Heize - My k-blog

2016. december 13., kedd

Heize


  Heize (헤이즈) dél-koreai énekes és rapper. 2014 januárjában debütált az "After I've Wandered A Bit" c. kislemezével, ám az igazi ismertséget csak a 2015-ös év hozta meg neki, amikor részt vett az "Unpretty Rapstarmásodik évadában. A műsor óta több lemezt is kiadott, amiken olyan előadók működtek közre, mint például DEAN. 2016-os "Star" kislemeze már szép sikert ért el, hiszen ezzel nyert először zenei műsorban, a 2017-es évben azonban Heize népszerűsége egyre csak nőtt, szélesebb körben ismerték el, végül pedig olyan díjakat is megnyert, mint a Legjobb női szóló énekes előadás vagy a Legjob Hip-Hop & Urban dal, 2018-ban, a Golden Disc Awards-on pedig már Digital Bonsang-ot is nyert.
2020. szeptember 16.-án bejelentették, hogy mindeféle bonyodalom nélkül átszerződött CJ E&M Entertainment-től a P NATION-höz, ami alatt Crush, Hyuna, Jessi és még sok más előadó munkálkodik.

➞ Nevének jelentése: a Heize név jelentése németül "valami szenvedélyeset csinálni", avagy "szenvedélyessé tenni valamit". Azért ezt a nevet választotta, mert felnéz Angel Haze, amerikai rapperre, és megtetszett neki a Haze szó - a saját kiejtéséhez igazította, s így kapta meg a Heize nevet.

Debütálás dátuma2014. január 17.
ÜgynökségP NATION

HIVATALOS:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése