RAINBOW - My k-blog

2015. december 22., kedd

RAINBOW

(Balról jobbra: Woori, Seungah, Noeul, Jisook, Yoonhye, Jaekyung és Hyunyoung)
RAINBOW (레인보우) egy 7 tagból álló lánybanda volt a DSP Media szárnyai alatt, akiket a 'második KARA'-ként is emlegettek. 2009-ben debütáltak "Gossip Girl" dalukkal, amely nem sokban járult hozzá a lányok karrierjéhez, sőt, egyes esetekben még a "legrosszabb debütálások" listáján is számon tartják. Az idők során azonban keményen dolgoztak és már második albumuk változást hozott. A munka kifizetődött, hiszen később olyan kifinomult albumot dobtak a piacra, mint a 2015-ös "Innocent". Legismertebb dalaik talán az "A" és "To Me", melyek szép sikereket értek el. Japán debütálásuk 2011 szeptemberére tehető, amikor "A" slágerük japán nyelvű változatával lepték meg a szigetországi rajongókat.

Aktív évek:
 A csapat negyedik és egyben utolsó minialbuma a "Prism" volt. Ügynökségük 2016. október 27-én jelentette meg a hírt, miszerint a lányok szerződésük lejárta után nem hosszabbítanak, tehát feloszlik a 7 éves múlttal rendelkező csapat. A szerződés lejárta november tizenkettedikére tehető.
 Jisook egy 2018-ban adott interjúban elmondta, hogy a tagok folyamatosan tartják a kapcsolatot, havonta legalább egyszer találkoznak és nem is szívesen használják a "felbomlás" szót, mivel ők úgy tekintenek a történekre, hogy egyszerűen mindenki egyéni tevékenységeivel kezdett foglalkozni. Hozzátette, hogy nem tartja lehetetlennek, hogy ismét színpadra álljanak mind a heten.

Aktív évek: 20092016
Debütálás dátuma: 2009. november 19.
Koreai ügynökségDSP Media
Japán kiadóUniversal Sigma
Hivatalos rajongói név: Rainnous (레인너스)
Hivatalos szín: a szivárvány hét színe
Japán nevük: レインボー
KiáltásukHello! The Rainbow has risen!

Szóló: Jisook*

➞ Rajongói név jelentése: "RAINBOW" (= szivárvány) + LUMINOUS (= ragyogó) = "RAINNOUS"




☁☁☁
Tagok
☁☁☁



* Jisook a csapat felbomlása után kezdett szólókarrierbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése