T-ARA - My k-blog

2015. október 30., péntek

T-ARA

(Balról jobbra: Qri, Eunjung, Jiyeon és Hyomin)
 A T-ARA (티아라) egy négy tagból álló lány együttes, mely a Core Contents Media, a ma ismert MBK Entertainment, alatt debütált 2009-ben a "Lies" kislemezzel. A debütálás előtt is nagy népszerűségnek örvendhettek, hisz 'Super Rookiesként' ismerték őket, és minden akkori tag több, mint 3 évig volt gyakornok. 2011-ben Japánban is debütáltak, ahol később számos lemezük megjelent. Első alcsapatuk, a T-ARA N4, – melyet Hyomin, Eunjung, Ahreum és Jiyeon alkottak –, 2013-ban debütált, illetve ugyanebben az évben jelentette meg első kislemezét Japánban a Qri, Boram és Soyeon alkotta QBS.
 Kínában és Japánban is hatalmas sikereket értek el, ám Dél-Koreában egy pletyka miatt kevésbé a közönség kedvenceik. 2017-ben vált ki a csapatból Boram és Soyeon.
 A T-ARA számos slágert magáénak tudhat, ám miután több tagcsere után négy tagra redukálódott a csapat 2017-ben, sokan a csapat felbomlását jósolták. Ennek ellenére a lányok folytatták tevékenységeiket és egy minialbumot is kiadtak 2017-ben. 2018 januárjának elején a T-ARA szerződése lejárt az MBK Ent.-tel, amit egyik tag sem újított meg, maga a T-ARA azonban nem bomlott fel. A tagok ezt követően új ügynökségekhez szerződtek.

Aktív évek20092018
Debütálás dátuma2009. július 27.
Koreai ügynökségMBK Entertainment (2009–2018)
Japán kiadóEMI Records Japan
Hivatalos koreai fandom névQueens ()
Hivatalos japán fandom névQueen's Japan!*
Hivatalos tajvani fandom névCitrines
Hivatalos szín KoreábanPearl Ivory (elefántcsontszín)
Hivatalos szín Japánbankék
Japán nevükティアラ

AlformációkT-ARA N4; QBS
SzólókJiyeon; Hyomin; Elsie; Soyeon


∾❃∾


*A japán rajongói név korábban Sweet Treasures volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése