MASC - My k-blog

2016. augusztus 19., péntek

MASC


 A MASC (마스크) JJ Holic Media szárnyai alatt debütált 2016 augusztusában, a "Strange" című minialbummal. Az albumhoz klip is készült. A csapatnak négy taggal indult: WoosooAce26 és Heejae alkotta az eredeti felállást. Első hivatalos showcase-üket augusztus 18-án tartották, egybekötve a debütálásukkal. 2017 februárjában tértek vissza először "Tina" c. albumukkal. 2017 októberében 4 taggal bővült a csapat, akik a "Do It"-el debütáltak, így 8 tagúra nőtt a csapat.
 A 2018 tavaszán, Japánban tartott KCON-on már csak Woosoo, Heejae, Ireah és Moonbong vettek részt. A többi négy tag személyes okokra hivatkozva nem vett részt az eseményen, ám a MASC ezt követően is 4 taggal aktív volt aktív, így nem vol megalapozatlan a gyanú, hogy ők ki is léptek.
 2018 júliusában Chibin az Instagram fiókját használva tárta fel az igazságot, miszerint 2018 márciusában oly mértékben bántalmazta az egyik hyungja, hogy kórházba került. Mint kiderült, ez a hyung ACE volt, aki tettei következményében elhagyta a csapatot és az ügynökséget is. (A botrányról bővebben itt olvashattok.) Az eset után Chibin azt nyilatkozta, hogy képtelen tovább folytatni a csapatban, így habár hivatalos közlemény még nem született az ügynökség részéről, valószínűsíthetjük, hogy ő is kilépett. 26 egy Instagram posztban közölte rajongóikkal, hogy ő is elhagyja a csapatot. Végül Doeun is kilépett, a csapat pedig 4 taggal folytatta. 2020-ban Moonbong is otthagyta a csapatot, s a JN Entertainmnet debütálás előtt álló új fiúcsapatához csatlakozott.
 2020. októberében jelentették be, hogy a tagok külön utakon folytatják karrierjük, s így a MASC felbomlik.

➞ Nevük jelentése: a MASC a masculine rövidítése, ami a férfit, férfiasságot jelenti. Nevük eredetileg MASK lett volna, ami a Make A Success And Kudos (Légy sikeres és híres) rövidítése, ám végül ezt megváltoztatták MASC-ra.

Aktív évek: 2016 - 2020
Debütálás dátuma: 2016. augusztus 18.
Ügynökség  J Planet Entertainment (JJ Holic Media)
Rajongók neve: MA-BLING (마블링)
Kiáltásuk: Masc, maSc, masC! Hello, we are MASC!

Szóló: Woosoo

(Kiáltásukban az első három nagy betű azt jelzi, hogy hová helyezik a hangsúlyt.)

HIVATALOS:
Instagram (japán)
Twitter (japán)
Weibo



»⋆★«
Tagok
Diszkográfia
Videográfia
Ki kicsoda?
»⋆★«

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése