DMTN - My k-blog

2015. december 20., vasárnap

DMTN

(Balról jobbra: Inati, Donglim, Daniel, Simon és Jeesu)
Hivatalosan sosem jelentették ki a DMTN felbomlását, de Daniel botránya óta nem jelent meg semmilyen közös projekt, hanem a tagok külön-külön tevékenykednek, más cégek irányításával.
2015 nyarán, Daniel ezt írta az Instagram fiókján: "Ha bármelyik tag is csak kislemezt vagy minialbumot megjelentet az már DMTN comebacknek számít! Egyszer majd ismét összejövünk és hivatalosan is visszatérünk, de addig is kérlek, legyetek türelemmel és támogassátok a tagokat külön-külön! Imádlak titeket, köszönöm!"

DMTN (디엠티엔) egy jelenleg 6 tagú dél-koreai fiúbanda, akik a Monkey Funch alatt alakultak meg. Debütálásukkor Inati, Day Day, Donglim, Jeesu, Dari és Daniel alkották a csapatot. A csapat 2010. augusztus 25-én jelentetett meg egy 30 másodperces teasert az első kislemezéhez, a "Round 1"-hez, majd ezt a teljes MV követte szeptember elsején. Hivatalosan az M!Countdown színpadán debütáltak, 6 taggal.
A "The Man Opposed" időszaka után, 2011-ben Dari-nak be kellett vonulnia a katonaságba, hogy elvégezze kötelező katonai szolgálatát. Ez egy egyéves szünetet okozott, s ezzel egy időben ügynökséget és nevet is váltott a csapat. 2012. május 7-én Day Day elhagyta a csapatot személyes okok miatt, és Simon, - aki kilépett a csapatból még a debütálásuk előtt, de egyike volt az eredeti tagoknak -, újra csatlakozott a fiúkhoz.
A szünet után 2012-ben 5 taggal visszatértek, majd megjelent az "E.R". Utolsó közös számuk a "Safety Zone", ami 2013 januárjában került publikálásra. Ezután jutott nyilvánosságra Daniel drog-botránya (bővebb leírás a tagoknál található), ami miatt szünetet tart a csapat jelenleg.

➞ Nevük jelentése: Nevük a 'desire' (vágy), 'motivation' (motiváció), 'timing' (időzítés) és 'now' (most) szavak kezdőbetűiből jött össze. A "The Man Opposed" promóciós időszaka után váltottak erre a névre, miután ügynökségüket is elhagyták, s a 2Works Entertaiment-hez szerződtek, hiszen ilyenkor a korábbi cég tulajdona lehet a banda neve is.


Aktív évek: 2010 - 2013
Debütálás dátuma: 2010. szeptember 2.
Korábbi nevük: Dalmatian (달마시안)
Koreai ügynökség2Works Entertainment
Korábbi ügynökségük: Monkey Funch
Hivatalos rajongói név: Dalmates

Szólók: KIXS (Jeesu)

HIVATALOS: 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése