KARA - My k-blog

2015. október 22., csütörtök

KARA

(Balról jobbra: Youngji, Gyuri, Seungyeon és Hara)
 A KARA (카라) a DSP Media lánycsapata, mely 2007-ben debütált a "Break It" kislemezzel. A japán piacra 2010 augusztusában robbantak be "Mister" slágerük japán nyelvű változatával. A lányok számos nagy- és minialbumot, illetve rengeteg kislemezt jelentettek meg, igazi veterán bandaként pedig stabil rajongóbázist építettek ki. A kezdeti négy tag Gyuri, Seungyeon, Sunghee és Nicole voltak. Később csatlakozott Hara és Jiyoung, majd Jiyoung és Nicole kilépése után csatlakozott a "BABY KARA" projekt győztese, Youngji is.
 Negyedik és egyben utolsó turnéjukat "KARASIA 2015" névvel, 2015 szeptemberében tartották Japánban. 2016. január 15-én erősítette meg a pletykákat a DSP Media, melyek szerint Gyuri, Seungyeon és Hara szerződései lejártak. A lányok nem újították meg szerződéseiket annak érdekében, hogy egymás hátráltatása nélkül új területeken folytathassák karrierjüket. Youngji továbbra is a cégnél maradt szólistaként.
 A banda 9 éven át volt aktív, ez idő alatt pedig egy ikonikus és rekordokat felállító csapattá nőtték ki magukat. Rengeteg Kamilia bánatára véget ért ez a csodás korszak, de a cég és a rajongók is támogatásukat fejezték ki a lányok új ambícióival kapcsolatban. A leader, Gyuri, később úgy nyilatkozott, hogy nem szereti, amikor azt emlegetik, hogy a csapat felbomlott, mivel ők sokkal inkább egy hiátusként tekintenek erre az időre.

➞ Nevük jelentése: A kara (chara; eredetileg görögül χαρά) azt jelenti öröm, az itteni értelmezésben pedig azt, hogy kellemes dallam. A rajongói név a KARA és FAMILIA (latinul család) szavakból tevődi össze, azaz a rajongók a lányok családja.

Aktív időszak20072016
Debütálás dátuma2007. március 29.
ÜgynökségDSP Media
Japán kiadóUniversal Music Japan
Hivatalos rajongói névKamilia (카밀리아)
Hivatalos színPearl Peach
Japán nevük: カラ

Szólók: HaraNicoleJiyoungSeungyeonYoungji


HIVATALOS:
Fancafé
Twitter


A Kamilia oceán részlete a Tokyo Dome nézőterén

Tagok
Diszkográfia


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése