XENO-T - My k-blog

2015. október 26., hétfő

XENO-T

(Balról jobbra: Xero, B-Joo, Sangwon, Sangdo és Hojoon)
 XENO-T (제노티egy 6 tagú hip-hop csapat. A csapat – akkori nevén ToppDogg – 2013-ban alakult a Stardom Ent. szárnyai alatt, a neves Cho PD által, aki többek között a Block B fiúcsapat megalkotója is. 2013 októberében jelent meg debütáló kislemezük, a "Follow Me", eredetileg 13 taggal. A fiúk több mini albumot is kiadtak, 2015 februárjában pedig egy amerikai turnét is tartottak. Ezen év júliusában kerültek a HUNUS Ent. égisze alá, amikor az előbb említett cég megvásárolta a Stardom Ent.-et.
 2015-ben kezdődtek meg az első jelentős változások a csapat felállásában. Seogoong, Gohn és Kidoh, majd később Jenissi kiválása után, 2016-ban tértek vissza a várva várt "First Street" albummal, ami egyben a csapat első nagyalbuma is. Újabb változások következtek 2017-ben, hiszen az év második felére A-Tom már a JBJ tagjává vált, így 5 aktív tagból állt ekkor a csapat. A 2018-as évet már friss lappal indította a csapat, ugyanis ekkor kapta a ToppDogg a XENO-T nevet, illetve néhány tag művésznevét is újragondolták. Május végén hivatalos debütált a csapat Japánban. A változásokról bővebben a Tagok fül alatt tudtok olvasni.

➞ Nevük jelentése: nevük a xenogeneic és a top-class szavakból áll össze, így még sem hagyták el teljesen a ToppDogg név egyik összetevőjét.

Debütálás dátuma2013. október 23.
Koreai ügynökségHUNUS Entertainment
Japán ügynökségHY Entertainment
Hivatalos ToppDogg rajongói névTopp Klass (탑클래스)
Japán nevükジェノティー
KiáltásukXenogetic T! Hello, we are XENO-T!

ToppDogg albandákUnder DoggTopp Dogg G

HIVATALOS:
⋄⋅
Videográfia
⋄⋅

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése