MASC - My k-blog

2016. augusztus 19., péntek

MASC

jelenlegi felállás
 A MASC (마스크) JJ Holic Media szárnyai alatt debütált 2016 augusztusában, a "Strange" című minialbummal. Az albumhoz klip is készült. A csapatnak négy taggal indult: WoosooAce26 és Heejae alkotta az eredeti felállást. Első hivatalos showcase-üket augusztus 18-án tartották, egybekötve a debütálásukkal. 2017 februárjában tértek vissza először "Tina" c. albumukkal. 2017 októberében 4 taggal bővült a csapat, akik a "Do It"-el debütáltak, így 8 tagúra nőtt a csapat.
 A 2018 tavaszán, Japánban tartott KCON-on már csak Woosoo, Heejae, Ireah és Moonbong vettek részt. A többi négy tag személyes okokra hivatkozva nem vett részt az eseményen, ám a MASC azóta is 4 taggal aktív, így nem megalapozatlan a gyanú, hogy ők ki is léptek. Egyelőre semmit sem erősített meg ügynökségük.
 2018 júliusában Chibin az Instagram fiókját használva tárta fel az igazságot, miszerint 2018 márciusában oly mértékben bántalmazta az egyik hyungja, hogy kórházba került. Mint kiderült, ez a hyung ACE volt, aki tettei következményében elhagyta a csapatot és az ügynökséget is. (A botrányról bővebben itt olvashattok.) Az eset után Chibin azt nyilatkozta, hogy képtelen tovább folytatni a csapatban, így habár hivatalos közlemény még nem született az ügynökség részéről, valószínűsíthetjük, hogy ő is kilépett. 26 egy Instagram posztban közölte rajongóikkal, hogy ő is elhagyja a csapatot. Végül Doeun is kilépett, a csapat pedig 4 taggal folytatta.

➞ Nevük jelentése: a MASC a masculine rövidítése, ami a férfit, férfiasságot jelenti. Nevük eredetileg MASK lett volna, ami a Make A Success And Kudos (Légy sikeres és híres) rövidítése, ám végül ezt megváltoztatták MASC-ra.

Debütálás dátuma: 2016. augusztus 18.
Ügynökség JJ Holic Media
Rajongók neve: MA-BLING (마블링)
Kiáltásuk: Masc, maSc, masC! Hello, we are MASC!


(Kiáltásukban az első három nagy betű azt jelzi, hogy hová helyezik a hangsúlyt.)

HIVATALOS:
Instagram (japán)
Twitter (japán)
Weibo»⋆★«
Tagok
Diszkográfia
Videográfia
Ki kicsoda?
»⋆★«

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése