javítottuk is és köszönjük az információt.

      Törlés