Dal★Shabet - My k-blog

2015. december 16., szerda

Dal★Shabet

(Balról jobbra: Subin, Ahyoung, Serri és Woohee)
 A DAL★SHABET (달샤벳) egy dél-koreai lánycsapat, mely 2011 elején alakult az E-Tribe által, és a "Supa Dupa Diva" c. számmal debütált a Happy Face Ent. alatt. Eredetileg 6 tagból állt, ők voltak: Serri, Ah Young, Jiyul, Viki, Gaeun és Subin, ám 2012 májusában leaderük elhagyta a csapatot, hogy szóló karrierjére koncentráljon. Az ex-leader, Viki helyére Woohee került és Serri vette át a vezetői szerepet. 2015-ben, a "Joker is Alive" promóciók után azonban Jiyul és Gaeun is kilépett a csapatból. Egy személyes hangvitelű levélben megköszönték a rajongók és a csapat támogatását. (itt elolvashatjátok angolul)
 Rajongóik neve 2011 márciusában lett kihirdetve. 2012-ben elnyerték a "Legjobb újonc" díjat a 26. Golden Disk Awards-on. 2015 novemberében Japánban is debütáltak a "Hard 2 Love" c. japán nyelvű albumukkal.
 Először 2016 januárjában tértek vissza 4 taggal, a "Naturalness" albummal, melyet további egy minialbum követett, mielőtt 2017 decemberében le nem járt volna a lányok szerződése. Ekkor hagyta ott a Happy Face Ent.-et Serri, Ahyoung és Subin is, amivel a csapat gyakorlatilag felbomlott, bár a Happy Face Ent. ezt nem mondta ki, csupán annyit fűzött az ügyhöz, hogy a nem megerősítettek a DalShabet jövőbeli tervei. Ahyoung a SidusHQ Ent.-hez szerződtetett, ahol színésznőként folytatta.

Aktív évek20112017
Debütálás dátuma2011. január 3.
Koreai ügynökségHappy Face Entertainment
Japán kiadó: Universal Music Japan
Japán nevük: ダルシャーベット
Rajongók neve: Darling (달링)

Szóló: Subin

HIVATALOS:


❀⋅
❀⋅

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése