KARA - My k-blog

2015. október 22., csütörtök

KARA

(Balról jobbra: Youngji, Gyuri, Seungyeon és Hara)
KARA (카라) a DSP Media aktív lánybandája volt 2007 és 2016 között. 2007-ben debütáltak "Break It" dalukkal. A japán piacra 2010 augusztusában robbantak be "Mister" slágerük japán nyelvű változatával. A lányok számos nagy- és kisalbumot és rengeteg single lemezt jelentettek meg, igazi veterán bandaként pedig stabil rajongóbázissal rendelkeztek. A kezdeti négy tag Gyuri, Seungyeon, Sunghee és Nicole voltak. Később csatlakozott Hara, Jiyoung és Youngji is, a végső négy tag pedig Gyuri , Seungyeon, Hara és Youngji voltak.

➞ Nevük jelentése: "kara" (chara; eredetileg görögül χαρά = öröm), az itteni értelmezésben "kellemes dallam"

Negyedik és egyben utolsó turnéjukat 2015 szeptemberében tartották Japánban. 2016. január 15-én erősítette meg a pletykákat a DSP Media, melyek szerint Gyuri, Seungyeon és Hara szerződései lejártak. Ez a dátum pedig egyben a KARA felbomlását is jelentette. A lányok nem újították meg szerződéseiket annak érdekében, hogy egymás hátráltatása nélkül új területeken folytathassák karrierjüket. Youngji továbbra is a cégnél maradt szólistaként.
A banda 9 éven át volt aktív, ez idő alatt pedig egy ikonikus és rekordokat felállító csapattá nőtték ki magukat. Rengeteg Kamilia bánatára véget ért ez a csodás korszak, de a cég és a rajongók is támogatásukat fejezték ki a lányok új ambícióival kapcsolatban.

Aktív évek: 2007-2016
Debütálás dátuma: 2007. március 29.
Koreai ügynökségDSP Media
Japán kiadóUniversal Music Japan
Japán nevük: カラ
Hivatalos rajongói név: Kamilia (카밀리아)
Hivatalos szín: Pearl Peach

Szólók: HaraNicoleJiyoungSeungyeonYoungji

➞ Rajongói név jelentése: "KARA" + "FAMILIA" (latinul "család") = "KAMILIA"; tehát a rajongók a lányok családja.

HIVATALOS:

Tagok
Diszkográfia


A Kamilia oceán részlete a Tokyo Dome nézőterén

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése